2016. november 7., hétfő

A nosztalgia hónapja, 2. rész - Címlapok és emlékezetes poszterek

Én mindig akkor éreztem, hogy felpezsdül az élet a sorozat körül, amikor egyre-másra jelentek meg a sorozattal kapcsolatos címlapok, óriásposzterek és egyéb extrák.
Persze a jelenetfotók, stillek is mindig izgalmasak voltak, de azokat egy külön aloldalra gyűjtöttem, azt bármikor visszaidézhetitek. Azért durva látni, hogy lett filmről-filmre egyre több belőlük.

Éhezők Viadala

Címlap fronton már itt sem lehet hiányérzetünk, én úgy gondolom, a poszterek közül viszont csak a másodikat szedném elő. A Teaser és a Final poszterekről már volt egy-egy összegző bejegyzés, elég jellegzetesek voltak, sokat láttuk őket. De az első film második posztere nekem végig egyik kedvencem maradt. És igencsak izgalmasak a 2012. márciusában (vagy kicsit később) előkerült újságcímlapok is. Nagyon izgi volt akkoriban, hogy ezzel van tele minden.






Futótűz

Ami a címlapokat illeti, a legizgibb az volt, amikor magyar mozis újságok jelentek meg Éhezők Viadala címlappal. Valahogy úgy éreztem, hogy mondjuk a Harry Potterrel ellentétben a sorozat nálunk nem kapott akkora odafigyelést. Hogy ez méltatlan-e vagy sem, azt mindenki döntse el magában, nekem inkább hiányérzetem volt.


Az Entertainment Weekly 4 féle borítóval jelent meg még október elején, abból most a Peetásat mutatom meg, de megnézhetitek ITT a többit is. A Ciak magazin különkiadásaiért is mindig dobogott a szívem, de az olasz nyelvű újságot macerás lett volna megszerezni.


A People és az US Magazin is rendre kiadott egy-egy gyűjtői különszámot, gondolkodtam is, hogy azokat ne csoportosítsam-e egybe, de végül maradt a filmenkénti csoportosítás.


Az Empire magazin címlapjait is végigkövettük, és most egy spanyol (dél-amerikai?) címlapot hoztam még, ami elég szép.


Akinek hiányérzete lenne, az az összes 2013-ban megjelent címlapot végigböngészheti EBBEN a bejegyzésben.

A Futótűz előtt megjelent egy sorozatnyi "piros poszter", hűűű, azokért teljesen odavoltam. Sőt, úgy nézem, abból magyar verzió is volt.



Akkora felhajtás, mint külföldön, nálunk ugyan sosem volt (azért volt egy-két óriás plakát az Örsön, Blahán), de hoztam a külföldiekből két remek példát. Egy hatalmas épületet beborító plakátot:


Az utolsó (Futótűz) hivatkozásom pedig egy videó, amely azt mutatja be, hogyan készítettek Berlinben egy épület oldalára hatalmas méretű Futótűz logos graffitit. Eléggé lélegzetelállító.



A Kiválasztott 1. rész

Igen, lehet sablonosnak tekinteni, de tényleg hasonlóan épültek fel a várakozások időszakai, főleg ezek az ősziek, háromszor is egymás után.
Természetesen ezúttal is volt magyar poszter (ezúttal csak a Cinemániásat látom), Ciak, Empire és Cinepremier is.



Poszterek közül én szerettem ezt a full-fekete háttal posztert, ami ugye azért látott napvilágot, mert a kampány része az volt, hogy Katniss rejtőzködik, sokáig Panem népe is abban a (tév)hitben él, hogy Katniss meghalt a Nagy Mészárlást lezáró robbantás során - ezt próbálták modellezni a kampányban. Illetve nekem tetszett ez a másik poszter is, bár végül kinyomoztuk róla, hogy rajongói poszter. Csodaszép lett még a külföldi DVD-kre készült poszter is, ami a film megjelenésekor került elő.




Persze ebben az évben is elindult az őrület, nagyvárosok nagyobb épületein is fel lehetett fedezni a sorozat poszterét, ahogyan Hollywoodban ezt a Comic Con-ra készített lázadós poszterek és New York-i Times Square óriás plakátja is elég impozáns.



De rengeteg izgalmas kampányelem jelent meg ebben az időszakban. Padok, logók, buszok. Imádtuk :)

A München közelében készült, a magasból látszódó óriás reklámnak ismét a készítéséről teszek be videót:


A Kiválasztott - Befejező rész

Az utolsó rész előtt Katniss piros egyenruhája borzolta sokunk kedélyeit, ám szerencsére csupán a kampányanyagokban használták, a filmben nem. A Mozimánia ezúttal is Éhezők Viadala címlappal hozta le novemberi számát és az Entertainment Weekly sem hagyott minket cserben.


Ezen kívül most az SFX és a SciFiNow - amúgy hasonló hangulatú - címlapjait emelem ki.


Kár lenne megfeledkezni a Piros ruhás Katniss poszterről és volt még egy másik poszterünk is ugyanebben a szerelésben, amely nem a megszokott sorozathoz tartozott.


Tavaly voltak óriásposzterek és mindenféle izgalmas Kiválasztott, 2. rész kampány! Rögtön az első az egyik kaliforniai épület oldalán látható óriásposzter!


Tavaly a montreali metró volt elég elbűvölő számomra:


És ezek a madridi pénzkivevő automaták (?) is eléggé megdobogtathatták a helyi rajongók szívét:


Nálunk az Oktogonnál bukkanhattak izgalmakra a szemfüles rajongók:



Ezúttal is van videós anyagom, most kettő is, az első Koppenhágából, ahol egy környéken alakították ki a Fecsegőposzáta szimbólumot.


A másik két videóból áll, amelyekben először egy sziklába kifaragják Snow elnök képét, majd azt felrobbantják. A Snow elnök bukása videók ITT láthatóak.

Na, volt, amire nem emlékeztél? Vagy valamelyik címlap, plakát vagy promóanyag, amelyik megtetszett?? :)

2 megjegyzés:

  1. Hát én ezeket a plakátokat bármikor úgy elnézegetném az utcákon. Tudom hülyeség, de kár, hogy nem maradhattak kint. :D

    Amúgy én is érzékeltem azt, amit te Ancsi, hogy a sorozat Magyarországon nem kapott akkora figyelmet, mint amit megérdemelt volna. De nekünk itt volt az oldal, úgyhogy semmiben sem volt hiányérzetem! :)

    Istenem, de szép időszak is volt!

    VálaszTörlés
  2. Nekem szinte az összes plakát/poster tetszett, imádom az ilyen képes promókat.
    Engemet, ami a legjobban megfogott és az egész sorozatot átöleli számomra, az a sokak által kevésbé kedvelt, piros ruhás Katniss, akinek a vállán a fecsegőposzáta pihen. A kedvencem az összes közül, ahogy a két fecsegőposzátát ábrázolják, két külön értelemben, és ahogy a madár, mintha támogatná Katnisst :) Imádom, meg az összeset is

    VálaszTörlés