2016. október 26., szerda

Jön-jön-jön! November - a nosztalgia hónapja

Az épp futó fanfiction rajongóinak nyilván feltűnt, hogy a hétvégén véget ér A 12. körzet hamvai első kötete, és mivel nekem kell egy kis idő, hogy előre dolgozhassak (hogy amikor már fut a sorozat, ne kelljen miattam várnotok az újabb és újabb részekre), ezért novemberben rövid pihenőt tartunk.

De a novemberhez sok-sok kedves emléke fűződik minden rajongónak, ezért úgy gondoltam, felidéznénk néhányat ezek közül. Alapvetően hét-nyolc nosztalgikus bejegyzést terveztem, de azért is teszem ki a tervet, hogy ha esetleg Ti szívesen visszaemlékeznétek még valami másra is, akkor nyugodtan adhassatok tippeket kommentben, én pedig - ha látok benne lehetőséget és nekem is tetszik a dolog - beépítem azt is a sorozatba.

1. Legjobb TV spotok
Aktualizálom majd a TV spotos gyűjtőposztokat (mert némely videók lekerültek eredeti helyükről és ha már hivatkozok rájuk, legyenek teljesek) és kiválogatom közülük a saját kedvenceimet vagy azokat, amelyek valamilyen szempontból jelentősek voltak.

2. Címlapok és emlékezetes poszterek
Jaaaj, mindig izgalmas volt számomra, hogy ebben az időszakban olyan sok Éhezők Viadala címlap és "utolsó" poszter jelent meg, sok-sok kép, ízelítő. Picit ezek által is visszahelyezkedünk majd a sorozat világába!!

3. Pillanatok a filmek sajtókörútjából
A filmeket november elején mindenféle premierek és ezekhez kapcsolódó rajongói események előzték meg. Ilyenkor sok tartalmas interjút, vicces videót, klassz képet, jó hangulatú forgatási emlékeket láthattunk, amelyek - nekem mindenképp - sokat hozzátettek a film előtti várakozáshoz. Nos, ezekből is készítenék egy válogatást.

4. Válogatás a filmek zenéiből
A filmekre való várakozásnak a filmzenék megjelenése is mindig fontos állomása volt még akkor is, ha végül az utolsó filmhez nem készült társalbum. De a  háttérzenei albumokat én nagyon szerettem (különösen az elején, amikor még nem a már meglévő témákat használta fel James Newton Howard zeneszerző) és a társalbumok számai között is sok emlékezetes volt.

5. A (világ)premierek hangulatából
A nagyobb premiereket igyekeztünk streamen nézni és bár a saját chat-es megjegyzéseink szerintem elvesztek (a chat jó, ha 150 bejegyzést őriz meg és azóta filmeztünk ám párszor), de azért voltak élő blogok, képgyűjtemények, videók a premierekről, szóval ezeket poroljuk majd le egy bejegyzésben.

6. Gyűjtemény a legizgalmasabb interjúkból
Ezekben a film előtti/utáni időszakokban rengeteg interjút fordítottam minden alkalommal. Szívesen keresgélek ezek közül és ajánlom figyelmetekbe azokat ismét, amelyek valamiért a szívemhez nőttek. Szerintem szívesen olvasunk bele néhányba.

7. Így tetszettek nekünk a filmek
Mindegyik film után tettem ki vélemény rovatot, amelyekbe igen sok bejegyzés érkezett tőletek. Ebből szemezgetek majd, mert a hivatalos - sokszor öncélúan rossz - hivatalos kritikáktól a hideg ráz, Ti meg tök jól megfogalmaztátok, miért tetszett vagy éppen nem tetszett az adott film.

8. Ez történt a sorozat szereplőivel az elmúlt évben
Bár az Innen-onnan rovat csak nemrégiben szűnt meg, így többnyire követhettétek, kivel mi történt az elmúlt évben, de azért készítek majd egy összefoglalót személyekre lebontva. Hűűű, ezzel lesz is meló, de szerintem izgalmas lesz.

Alapvetően ugye a második-harmadik és a negyedik film került a mozikba novemberben. De én szívesen idetenném az első filmmel kapcsolatos pillanatokat is, pláne, mert már nagyon rég volt (létezik, hogy 5 éve lesz tavasszal?) másrészt pedig mégiscsak azzal volna teljes ez a sorozat. Mit gondoltok?
És még egyszer: ha lenne még ötlet, amiből ilyen tematikus visszaemlékezős bejegyzést lehetne készíteni ééés érdekelne Titeket, jelezzétek !!

4 megjegyzés:

  1. Döbbenet csak így visszatekintve is, hogy ennek az egész sorozatnak milyen aprólékosan kidolgozott és nagyszabású reklámkampánya volt! Nem tudom, hogy bármi más fogható-e ehhez, vagy akár csak megközelítené!

    Én mindenképp várni fogom a novemberi bejegyzéseket, mind izgalmasan hangzik! Amúgy szerintem bátran vedd ide az első film hozzávalóit is, ahogy te is mondtad, mégiscsak úgy volna kerek a történet.

    VálaszTörlés
  2. Elképesztő, hogy már majdnem 1 éve jött ki az utolsó film! Olyan mintha csak tegnap lett volna...
    Nagyon jónak ígérkezik ez a nosztalgia hónap! :)

    Bori

    VálaszTörlés
  3. Uuu én már nagyon várom a bejegyzéseket! Köszi :) (Ági)

    VálaszTörlés
  4. Hova tűnt ez az egy év? Én még mindig a mozivárós hangulatomban élek :D
    Szerintem senki kedvét nem fogja elrontani, ha az első részt is beleszámítjuk a visszaemlékezésbe, szegényke ne legyen egyedül.
    Sokszor van olyan, hogy úgy érzem, vissza kell emlékeznem a sorozatra, ekkor én a számomra legjobban tetszett promókra vagy részletekre keresek rá. Szóval én imádom a stilleket, főleg ha épp egy akció közepette van ráközelítve a karakterre a kamera és tisztán látjuk a tűzet és az izgalmat a szemében. Úgyhogy én a 2-es pontot teljes mértékben támogatom.
    Sokat gondolkodtam nosztalgia ötleteken, de bevallom, az összeset ellőtted :D Elég nagy munka lesz ezt összeállítanod neked Ancsi, és szerintem minden fontosat felsoroltál.

    VálaszTörlés