2019. július 1., hétfő

Panem kisokos - Kapitólium, 1-2. körzet

A Kapitólium

Panem vezetője a Kapitólimban kormányzó Snow elnök

A Kapitólium Panem központja, amely a mai Colorado környékén helyezkedik el. Lázadás előtti 96.463 fős lakosságával Panem 8. legnépesebb területe. A Kapitólium körülbelül 80 évig volt a hatalom székhelye, és mind Snow elnöknek, mind a kormányzatának, mind pedig az ott élők otthona volt. A Kapitóliumban nincs külön jellegzetes iparág, amelyben termelnének az ott élők, mégis egy technológiailag nagyon fejlett városról beszélünk, ahol a lakosok giccses divatú ruháikkal és a hatalom és gazdagság egyéb kellékeivel kérkednek látványosan. 
A Kapitólium és a többi körzet viszonya elég elmérgesedett, hiszen a Kapitóliumban élők jólétéért gyakorlatilag a körzetekben élők gondoskodnak, a kapitóliumiak azonban legkevésbé sem hálásak ezért a kivételezett helyzetért. A Kapitólium a Békeőrök, a propaganda és a nyers erő felhasználásával érik el, hogy a körzetekben élők teljesítsék kötelezettségeiket és behódoljanak a rendszernek. A Kapitólium ismertebb karakterei Snow elnök mellett Effie Trinket és Plutarch Havensbee.

A folytatásban az 1-2. körzet.


1. körzet

Az 1-es körzetben élő Cashmere és Gloss a Nagy Mészárlás előtti interjún

Az egykori Montana, Wyoming és Idaho területén létrejött 1. körzet területileg is a legközelebb áll a Kapitóliumhoz és a luxuscikkek gyártásáért felelős az 1. körzet számára. Panem legnagyobb városában élők számára.  A Második Lázadás előtt az 1. körzetben 82 gyárban készítettek napi szinten új termékeket, a körzet pedig 24.315 fős lakosságával Panem 9. legnagyobb körzete. A 2. és 4. körzettel együtt innen legtöbbször hivatásos kiválasztottak kerültek az Éhezők Viadalára. Az 1. körzet egyik legismertebb [?] Éhezők Viadala győztese a 67. Viadalt megnyerő Augustus Braun; a 74. Éhezők Viadalán Marvel és Glimmer, a 75. Viadalon pedig Cashmere és Gloss képviselik a körzetet. Kapitóliummal való jó viszonyuk és kivételezett helyzetük ellenére az 1. körzet mégis azon első körzetek között volt, ahol nyílt lázadás tört ki a Kapitólium ellen.

2. körzet

A 2. körzetbeli Cato a 74. Éhezők Viadala felvonulásán

A 2. körzet Panem egyik leggazdagabb körzete, kőműves iparáról ismert és arról, hogy itt végzik a későbbi Békeőrök toborzását és Hivatásos Kiválasztottakat is képeznek ki. A 2. körzet a Colorado-i Sziklás Hegységben található, itt kiváló lehetőség nyílik  7 kőbányájának kiaknázásához. A Második nagy felkelés előtt a körzetben körülbelül 231.354-en éltek. A körzetben nagyon elterjedt a Hivatásos Kiválasztottak kultúrája, itt megtiszteltetés önként jelentkezni és részt venni az Éhezők Viadalán. A 74. Éhezők Viadalán a vérszomjas Cato és Clove (akik a Viadal végefelé halnak meg) vesznek részt, az egykori győztes Brutust és Enobariát pedig a 75. Viadal vagyis a Nagy Mészárlás résztvevői között ismerhetik meg a sorozat kedvelői.

Folytatás hamarosan.
Forrás: Screenrant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése