2019. június 17., hétfő

Breaking News!! Éhezők Viadala előzménykönyv érkezik 2020. májusában!!!

Hazudnék, ha úgy érezném van időm és energiám az oldalra, de ha ez igaz, akkor lesz visszatérés :)

A Sky magazin híre szerint Suzanne Collins új regénye az eredeti sorozat történései előtt 64 évvel zajlik majd és 2020. május 19-én jelenik majd meg. 
Az 56 éves írónő így nyilatkozott:
- Ezzel a kötettel az emberi természetet szeretném feltérképezni, hogy kik is vagyunk valójában és az, amit érzékelünk, az miképp segít bennünket az életben maradáshoz. A Sötét Napokként nevezett háború utáni 10. évben járunk majd, az újjáépítés idején. Úgy gondolom, ez az időszak termékeny táptalajt biztosít ahhoz, hogy megragadja az emberi természettel kapcsolatos kérdéseket és az emberségességgel kapcsolatos nézeteket. 

A képen a következők lehetnek: szöveg
Címe még nincs, de megjelenési dátuma már van az új kötetnek

Az eredeti trilógiában, amelyből a többmilliárd dolláros költségvetésű filmsorozat készült Jennifer Lawrence főszereplésével, Panem egy disztópikus ország, ahol egy tévés vetélkedőben fiatalok küzdenek egymással életre-halálra.
Jennifer Lawrence Katniss Everdeen főszereplő lány szerepét alakította, aki egy szegény, szénbányász körzetből lesz a műsor koronázott királynője, majd lázadást indít el a gazdag és elnyomó kormány ellen, amely a Kapitólium erőszakos viadalát szervezi és vetíti.

A rajongók Az Éhezők Viadala 2008-as (könyv)megjelenésétől a 2010-ben napvilágot látott, A Kiválasztott című harmadik kötetig követhették a történetet, majd a sorozat filmadaptációja 2012 és 2015 között került filmvászonra. 
A könyveket több, mint 50 nyelvre fordították le és több, mint 100 millió példányban fogytak el világszerte, míg a négy film mindösszesen 2,38 milliárd összbevételre tett szert. 

Az előzménykönyv bejelentése előtt Michael Burns a korábbi filmeket elkészítő Lionsgate filmstúdió alelnöke arról beszélt, hogy Collins már elárult néhány részletet a készülő könyvéből.
Nyilatkozatában így fogalmaz:
- Az Éhező Viadala filmek büszke házigazdájaként elmondhatom, hogy alig várjuk, hogy Suzanne Collins következő regénye megjelenjen. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, míg a regény elkészült, és alig várjuk, hogy újra szorosan együttműködjünk vele a könyvből készülő filmen. 

A stúdió azért azt nem erősítette meg, hogy már a megfilmesítési jogokat is megszerezték-e. 
Forrás: Sky via HVG

Halihó!
Van itt még valaki? Van igény a visszatérésre? :)

8 megjegyzés:

  1. Ancsiiii, ahogy olvastam a hírt," szaladtam is ide hozzád az oldalra ". És lám, kint is volt hír. Nagyon örülök neki, meglátjuk mi sül ki, elsőként a könyvből. Bár én jobb szeretem az after storyakat,hogy kivel mi lett.

    Nekem van igény, idén többször is felnéztem ide nosztalgiázni:)

    Marci régről,ha emlékszel:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hogyne emlékeznék, azért eléggé visszajáró hozzászóló voltál :)

      Ami azt illeti nekem is elég vegyes érzéseim vannak az előzménykönyvvel kapcsolatban. Egyrészről nyilván várom kicsit, főleg mert éveken át életem része volt a sorozat, az oldalszerkesztés, élveztem az élő adások hangulatát, pörgését. Ugyanakkor viszont tartok kicsit attól, hogy csalódottak leszünk, hogy nem pont azt kapjuk, amit várunk. Egyrészt, amit Te is írsz, hogy jobb lett volna a régi szereplők sorsát követni, hiszen hozzájuk már kötődünk, másrészt pedig attól félek, hogy túl nyomasztó lesz a történet, hiszen most már tudjuk, hogy 64-5 évig még nem sikerül kiemelkedni ebből az elnyomó rezsimből.


      Próbálok majd valamikor a közeljövőben kirakni még cikket, mert azért arról van tudomásom, hogy a vándorkiállítás például újra száguld. Hátha a hír hallatán még érkeznek mások is és tudunk együtt várakozni. :)

      Törlés
  2. Szia Ancsi!
    Régen minden nap feljöttem az oldaladra, így én is amint megláttam a hírt szaladtam ide :D Köszi, hogy nem feledkeztél meg az oldalról és a filmek után is hoztál még posztokat! Most meg izgatottan várom az új könyvet és a lehetséges filmet :D Bár az igaz, hogy én is egy "mi történt a szereplőinkkel" storyt vártam, vagy egy Haymitch-Effie storyt, de ennek is nagyon örülök!:))

    VálaszTörlés
  3. Megpróbálok visszatérni, de nagyon rendszeres megjelenést nem tudok ígérni, mert sűrű időszak áll előttem. :) De várakozzunk együtt, az már bevált :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ancsi!
    Úgy küldték a posztot, hogy új HG könyv van a láthatáron, és egyszerűen tátva maradt a szám. El sem akartam hinni, hogy ez megtörténhet, amellett, hogy végtelenül boldog vagyok, kicsit viszolygok is, hiszen félek, hogy elszúrnák az egész sorozatot. (hiszen, ha belegondolunk, a történet nem változna, lenne egy főszereplő, aki elmegy a Viadalra. Nem is attól félnék, hogy ismétlődések lennének, hanem attól, hogy a szereplők nem lesznek annyira szerethetőek, mint az eredeti trilógiában.) De nagyon bízom Collinsban, hiszen ő nekem még nem okozott csalódást, könyvről könyvre egyre jobban izgultam (bár mindig az első lesz a favorit) Meg persze, kíváncsi is vagyok.
    A kétségeim mellett azonban a fangirl énem teljes mértékben felébredt, munka közben folyamatosan az oldalad bújom, és a régi posztokat olvasom vissza. Végig rágtam már a casting posztjait, és a tippelgetéseket. (nekem ez kimaradt, hiszen sajna csak a Kiválasztott 1 megjelenése után találtam rá a történetre)
    Hihetetlen élmény volt úgy visszaolvasni a Futótűz karaktereinek elemzését, és a találgatást, hogy én már tudtam, hogy kik lettek kiválasztva, és, hogy egyikkel sem kellett csalódni. :D
    Külön vicces volt, hogy mindenki mennyire szkeptikus volt Sam-mel kapcsolatban, és egy olyan megjegyzés nagyon megütötte a szemem, hogy "most mindenki utálja, aztán a rajongók a film bemutatása után majd ott fognak heverni a lábai előtt" És belegondolva tényleg :D Nagyon aranyos dolgok voltak itt, nem tudom, hogy valaki még szokott-e ilyeneket csinálni, de nekem nagyon melengette a szívem, és boldogsággal töltött el a cikkek olvasása.
    Szerintem biztos visszatérek még nosztalgiázni, és nagyon várom, hogy hozd az infókat, már, ha lesz időd, meg persze anyagok. (Egyébként nagyon csodálom a munkádat, amit ebbe fektettél)
    A filmeket pedig újra fogom nézni, és a könyveket is szeretném újra elolvasni, ha időm engedi, mert egyszerűen annyira elkapott a láz, hogy szerintem holnap a fecsegőposzátás kitűzőmmel jövök dolgozni.
    Egyébként, egy személyes megjegyzés, elnézést a hosszú kommentért. Gyakorlatilag, az első rész bemutatásakor 12 éves voltam, az utolsónál (értelemszerűen) így tizenöt. Azóta rengeteg minden történet velem, és mondhatni, felnőttem, (így tizennyolc és fél éves fejjel). De végig kísérte a sorozat a középiskola kilenc, tizedik osztályát, még én is vezettem fanfic-es blogot róla, bár visszagondolva rengeteg logikai buktató volt benne. Ennek köszönhetek rengeteg barátságot, és tapasztalatot az írás terén. Ezért is tölt el nagy örömmel, hogy valamilyen szinten visszatér a sorozat, már, ha nem is ugyanazokkal a szereplőkkel, akik annyira a szívünkhöz nőttek. Fontos állomása volt az életemnek a HG, és örülök, hogy újra megálltunk itt.
    (egyébként, hirtelen nem tudom, hogy volt-e erről szó, de én nagyon szívesen olvasnám a Kapitóliumiak Viadalát -ha végül megrendezték-, és a Sötét Napok létrejöttének konkrét okait. Újra kell olvasnom, de jelenleg nem rémlik, hogy pontosan mi volt a kiváltó ok, amiért annó fellázadtak.
    Remélem ezúttal én is várakozhatok majd a filmes infókra, és együtt izgulhatok veletek.
    Sose hagyjon el benneteket a Remény!!
    Laura
    U.i.: Bocsánat, ha összefüggéstelen, zavaros, és hasonló, de nagyon elkapott a lelkesedés, és alig bírtam megállni az írással.

    VálaszTörlés