2016. november 7., hétfő

A nosztalgia hónapja, 2. rész - Címlapok és emlékezetes poszterek

Én mindig akkor éreztem, hogy felpezsdül az élet a sorozat körül, amikor egyre-másra jelentek meg a sorozattal kapcsolatos címlapok, óriásposzterek és egyéb extrák.
Persze a jelenetfotók, stillek is mindig izgalmasak voltak, de azokat egy külön aloldalra gyűjtöttem, azt bármikor visszaidézhetitek. Azért durva látni, hogy lett filmről-filmre egyre több belőlük.

Éhezők Viadala

Címlap fronton már itt sem lehet hiányérzetünk, én úgy gondolom, a poszterek közül viszont csak a másodikat szedném elő. A Teaser és a Final poszterekről már volt egy-egy összegző bejegyzés, elég jellegzetesek voltak, sokat láttuk őket. De az első film második posztere nekem végig egyik kedvencem maradt. És igencsak izgalmasak a 2012. márciusában (vagy kicsit később) előkerült újságcímlapok is. Nagyon izgi volt akkoriban, hogy ezzel van tele minden.


Futótűz

Ami a címlapokat illeti, a legizgibb az volt, amikor magyar mozis újságok jelentek meg Éhezők Viadala címlappal. Valahogy úgy éreztem, hogy mondjuk a Harry Potterrel ellentétben a sorozat nálunk nem kapott akkora odafigyelést. Hogy ez méltatlan-e vagy sem, azt mindenki döntse el magában, nekem inkább hiányérzetem volt.


Az Entertainment Weekly 4 féle borítóval jelent meg még október elején, abból most a Peetásat mutatom meg, de megnézhetitek ITT a többit is. A Ciak magazin különkiadásaiért is mindig dobogott a szívem, de az olasz nyelvű újságot macerás lett volna megszerezni.


A People és az US Magazin is rendre kiadott egy-egy gyűjtői különszámot, gondolkodtam is, hogy azokat ne csoportosítsam-e egybe, de végül maradt a filmenkénti csoportosítás.


Az Empire magazin címlapjait is végigkövettük, és most egy spanyol (dél-amerikai?) címlapot hoztam még, ami elég szép.


Akinek hiányérzete lenne, az az összes 2013-ban megjelent címlapot végigböngészheti EBBEN a bejegyzésben.

A Futótűz előtt megjelent egy sorozatnyi "piros poszter", hűűű, azokért teljesen odavoltam. Sőt, úgy nézem, abból magyar verzió is volt.Akkora felhajtás, mint külföldön, nálunk ugyan sosem volt (azért volt egy-két óriás plakát az Örsön, Blahán), de hoztam a külföldiekből két remek példát. Egy hatalmas épületet beborító plakátot:


Az utolsó (Futótűz) hivatkozásom pedig egy videó, amely azt mutatja be, hogyan készítettek Berlinben egy épület oldalára hatalmas méretű Futótűz logos graffitit. Eléggé lélegzetelállító.A Kiválasztott 1. rész

Igen, lehet sablonosnak tekinteni, de tényleg hasonlóan épültek fel a várakozások időszakai, főleg ezek az ősziek, háromszor is egymás után.
Természetesen ezúttal is volt magyar poszter (ezúttal csak a Cinemániásat látom), Ciak, Empire és Cinepremier is.Poszterek közül én szerettem ezt a full-fekete háttal posztert, ami ugye azért látott napvilágot, mert a kampány része az volt, hogy Katniss rejtőzködik, sokáig Panem népe is abban a (tév)hitben él, hogy Katniss meghalt a Nagy Mészárlást lezáró robbantás során - ezt próbálták modellezni a kampányban. Illetve nekem tetszett ez a másik poszter is, bár végül kinyomoztuk róla, hogy rajongói poszter. Csodaszép lett még a külföldi DVD-kre készült poszter is, ami a film megjelenésekor került elő.
Persze ebben az évben is elindult az őrület, nagyvárosok nagyobb épületein is fel lehetett fedezni a sorozat poszterét, ahogyan Hollywoodban ezt a Comic Con-ra készített lázadós poszterek és New York-i Times Square óriás plakátja is elég impozáns.De rengeteg izgalmas kampányelem jelent meg ebben az időszakban. Padok, logók, buszok. Imádtuk :)

A München közelében készült, a magasból látszódó óriás reklámnak ismét a készítéséről teszek be videót:


A Kiválasztott - Befejező rész

Az utolsó rész előtt Katniss piros egyenruhája borzolta sokunk kedélyeit, ám szerencsére csupán a kampányanyagokban használták, a filmben nem. A Mozimánia ezúttal is Éhezők Viadala címlappal hozta le novemberi számát és az Entertainment Weekly sem hagyott minket cserben.


Ezen kívül most az SFX és a SciFiNow - amúgy hasonló hangulatú - címlapjait emelem ki.


Kár lenne megfeledkezni a Piros ruhás Katniss poszterről és volt még egy másik poszterünk is ugyanebben a szerelésben, amely nem a megszokott sorozathoz tartozott.


Tavaly voltak óriásposzterek és mindenféle izgalmas Kiválasztott, 2. rész kampány! Rögtön az első az egyik kaliforniai épület oldalán látható óriásposzter!


Tavaly a montreali metró volt elég elbűvölő számomra:


És ezek a madridi pénzkivevő automaták (?) is eléggé megdobogtathatták a helyi rajongók szívét:


Nálunk az Oktogonnál bukkanhattak izgalmakra a szemfüles rajongók:Ezúttal is van videós anyagom, most kettő is, az első Koppenhágából, ahol egy környéken alakították ki a Fecsegőposzáta szimbólumot.


A másik két videóból áll, amelyekben először egy sziklába kifaragják Snow elnök képét, majd azt felrobbantják. A Snow elnök bukása videók ITT láthatóak.

Na, volt, amire nem emlékeztél? Vagy valamelyik címlap, plakát vagy promóanyag, amelyik megtetszett?? :)

2 megjegyzés:

 1. Hát én ezeket a plakátokat bármikor úgy elnézegetném az utcákon. Tudom hülyeség, de kár, hogy nem maradhattak kint. :D

  Amúgy én is érzékeltem azt, amit te Ancsi, hogy a sorozat Magyarországon nem kapott akkora figyelmet, mint amit megérdemelt volna. De nekünk itt volt az oldal, úgyhogy semmiben sem volt hiányérzetem! :)

  Istenem, de szép időszak is volt!

  VálaszTörlés
 2. Nekem szinte az összes plakát/poster tetszett, imádom az ilyen képes promókat.
  Engemet, ami a legjobban megfogott és az egész sorozatot átöleli számomra, az a sokak által kevésbé kedvelt, piros ruhás Katniss, akinek a vállán a fecsegőposzáta pihen. A kedvencem az összes közül, ahogy a két fecsegőposzátát ábrázolják, két külön értelemben, és ahogy a madár, mintha támogatná Katnisst :) Imádom, meg az összeset is

  VálaszTörlés