2017. március 12., vasárnap

Fanfic: Március 19-től olvashatjátok A Nagymentor fejezeteit

A fanficek rajongóinak hozok jó hírt, ami mondjuk a rendszeres olvasóknak nem újdonság. Az eheti szünet után március 19-től folytatódik A 12. körzet hamvai című sorozat, immáron a harmadik kötettel, a Nagymentorral! 

A Nagymentor fejezetei Haymitch szemszögéből mutatják be Katniss és Peeta kisgyermekes életét és gyerekeik életének egy-egy mozzanatát.
A várakozásokkal ellentétben ezek a fejezetek is elég érzelemgazdagok, mégis teljesen más hangulatúak, mint a korábbiak. Számomra nagyon élvezetes fordítani Haymitch szarkazmusát, humorát, olykor pedig fel-feltörő, másoknak be nem vallott mély érzéseit. Kicsit jobban megismerhetjük Mentorunk háttértörténetét, amely remekül kiegészíti a sorozatot, ám ellent nem mond annak.

Illusztráció a Nagymentorhoz - kép a fanfic szerzőjétől: silvercistern Tumblr

A történet középpontjában Haymitch illetve Katniss és Peeta kislánya, Hope kapcsolata áll, amely nagyon szép, nagyon különleges és nagyon szerethető. Rengeteg szép pillanat mellett sok fájdalmas is akad és Haymitch szemszögén a gyereknevelés nehézségei mellett beleláthatunk Katniss és Peeta életébe, hogy gyerekeik mellett is hogyan bukkannak fel nehézségeik, hogyan sikerül legyőzniük azokat - olykor Haymitch hathatós és felelősségteljes segítségével.
A történetben megjelenik a kisfiú, aki a Jó feleség fejezeteiben Johanna pocakjában kezdett növekedni, sőőt............ Sajnos erről nem beszélhetek, de idővel mindenre fény derül ;) Felbukkannak a történetben más korábbi szereplők, Thom és Susie, Posy, Greasy Sae, Effie és persze sokan mások.

Jövő vasárnaptól tehát új történetbe kezdünk kedvenc szereplőinkkel, ami már teljesen új távlatokat nyit, de azért én remélem, a fanficek kedvelői továbbra is velem tartanak majd. A fejezetek továbbra is minden vasárnap koradélután várhatóak :)

2 megjegyzés:

  1. Alig várom!*.* Az összes szereplő egyedi, és különleges ebben a történetben, de Peeta és Cinna után Haymitch az egyik kedvenc szereplőm....meg Johanna, meg Rory..meg Finnick,meg Prim..na jó. :D

    VálaszTörlés