2016. június 15., szerda

Az 5 legszomorúbb haláleset Az Éhezők Viadala sorozatban

Persze sejtem, hogy az 5 név mindenkinek azonnal menne, egzakt sorrendet pedig valószínűleg képtelenség és nincs is értelme kialakítani, szóval le is szedem a számozást. Azért a cikket hátha nosztalgikus érzésekkel olvassátok.

Suzanne Collins disztópikus világában a halál az alapja mindennek. A Viadalnak is az a célja, hogy addig harcoljanak, míg egyetlen ember kivételével mindenki meghal. Ha ezt nézzük, akkor azt hihetnénk, az olvasót hidegen hagyja a többi karakter halála, nem igaz?

De ne legyünk ostobák. Az Éhezők Viadalától kezdve A Kiválasztott 2. részéig minden egyes alkalommal, amikor egy-egy kegyetlen cselekedetet történik, a karakterek egyre dühösebben fordulnak a Kapitólium ellen. Mi azonban közben nem tehetünk mást, minthogy tehetetlen dühvel éljük meg kedvenc szereplőink halálát.

De kik is voltak azok, akiknek halála a legjobban megviselt minket?

Mags


Melyik filmben? A Futótűzben.

Mindenki olyan nagymamát szeretne magának, mint Mags, aki hihetetlen önfeláldozásról tesz tanúbizonyságot már akkor is, amikor Annie helyett jelentkezik önkéntesnek a Nagy Mészárlásra, ráadásul mosolya minden ember lelkéig hatol. Aztán, mintha nem lennénk már eddigre is tisztában azzal, milyen csodálatos asszony, végső áldozatot követ el, hogy társainak újabb reményre adjon lehetőséget. Megcsókolja Finnicket, majd elsétál a halálba, mi pedig kisírjuk utána a szemünket. :(


Finnick Odair


Melyik filmben? A Kiválasztott 2. részében.

Tényleg? Közvetlenül Annie-vel való rég várt, csodálatos esküvője után? De most KOMOLYAN?? Katniss pedig folyamatosan ismételgeti Finnick nevét, majd Finnick az övét kiáltja válaszul? Nem! Ez a jelenet akarva sem lehetne még szívszorítóbb.

Cinna


Melyik filmben? A Futótűzben.

Ő az első szimpatikus ember, akivel Katniss megismerkedik a Kapitóliumban, Cinna első pillanattól kezdve nagyon barátságos volt. Tökéletesen érthető hát, ha az ő halála volt az egyik legkegyetlenebb. Miután elkészíti a ruhát, amelyben Katniss a Nagy Mészárlást megelőző interjún részt vesz, amely aztán Fecsegőposzátává - a kitörni készülő forradalom jelképévé - alakul át, Cinnát agyonverik, Katnisst pedig arra kényszerítik, hogy egy üvegburán [igen, ez rövid u - nekem sem tetszik, de ez van] keresztül nézze végig mindezt tehetetlenül. Kedves...

Primrose Everdeen


Melyik filmben? A Kiválasztott 2. részében

Tudom. Ez volt az a pillanat, amikor elkezdtél üvölteni a filmvászon előtt. Nem az volt az egész lényege, hogy ez ne történhessen meg? Katniss azért jelentkezett a Viadalra, hogy megmenthesse húga, Primrose életét, akit láthattunk, hogy erős, sokakat inspiráló fiatallá érik, majd egyszer csak BUMM. Csá. Meghalt. Örökre. :( Ez a jelenet rideg és fájdalmas.

Ruta


Melyik filmben? Az Éhezők Viadalában.

Az a tény, hogy Ruta halála átívelte a teljes sorozatot, jól jelképezi, milyen szívettépő is volt. Ruta a színtiszta ártatlanság jelképe, egy kislány, akinek nem is lett volna szabad részt vennie a Viadalon, nem elég, hogy megölték, de Katnissnek végig is kellett néznie haláltusáját, miközben énekelt neki. Nem, ezt nem lehet feldolgozni. Peeta még képet is fest róla, az isten szerelmére.
Ez már túl erős.
Forrás: MoviePilot

Lehet, volt már szó róla, de íme egy újabb lehetőség, hogy kiírjátok magatokból, melyik karakter halála rázott meg Titeket a legjobban? Melyik lepett meg, melyiket éreztétek igazán igazságtalannak? De nem csak ezekre a kérdésekre válaszolhattok, bármit leírhattok, ami az Éhezők Viadala sorozat szívszorító karaker halálai kapcsán a szíveteket nyomja.

1 megjegyzés:

  1. Hát ha úgy vesszük akkor Coin elnök halála is szívszorító mert szegény asszony az egész életét egy üregben töltötte, mire meg végre nagy nehezen átverekedte magát a dolgokon... puff egy nyíl :D
    Komolyra véve a kérdést engem (meglepő módon :D) Prim halála lepett meg a legjobban de a felsoroltak közül mind fájdalmas búcsú volt a szereplőktől.
    Hirtelen nekem még Seneca halála ugrott be, az is váratlanul ért, ráadásul kegyetlen halála lett. De a Rókaképűlány, Tresh vagy Wiress halálát is ide tudnám sorolni.

    VálaszTörlés