2016. november 24., csütörtök

Újabb szabadidő központokat tervez a Lionsgate

Úgy tűnik, a Lionsgate tovább küzd azzal, hogy valahogy további bevételhez jusson Az Éhezők Viadalából és a hasonlóan sikeres más sorozataiból. Dubai-ban ugyan december közepén kitárja kapuit a mozis vidámpark, amelynek Éhezők Viadala szekciója is lesz, ám a stúdió a héten újabb megállapodást kötött.


A Lionsgate ezúttal a spanyol vidámparkokat működtető Parques Reunidos-szal kötött együttműködési megállapodást, hogy a nagyobb forgalmú bevásárló központokban Lionsgate szabadidő parkokat nyissanak, jelentette be a két cég kedden egy közös sajtóközleményben.

A szórakoztató központok olyan elemeket tartalmaznak majd, amelyek a Lionsgate fontosabb filmjein, sorozatain alapszanak, mint például Az Éhezők Viadala, a Fűrész, Orange is The New Black és a Nashville, a Parques Reunidos célja pedig, hogy a fiatal felnőtt közönséget csalogassa majd be intézményeibe. 

A madridi székhelyű cég jelenleg összesen 20 ilyen központ létesítéséről tárgyal, de ötről már aláírt szerződésük is van. Ezek közül egy-egy Murciában (Spanyolország), Lisszabonban, Londonban és kettő Madridban nyílik majd.

Parques Reunidos jelenleg 62 vidámparkot, állatkertet, vízi vidámparkot, családi szórakoztató központokat és más szabadidős intézményt üzemeltet Amerika 14 államában, Európában és Ázsiában, amelyeket évente megközelítőleg 20 millió ember látogat évente.

Fernando Eiroa a Parques Reunidos vezérigazgatója elmondta:
- Ez a megállapodás lehetővé teszi számunkra, hogy cégünk nagyobb ütemben terjeszkedhessen a nemzetközi piacon azáltal, hogy nagy forgalmú bevásárló központokban szabadidő központokat létesítünk és tesszük mindezt a Lionsgate-tel, a világ egyik legnagyobb filmes és televíziós produkciós cégével karöltve.

A Lionsgate-től Jenefer Brown, a helyspecifikus szórakoztatás osztályának vezető alelnöke nyilatkozott:
- Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Parques Reunidos-szal. Ők már bizonyítottak a szabadidő piacon, mi pedig úgy érezzük, tökéletes partnerek lesznek abban, hogy segítsenek közelebb hozni rajongóinkat ezen lenyűgöző, innovatív élményekhez.

A Lionsgate az elmúlt években elmozdult a kalandparkok irányába, ezen a téren a legjelentősebb együttműködést a Dubai Parks And Resorts-szal kötötte, ahol a Motiongate Park Lionsgate-részlege jövő tavasszal nyílik majd meg. 
A Lionsgate Makaóban szintén épít egy szórakoztató központot, amely 2018-ban nyílik meg és az atlantai Smart Park-ban is tervben van egy Lionsgate-részleg, amely pedig 2020-ban nyitja meg kapuit.
Forrás: The Wrap, Variety

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése