2016. november 3., csütörtök

A nosztalgia hónapja, 1. rész - A legjobb TV spotok a sorozatból

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit legújabb sorozatomban, a novemberi nosztalgia alkalmával. Remélem, Ti is épp olyan élvezettel nézitek majd újra a régi videókat, képeket, elevenítitek fel a 4 és fél, 3, 2 és 1 éve történteket. A sorozatot a TV spotok felfrissítésével kezdjük.

A TV spotok rövid, 15-30 másodperces (kivéve, amikor 1 perc hosszúak), kis reklámfilmek, amelyek a TV-nézők figyelmét hivatottak felhívni egy-egy hamarosan érkező filmre. Sajnos nálunk nincs akkora keletje mint nyugaton (ahh, már megint mennyire frappáns vagyok ;)

Próbálom mindegyik filmnél megmutatni az én kedvenc TV spotomat, kiteszek (legalább) egy jellegzetes társalbumos slágereset, hisz ilyenekből volt legtöbbször éééés ha van magyar feliratos vagy még inkább szinkronos, akkor azt. Óóóó, Istenem, ez utóbbiakat, de nem szerettük :)

Éhezők Viadala

Először is nézzük Az Első TV spotot, ami fontos mérföldkő volt a sorozat életében. Mai napig nem tudom, ezt miért 2-essel jelölik, melyik az ennél is elsőbb...


A másik egyfajta 2in1 spot lesz, mert egyrészt a társalbum fő száma megy alatta Taylor Swift (általam nem annyira kedvelt) Safe And Sound-ja. Másrészt viszont kifejezetten kedveltem azokat a TV-s ajánlókat, amelyek már a filmek után jelentek meg, így el-elspoilereztek egy-egy izgalmas pillanatot, amit persze korábban már láthattunk a mozikban. Ez a TV spot is az első film után jelent meg, már méltatják a kritikák, mégis a Safe and Sound megy alatta és nagyon megindító és látványos egyidejűleg.


Akkoriban az első öt TV spotot tettem csak gyűjtőposztba, ezeket ITT találjátok.



Futótűz

Végre őszi időszak, ahogy az most rendjén való. :) A Futótűz TV spotokból kifejezetten nehéz választani, mert sok volt belőlük, ráadásul rengeteg ismétlődő jelenettel, de én most a Let It Fly-t emelném ki. Az idézet fontos momentuma a filmnek, a TV Spot pedig nagyon izgalmas-pörgős, jó visszanézni.


A zenések közül most azt emelném ki, amelyiknek a We Remain az aláfestő zenéje, bár az Atlas is jó, de ez nekem valamiért jobban tetszik. Szívszorítóbb talán. Íme:



Sőt, Futótűzből magyar nyelvű verziónk is van, bár ebben szöveges részek nem is nagyon vannak, legalább nem kell bosszankodnunk a szinkronhangok miatt!



A Kiválasztott, 1. rész

A 2014-es őszünket A Kiválasztott 1. részére való várakozással töltöttük. Egészen sok TV spotot kaptunk a témában mondom ezt még akkor is, ha most tűnik fel, hogy a Gyűjtőposztban a Csata című kétszer szerepel.

Valószínűleg eléggé kiszámítható leszek, amikor kiemelem ezekből a két kedvencemet. A Bitódalt soha semmilyen körülmények között nem tudom megunni, most is jól esett leporolni - egyelőre csak ezen spot által:


A másik reklámfilm, amely kihagyhatatlan a témában Lorde Yellow Flicker Beat című számával kísért Visszatérés a 12. körzetbe. Nem szerettem, hogy Lorde készíthette el a Kiválasztott 1. rész társalbumát, de ennek a számnak ez a részletet egészen jól illeszkedik ezen szívszorító részlet alá:


Hogy itt is legyen három TV spot és hogy ne csak a kiszámíthatóak legyenek azok, most a Csata címűt tenném ki, amely ugyan valóban kiemeli az összes pörgős, izgalmas és eseménydús részletet a filmből, épp ezért csak úgy szikrázik benne a feszültség.



A Kiválasztott - Befejező rész

Tavaly a Kiválasztott 2. részének bűvöletében éltünk és bármennyire is kíváncsiak voltunk a sorozat filmes megvalósítására, kicsit szomorúak voltunk, hogy egy szakasz véget ér. Hogy miért nem pótoltam a gyűjtőposztot akkortájt, azt nem is tudom. Most megtettem, immáron a teljes kínálatot végignézhetitek ITT.

A film előtti TV spotok gyakran utaltak a teljes sorozatra és mutatták be az Utat, amely Katnisst a végkifejletig vezette.


A kedvenc TV spotomat YT-on nem is találom, a Twitteres verziót szúrom be, engem nagyon megérint, ahogyan Haymitch Plutarch levelét felolvassa.



És végül, de semmiképp sem utolsósorban A Zenés TV spot mi más is lehetne, mint a Deep In The Meadow aláfestésű. Csodálatos, nem is lehet mást mondani rá.



Ha van olyan jellegzetes TV spot, amit nagyon szerettetek vagy épp, hogy nem, írjátok meg nyugodtan.

4 megjegyzés:

  1. Úristen szinte azonosok a kedvenceink.
    Az orok megunhatatlan a Futótüzes We Remain es a Phenomenon.
    A kiválasztott egyértelműeN a Hanging Tree*_* Vagy 100x láttam
    A Kiválasztottból pedig ami neked is. Illetve a szam szerint 14-es tv spot. Asszem lights vagy mi a címe,mindegy a Leveles ami kimaradt a filmből valahogy..
    Igy a végére meg a Lordr District 12 promoje is belopta magát a szívembe. Bar nekem a dallal sincs különösebb bajom,elmegy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))
      Jaaaj, nekem már az is nosztalgia, hogy régi-jó olvasók kommentjeit is újra látom :) Jó időszak volt ez.

      Törlés
  2. Mindig jó visszalátogatni az oldalra egy kis nosztalgiára, gyakran olvasok pár régebbi bejegyzést, riportokat vagy csak úgy nézelődök perceket-órákat. És ezek a bejegyzések..mindig meghozzák a kedvemet egy kis Éhezők Viadala filmhez, megunhatatlan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ebben a hónapban bőven lesz alkalom nosztalgiázáshoz, holnap érkezik a következő lehetőség :)
      Némelyik bejegyzést elég macerás összerakni, mégis élvezem, mert viszarepít ezekbe az időkbe.

      Törlés