2011. október 31., hétfő

Fickók Az Éhezők Viadalából - EW, 1. részlet

Érdekes dolog látni, hogyan vetül a reflektorfény egy fiatal színészre. Hetekkel azelőtt, hogy az Alkonyat beviharzott volna a mozikba, a nagyrészt még ismeretlen Robert Pattinson például kétségbeesett és a maga módján tiltakozott pár kérdésen keresztül egy elegáns Los Angelesi szálloda zsúfolt teraszán. Gyakorlatilag teljesen összegörnyedt, amint az ingének nyakkivágásába beszélt mielőtt szerényen megkérdezte, nem mehetnénk-e valami kevésbé zsúfolt helyre.

Ma a nyüzsgő Early Girl étteremben, Asheville-ben egy teljesen más fiatalemberrel találkozok egy másik sorozatból, a 18 éves Josh Hutchersonnal, aki sugárzóan és társaságkedvelően ül egy tányér gyorsan fogyatkozó sonkás tojás fölött. Hutcherson Peeta kedvelt figuráját alakítja Suzanne Collins izgalmas, negatív jövőképet festő trilógiájának moziváltozatában, Az Éhezők Viadalában, amely sorozatról sokan azt remélik, olyan hatalmas lesz, mint az Alkonyat. Hutcherson ezzel együtt teljesen természetesnek tűnik. Az Early Girl vendégkörének jó része tulajdonképpen most tudja mrg, hogy milyen gyorsan végzett [Josh Hutcherson] Suzanne Collins népszerű sorozatával:
- Az egész sorozatot 5 nap alatt olvastam ki - mondja boldog, derűs hangon. - Bam! Bam! Igen, még! Adjátok, adjátok! Gyerünk!

Collins jövőben játszódó sorozata egy borzasztó környezetben játszódó hőstörténet: egy olyan kormányról szól, amely arra kényszerít gyerekeket, hogy egy televíziós valóságshow kedvéért élet-halál harcot vívjanak egymással. A szóban forgó hős Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), egy magabiztos és bátor 16 éves lány, aki önként jelentkezik húga helyére a kegyetlen versenybe, aztán megküzd azért, hogy életben maradjon és visszatérhessen apa nélküli családjához, akikről ő gondoskodik. Katniss köré hasonlóképpen lenyűgöző fiúk és férfiak hada csoportosul. A Gary Ross rendezésében (2012. március 22-től látható) filmadaptációban, amelyet kiskorúak is megtekinthetnek majd Woody Harrelson játssza Haymitchet, Katniss mentorát, az alkoholista mégis becsületes fickót, Lenny Kravitz a barátságos és hűséges stylist, Cinna szerepét, Donald Sutherland látható a kegyetlen diktátor, Snow elnök szerepében, Stanley Tucci pedig a barátságos showmant, Caesar Flickermant testesíti meg. Aztán ott vannak Katniss legodaadóbb szövetségesei, gyerekkori jóbarátja Gale (akit az ausztrál Liam Hemsworth alakít) és Peeta (Hutcherson), akit a sorozat lelkes rajongói kedvessége miatt bálványoznak. Peeta szorosan kötődik Katnisshez, ám a Viadalon magáért kell, hogy harcoljon - mivel annak csak egyetlen túlélője lehet.

Ma van Az Éhezők Viadalának 37. forgatási napja. Míg Lawrence forgat - karaktere életéért fut az Észak-Karolinai erdő egy eldugott mezején - Hutcherson pedig ritka szabadnapjainak egyikét élvezi. 9 éves kora óta dolgozik színészként, legismertebb munkája a tavaly [illetve nálunk 2011. áprilisban] bemutatott 'A gyerekek jól vannak' című filmben nyújtott remek alakítása. Amikor az Early Girl-ben találkozunk egy reggeli kedvéért, Hutcherson kinn melegen köszönt, és még annak a 10 perces gyorsinterjúnak a részleteire is emlékszik, amelyet pár hónappal ezelőtt egy filmfesztiválon készítettem vele. Benn a magabiztos hostesslány úgy üdvözli, mint egy nagy becsben tartott törzsvendéget. Amikor pedig leülünk enni, világossá válik, hogy Gary Ross miért ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza Peeta Mellarkot, a pék fiát, akinek legnagyobb hatású fegyvere jóindulatot sugárzó személyes varázsa. Ahogy Lawrence fogalmaz: - Josh annyira kedves, és ha olvastad a könyvekben, hogy Peeta képes bárkire hatni... úgy értem, Josh is képes erre - nos, nem tudok erre jó szót, csak rosszindulatú ember esetében.

Amikor a Lionsgate bejelentette, hogy Hutcherson kapta a szerepet, a rajongók nem igazán voltak lelkesek. Támadólag összehúzták virtuális szemöldöküket, ahogyan az a rajongókra jellemző. Attól féltek, kis vakarcs lesz a 170 cm-nél is magasabb Jennifer Lawrence mellett. A Fecsegőposzáta szerelmese még csak nem is szőke. De Suzanne Collins jelen volt Hutcherson meghallgatásán, amikor eljátszotta a barlang-jelenetet, amikor Katniss azért harcol, hogy őt életben tartsa - és Collins igazán hisz benne:
- Az emberek képesek olyasmiken fennakadni, mint mondjuk egy színész hajszíne, vagy valami hasonló fizikai dolog. - mondja a szerző - De én mondom nektek, ha Josh haja világos lila lenne, és hat méter hosszú szárnyai lennének, de ha odatette magát a meghallgatáson, én akkor is azt mondanám, hogy 'Válasszuk ki, a szárnyait meg majd eltűntetjük!' Annyira jó volt.

Mielőtt a forgatásra érkezett volna, Hutcherson komoly edzésprogramot csinált végig a konditeremben, hogy még jobban megtestesíthessen egy olyan fiút, aki gyerekkorát liszteszsákok alatt görnyedezve töltötte. Körülbelül 7 kiló izmot szedett magára három hét alatt. Haját szőkére festették - és micsoda megkönnyebbülés - még illik is hozzá. És hogy mi a helyzet a magasságával?
- Nem is igaz, hogy Jennifer két fejjel magasabb nálam! - mondja könnyedén nevetve - Ha egyáltalán magasabb, akkor is 1-2 cm-ről van szó. Az emberek néha furcsa dolgokon pörögnek, és szerintem ez az egyik. -  De nincs az a mennyiségű internetes írás, ami ennek a srácnak a lelkesedését letörhetné. - Nem akarok olyan színész lenni, aki azt mondja, hogy 'Ez a szerep annyira rám van írva.' De ha egyszer így van! - mondja Hutcherson szélesen mosolyogva. - Én magam vagyok Peeta. Alázatossága, öniróniája, az hogy bárhol bárkivel el tud beszélgetni.

Amikor személyesen látjuk, az az energia, amelyet Hutchersonból árad, egy olyan fiatalemberé, aki olyan szerencsés, hogy hogy alig kap levegőt. Az első forgatási napon ő és a 20 éves Lawrence egy kulcsfontosságú visszaemlékezős jelenetet forgattak, amelyben karaktere kockázatot vállal, hogy megmentse az éhező Katnisst azáltal, hogy odaad neki pár darab megégett kenyeret apja pékségéből, a nehézségekkel küzdő 12. körzetben. Mielőtt a rendező szólt volna, hogy "Felvétel!", Hutcherson azon kapta magát, hogy azt mondogatja magának, hogy "Josh, te Az Éhezők Viadalán vagy. Te. Az. Éhezők. Viadalán."

Folyt. köv. - valószínűleg holnap

1 megjegyzés:

  1. Thanks in favor of sharing such a nice opinion, post is good, thats
    why i have read it entirely

    My webpage seo (seofornown4eva.com)

    VálaszTörlés