2019. július 4., csütörtök

Panem kisokos - 3-4-5. körzet

A nemrégiben elkezdett Panem-kisokos folytatását olvashatjátok újabb három körzettel. A bevezetést és a térképet, amelyre hivatkoznak olykor - ITT találjátok.

3. körzet


A 3. körzet az elsők között volt a Kapitólium ellen lázadó körzetek sorában. A körzet sajátossága az elektronikus cikkek gyártása, főleg tévé készülékek és számítógépek gyártásáról beszélünk és a mai California, Oregon, Utah valamint Wyoming területén helyezkedik el. A körzet maga a legnépesebbek közé tartozik a maga kb 195. 329 lakójával. A Sötét Napok előtt a 3. körzet Panem leggazdagabb államai közé tartozott, ám a lázadás időszaka nyomott hagyott rajta. A Sötét Napokat követő időszakban bár maga a körzet még mindig a meglehetősen jómódúak közé tartozott, ám az elektronikai cikkeket előállító gyárakban dolgozók mégis viszonylag szegényebbek lettek. A körzetben élők közül a leghíresebbek Beetee és Wiress, akik mindketten megnyerték a maguk Éhezők Viadalát, majd mindketten a Nagy Mészárlás során haltak meg. [Öööö, nem. Beetee elég határozottan életben van még a sorozat legvégén is...]



4. körzet

Finnick Odair a 4. körzetből - a Futótűz című filmben

A körzet a mai dél-Kalifornia, Texas és Mexikó partvidékein megtalálható és halászatáról a legismertebb. A 4. körzet a 111.453 lakosával a negyedik legnépesebb a körzetek sorában. Úgy hírlik, ez a körzet is az elsők között lázadt fel a Kapitólium ellen. A 4. körzetben élők mindennapi életéről nem sokat tudni, bár nyilvánvaló, hogy étrendjük legnagyobb részét nyilván a hal teszi ki, emellé egyfajta sós kenyeret fogyasztanak, amelyet tengeri moszat hozzáadásával színeznek zöld színűre. A 4. körzetben élők már egészen fiatalon maguk jelentkeztek, hogy részt vegyenek az Éhezők Viadalán, egész életüket a Viadalra való kiképzéssel töltve. 
Ebből a körzetből származott leghíresebb személyek Mags Flanagan, aki a 11. Éhezők Viadala győztese volt és Finnick Odair, aki a 65. Éhezők Viadalát nyerte meg, majd a 75. Éhezők Viadalán szigonyának alkalmazásával próbált meg ismét életben maradni. Finnick örök szerelme Annie Cresta, aki a 70. Éhezők Viadala győztese és aki a sorozat során Finnick felesége is lesz.

5. körzet

A Rókaképű Lány Az Éhezők Viadala című filmben.
Az 5. körzet Panem teljes áramellátásáért felelős. A történet filmváltozatában ezt fel is használják, amikor a lázadók felrobbantják a körzet egyik hatalmas gátját, amely ezen áramellátásban fontos szerepet játszik. Bár az 5. körzet pontos helyét illetően nincs igazi egyetértés, számos térkép azonban (így a sorozatban korábban látott is) az Egyesült Államok északi részére helyezi, jó eséllyel a Nagy Tavak környékére, hiszen a leírásokban olvasottak itt jelennek meg leginkább. A körzet lakossága 134.345, amivel ez az 5. legnépesebb körzet. 
A körzet legismertebb lakói a Rókaképű lány, aki a 74. Viadalon magányos farkasként próbál életben maradni, ám miután lop Peeta éjfürtjéből, meghal valamint Porter Millicent Tripp, aki a 38. Éhezők Viadalának győztese, aki a Viadalon olyan súlyos gerincsérülést szenved, hogy élete végéig nyak/fejmerevítőt kellett hordania.

Folytatás hamarosan.
Forrás: ScreenRant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése