2019. július 7., vasárnap

Panem Kisokos - 6-7-8. körzet

A nemrégiben elkezdett Panem Kisokos folytatása. A bevezető és a térkép ITT található.

6. körzet


A mai Michigan és Illinois területein fekvő 6. körzet sajátossága a járműgyártás. A jelentések szerint a 6. körzet népessége 784.453 fő, amellyel a második legnagyobb népességű körzet a 2. körzet után [amúgy visszanéztem, hát a 2. körzetről szóló részben egy 200.000-es adat van és szó nincs arról, hogy az lenne a legnagyobb körzet. Érdekes...] Ebben a körzetben készülnek tehát a légpárnások, a Panemet átszelő nagy sebességű vonatok és hasonlók. A körzet legnagyobb problémája a morflinggal  - Penm leghatásosabb fájdalomcsillapítójával és nyugtatójával - való visszaélés. Katniss maga is szemtanúja ennek, amikor a 75. Éhezők Viadala férfi és női résztvevője a morfling mámorában inkább egymást festegeti az álcázást gyakorolván, ahelyett, hogy a fegyverek használatában szereznének gyakorlatot. A 6. körzet leghírhedtebb résztvevője Titus, aki valamelyik Éhezők Viadalán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megölt társai húsából falatozott, majd végül egy lavina temette maga alá és ölte meg.



7. körzet

Image result for johanna mason district 7 tree
Johanna Mason a 3. Nagy Mészárlás előtti felkészülésen

A 7. körzet a mai USA észak-nyugati részén, a Csendes-óceáni partvidéken található, a mai Washington állam területén. [megj.: Washington - a főváros NEM Washington államban van viszont] Elhelyezkedésének köszönhetően az egész ország fakitermeléséért és a papírgyártásáért felelős. A körzet valószínűleg legismertebb Éhezők Viadala résztvevője Johanna Mason, aki a 71. Éhezők Viadala győztese és a Nagy Mészárlás után is életben maradt. Katnisszel együtt harcol a második lázadás során. A 7. körzetben élők fő fegyvere a balta és ebben való jártasságát Johanna mindkét Éhezők Viadalán és a Lázadás során is bizonyította. A 75. Éhezők Viadala ideje alatt a 7. körzet felrobbantotta bányáit, ezzel nagyszámú békeőrt öltek meg, hogy ezzel is jelezzék, ők maguk is részt vesznek az elnyomó rezsim elleni lázadásban.

8. körzet

Katniss a 8. körzet kórházában a lázadás ideje alatt

Az egykori dél-Carolina területén található kis körzet Panem teljes ruhagyártásáért felelős. Ebben a körzetben készülnek a Békeőrök egyenruhái is. Ez a körzet elsők között csatlakozik a felkeléshez, már akkor elindulnak az első mozgolódások, amikor a 74. Éhezők Viadala győzelmi körútján Katniss és Peeta a körzetbe érnek. 
Katniss a Győzelmi körút során egy szürke, piszkos gyártelepként látja a körzetet, ahol szinte egyáltalán nem nő fű, lakói pedig piszkos, szűkös kis lakásokban élnek. A körzet legismertebb Éhezők Viadala résztvevői közé Cecelia és Wolf tartoznak, akik a 75. Éhezők Viadala első napjaiban vesztik életüket.

Folytatás hamarosan.
Forrás: ScreenRant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése