2016. október 13., csütörtök

14 dolog, amit a Dubai Mozis Vidámparkról tudnod érdemes

Megint azzal kezdődött, hogy nemrégiben, amikor eszembe jutott, hogy lassan nyitnia kéne a Dubai parknak, találtam egy cikket, még tavalyról. Egyetlen mentségem, hogy tavaly nyilván bőven voltak fennforgások az utolsó film kapcsán, így nem az érdektelenség és a felszínesség volt az oka a csúszásnak. Aztán, ahogy egyre közelebb kerülünk a Dubai Park nyitásához, egyre több infó kerül elő róla.

A Dubai Vidámpark animációs képe, balra az Éhezők Viadala szekció egy pontjával. Forrás: Whatson.ae

A legfrissebb hír rögtön az, hogy a nyitás csúszik. Mint oly sok minden más. Miért is nem lepődök meg vajon?? Még jó, hogy a filmeket idejében kaptuk... Mondjuk nem túl jelentősen, de azért mégis. Az eredeti nyitási időpont október 31. lett volna, ám akkor a parknak csak néhány része nyílik meg: A LegoLand és a RiverLand-nek nevezett vízivilág (Itt van egy-két elbűvölő kép róla), ráadásul ez utóbbi ingyenesen látogatható.
A LegoLand vizes része és a Lapita Hotel november 15-én nyitja kapuit, a sokak számára sokkal izgalmasabb, filmvilágot feltáró Motiongate pedig csak karácsony előttől, december 16-tól látogatható. Szóval karácsony előtt ismét rákeresek az ezzel kapcsolatos friss hírekre és hozom, ha kiderül valami izgi!!

Addig az ugrás után a 14 dolog, amit a parkról tudni lehet és két kép, ami talán volt már, de elég izgalmas a témában.


A vidámpark Éhezők Viadala részlegének korábbi tervei

Tények:
  1. A park októberben (vagyis, mint fentebb olvashattad a legfrissebb híreket, a mozis részleg csak december 16-tól) nyílik, vagyis ha ezek után utazol Dubai-ba, már te is ellátogathatsz oda.
  2. A 27 film témáját átfogó látványosságok 5 nagyobb területre oszlanak majd. Ezek közül 21 beltéri lesz, így nem kell megsülnöd majd az arab forróságban.
  3. Az 5 közül négy részleg hollywoodi filmstúdiók filmjeit mutatja be. Vagyis csoportosítva lesznek a Lionsgate, a Dreamswork, a Sony Pictures és a Studio Central filmjeinek látványosságai.
  4. A parknak egyedülálló Éhezők Viadala részlege lesz, ahol az elvakult rajongók Katniss Everdeen társaságában pihenhetnek és felpattanhatnak egy hullámvasútra, amely Katniss és Peeta Kapitóliumba vezető útjára emlékeztet.
  5. A Dreamworks olyan filmek látványosságait vonultatja fel, mint a Shrek, az Így neveld a sárkányodat, Derült égből fasírt és a Madagaszkár - mindezt maga Julien király jelentette be.
  6. A parkban egy igazi Hupikék Törpikék falucskát is felépítenek, nagyméretű gombaházakkal, gyerekbarát látványosságokkal és törpisztikus szórakozással, amit a legkisebbek is élvezhetnek.
  7. A Step Up filmek hangulatát idézi majd egy élő énekes-táncos-zenés showműsor, amelyben a három film akrobatikus táncelemei is megjelennek majd.
  8. Szereted a DisneyWorld Rettegés Házát? A Motiongate-ben egy igazi, Zombieland-ben látotthoz hasonló, 56 méter magas torony épül, ahol majd kipróbálhatod, milyen is a szabadesés érzése.
  9. A park közvetlenül a Jebel Ali nevű kikötőváros közelében fekszik, ahol akár vízi szállásokat is bérelhet, aki ilyesmire vágyik. 
  10. Öt nagyon durva hullámvasút vár a legbátrabbakra, amelyek összmagassága a Burj Khalifánál is nagyobb lesz!
  11. A park összesen 1,9 millió négyzetláb lesz, amit én most át nem váltok négyzetméterbe, de azt írja a cikk, hogy ez 24 focipályának felel meg. [Az mondjuk nem olyan sok...] De átváltottam:  közel 176.000 négyzetméternyi területről van szó.
  12. A Hotel Transylvania jegyében igénybe vehető majd egy 7 perces utazás, amely nem meghatározott útvonalon halad, így bármely két menet más-és-más lehet.
  13. A park parkolójában 8.000 autó számára lesz hely.
  14. És a parkban nem csak hullámvasútak lesznek, hanem interaktív showműsorok, egyes filmek hangulatát idéző éttermek, és mindenféle magával ragadó élmény (elhagyatott házak telis-tele zombikkal) és persze ajándékboltok, filmes relikviákkal roskadásig telt polcokkal.
Forrás: Thomson.co.uk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése