2017. november 20., hétfő

Ezzel foglalkoznak a sorozat szereplői 2 évvel az utolsó film után

Először is egy drámai bejelentéssel kell kezdenem: úgy érzem, immáron valóban az oldal történetének végéhez közelítünk. Tán egy-két írás van összesen félretéve, de az, hogy hónapok óta nem érzek magamban ihletettséget, hogy nekiálljak, jelzi, hogy nem lesz már azokból se semmi. És valljuk be, valóban egy kezemen meg tudnám számolni hányan jártok még erre - és ez nem is felelősségre vonás, hisz egyre inkább eltávolodtunk a filmtől, szóval érthető is, de tény.
Mivel azonban ígértem korábban, hogy a filmek premierje környékén évről-évre beszámolok majd, hol is tartanak egykori kedvenc színészeink, ezt mindenképpen össze akartam szedni. Aztán szerintem a jövőben leginkább akkor számítsatok valami frissre, ha valami breaking news jellegű nagy dolog vár ránk.

A mai cikkben azokat sorolom fel, akikkel kapcsolatban a tavalyi és a nyár eleji állapotokhoz képest valamiféle újdonsággal tudok beszámolni.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a Vörös Veréb című filmben

A színésznő élete a sorozat vége óta is pörög, filmekben is láthatjuk. Most ősszel az Anyám! című horrorban láthatták az érdeklődők, jövőre pedig úgy tűnik, két alkalommal is beülhetünk miatta a moziba.
A Vörös Veréb című filmről sokat olvashattatok már itt is. A film az azonos című könyvön alapszik, rendezője az Éhezők Viadala utolsó három filmjét is jegyző Francis Lawrence, a könyvről pedig pár hete én is írtam ajánlót. A film jeleneteinek többségét ráadásul nálunk, Budapesten forgatták, szóval a színésznő a főváros vendégszeretetét élvezte év elején néhány hónapig. A filmet március 1-től nézhetjük meg a mozikban.
A másik film, amely pedig - jelen állapotok szerint - 2018. november 11-től kerül bemutatásra, nem más, mint az X-Men sorozat következő darabja, a Dark Phoenix, amelyben Jennifer Lawrence továbbra is Raven/Mystique szerepét ölti majd magára.


Josh Hutcherson

Josh Hutcherson a Future Man előzetesében

Aki járt erre idén, az szintén tudja, hogy Josh Hutcherson idén november közepétől a Hulu sorozatának, a Future Mannek a főszereplője. Egy 13 részes, darabonként 30 perces epizódokból álló sorozatról beszélhetünk, melyben Josh egy egészségügyi intézet gondnokát alakítja, aki éjszakánként a Biotic Wars című videojátékkal tölti idejét, amiben viszont nagyon sikeres. Egy váratlan pillanatban megjelenik szobájában a játék két szereplője, akik közlik vele, hogy Josh (a filmbeli karakter neve is ez) segítségével kell megmenteniük a világot. A sorozat a sci-fi és a vígjáték keveréke. A sorozat előzetesét már láthattátok az oldalon, aki lemaradt róla ITT pótolhatja eredeti nyelven.
Josh neve mellett az IMDB egy újabb filmet is jelöl, amely előkészületi fázisban van, ennek címe Die In A Gunfight, amelyről mindössze annyit tudni, hogy News York Cityben egy fiú apja lányának bosszúja révén halálozik el és hogy Josh ebben a filmben egy Ben nevű srácot alakít. Hogy ő-e a leírásban jelzett srác, szintén nem tudni, mindazonáltal jelenleg négy szereplőt közöl a mozis oldal és ebből csak Josh férfi.

Liam Hemsworth

Rebel Wilson és Liam Hemsworth az Isn't It Romantic című filmben

Nyáron már olvashattatok róla, hogy Liam végre újból nagyjáték filmben szerepel, mégpedig az Isn't It Romantic című - ki nem találnátok - romantikus vígjátékban, ahol - mint azt a képen is láthatjátok - Rebel Wilson oldalán látható majd. A lelkes érdeklődőket el kell, hogy keserítsem: bár a filmen már az utómunkálatokat végzik, a mozikban még nem jövőre, hanem csak 2019. február 14-től lesz látható.
Liam egy másik filmben is szerepel majd a közeljövőben, mégpedig a Killerman című akció thrillerben, amely pénzmosóról szól, aki egy rosszul megkötött üzlet után egy szerencsétlen baleset következtében elveszíti emlékezetét. A filmet elviekben mostanában forgatják, bemutató fátuma még nincs.
Közben a bulvársajtó - jó szokása szerint - azt feszegeti, hogy a színész titokban összeházasodott(-e) Miley Cyrus-szal, mert mintha gyűrűket láttak volna az ujjaikon. Hogy szerintem mennyire unalmas Liam és Miley szerelmének története (vagy legalábbis mennyire nem tartozik ránk), arra szavak nincsenek.

Francis Lawrence

Tőle a fentebb már jelzett Vörös Veréb című filmet várhatjuk, amelyet jövő tavasztól láthatunk majd a mozikban, ám új projekt nem jelenik meg a neve mellett. Érdekes, mert korábban egy Odüsszeia feldolgozásról is szó volt, de az mintha, eltűnt volna az éterben.

Woody Harrelson

Woody Harrelson a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben

Mindannyiunk kedvenc alkoholista mentora jövőre a Han Solo-ról szóló Star Wars spinoffban látható jövőre, erről már többször is olvashattunk. Arról, hogy itt kit is alakít pontosan, a Gamestar cikkében találtam információt: "Egy arcot játszik, akit Beckettnek hívnak. Egy bűnöző, és mentorfigura Han életében. Egyelőre csak ennyit mondhatok." Nos, a mentorszerep valóban nem áll tőle távol, ám a filmre 2018. májusáig várnunk kell.
Aki még korábban is szívesen nézne Harrelson filmet, annak a Három óriásplakát Ebbing határában című bűnügyi vígjáték-drámát (létezik ez a műfaj vajon? - de biztos, mert eredeti nyelven és magyar nyelvű oldalon is ezt látom) javaslom, amelyben egy anya száll szembe a lánya gyilkosát nem találó hatóságokkal. A filmben Harrelson alakítja az ügyért felelős rendőrfőnököt, a film pedig 2018 január 25-től látható a mozikban.
Egyébiránt pedig azt olvasom, hogy sűrű időszakja után Harrelson kicsit rálép a fékre és inkább a pihenést választja, szóval ha kicsit kevesebbet látjuk a közeljövőben, ne essetek kétségbe, ez tudatos döntés a színész részéről.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks-et a még idén bemutatásra kerülő Tökéletes hang 3. részében láthatják az érdeklődők december 28-ától.
Ezen kívül két új produkció előkészületei zajlanak, amelyben Banks elviekben látható, a Signal HIII és a The Happytime Murders. Ha ezekről lesznek később frissebb és pontosabb információk, majd jelentkezem velük.

Willow Shields

Willow Shields a Woodstock or Bust poszterén

Willow elviekben a jövőre bemutatásra kerülő Woodstock or Bust című drámában látható legközelebb. A film két tizenéves dalszövegíróról szó, akik a nyugati parton bepattannak '65-ös Mustang kabriójukba és célba veszik a keleti partot, hogy eredeti zenéjükkel a Woodstock Zenei Fesztiválon próbáljanak szerencsét.
Kérdéses persze, hogy eljut-e hozzánk a film, de erről is tájékoztatlak Titeket, ha így lesz!

Donald Sutherland

Donald Sutherland (jobb oldalt) november 11-én tiszteletbeli életmű Oscar-díjat vehetett át.

A fáradhatatlan idős színész, aki nemrégiben tiszteletbeli életmű Oscarban részesült, további filmek forgatásában is részt vesz még mindig. Elviekben egy Measure of a Man című vígjáték-drámában látható majd jövőre, jelenleg pedig a Brad Pitt főszereplésével játszódó Ad Astra című sci-fit forgatja. Az első filmnek nincs pontos megjelenési dátuma, az utóbbit viszont csak 2019. januárjától láthatjuk a mozikban.

Gary Ross

Gary Ross az Ocean's 8 forgatásán

Az első Éhezők Viadala film rendezője továbbra is az Ocean's 8 című filmen dolgozik, mondjuk ő nem szereti elkapkodni a munkát, ezt saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Jelenleg a film utómunkálatai zajlanak mindenesetre és a film 2018. június 7-től látható a magyar mozikban is.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz a Kegyetlen Csillogás című sorozatban

Ami Lenny Kravitz színészi munkásságát illeti, úgy tűnik, ez mostanában sorozatszerepekre korlátozódik. A (leginkább amerikai) nézők tavaly a Better Things egy, idén pedig a Kegyetlen Csillogás (tavaly még Star néven olvashattatok róla) két epizódjában is láthatták, ez utóbbiban Roland Crane szerepében. Ami pedig a színész magánéletét illeti, úgy hírlik eljegyezte Nicole Kidmant, de annak utána nem járok, ennek vajon mennyi a hitelesség- és mennyi a bulvártartalma.

Sam Claflin

Sam Claflin az Adrift forgatásának idején

Az egykor Finnicket alakító színész folyamatosan dolgozik, idén több film munkálataiban is részt vett. Még tavaly ilyenkor forgatta a Journey's End-et, amit februárban mutatnak be Nagy-Britanniában, gyanús, hogy lesz-e magyar bemutatója. Részt vett a The Nightingale című film forgatásán, ennek jövő évi ausztrál bemutatóját látok.
Jelenleg az Adrift című film forgatása zajlik, erről talán korábban már képeket is hoztam, bízom benne, hogy ez már nagyobb kaliberű film lesz. A Fiji szigetén forgatott film egy bátor fiatal nőről szól, aki a szörffel a hurrikán középpontjába megy, hogy megmentse szerelmének életét.

Jeffrey Wright (és Jena Malone)

Jeffrey Wright a Westworld-ben

Jeffrey Wright folytatja szereplését a nagy sikernek örvendő és nálunk is látható Westworld-ben és sok másik új filmet is leforgatott. Ezek például a Hold The Dark című thriller, Friday's Child című bűnügyi dráma, illetve elkészült a The Public című film is, amelyben Jena Malone is szerepel. Ezen filmekről bővebb részletekkel egyelőre nem tudok beszámolni. Persze, ha lesz esetleg hazai bemutatásuk, igyekszem jelezni majd.

Julianne Moore

Coin elnök egykori alakítója továbbra is folyamatosan dolgozik, bár most nem látok a neve mellett olyan komolynak tűnő filmeket, mint az elmúlt időszakokban. 

Natalie Dormer

Natalie a Picnic At Hanging Rock című minisorozatban volt látható idén, azon kívül a már korábban is említett In Darkness és a The Professor And The Madmen című filmeket látom a névénél, amelyekről már tavaly is volt szó. Ezek kisebb, helyi filmek lehetnek, bár ez utóbbihoz látok jövő évi USA-beli bemutatást, de nem pontos dátumot.

Mahershala Ali


Érdekesség, hogy Mahershala Ali [Boggs] most ugyanabban a Törvény Nevében című sorozatban látható jövőre nyomozóként, amelyből az első évad után Woody Harrelson távozott. Jövő nyáron látható lesz még az Alita: Battla Angel című filmben, amely egy tudós által kiszabadított női kiborgról szól. Reméljük, ide is eljut majd a film.

Elden Henson [Pollux] immáron a Daredevil harmadik évadában, sőt a The Defenders című minisorozatban is Foggy Nelson szerepét alakítja kitartóan.

Wes Catham [Castor] pedig a The Expanse című sorozatban látható szintén a harmadik évada.

Evan Ross [Messalla egykori alakítója] Lenny Kravitzhez hasonlóan szintén a Kegyetlen Csillogás című sorozatban tűnt fel néhány alkalommal az idei évben.

Wes Bentley [Seneca Crane] körül mintha most picit csitulnának a hullámok. A színész jelenleg a The Best of Enemies című életrajzi drámát forgatja, jövőre pedig a Yellowstone című TV-sorozatban lesz majd látható.

Amandla Stenberg

Amandla Stenberg a Minden, Minden című filmben

Az ifjú színésznő pályája (Willow Shieldsével ellentétben) egyre magasabbra ívelni látszik. Nyáron a Minden, Minden című film főszerepében láthattuk, és már akkortájt tudni lehetett, hogy következő filmje a Sötét Elmék lesz. A film szintén ifjúsági disztópia, ráadásul Amandla főszerepet játszik benne. A filmet elviekben jövő szeptemberben mutatják be a mozikban, addig könyvváltozatban elérhető. (Nálam már a prioritási lista elején!! :) Amandla jelenleg is forgat: A The Hate U Give című bűnügyi drámában.

Jack Quaidre [Marvel] nyáron csaphattak le azok, akik megnézték a Lucky Logan - A Tuti Balhé című filmet, ám rajongói jövő tavasszal is láthatják a Rampage: Tombolás és Rompolás című moziban. Kitettem az oldalsávba, az érdeklődők - ezúttal - le ne maradjanak! :)

Leven Rambin [Glimmer] TV sorozatokban szerepel nagy rendszerességgel. Az érdeklődők a The Path című sorozatban láthatták idén, jövőre pedig a Gone című sorozatban lesz látható.

Dayo Okeniyi [Thresh] idén a Piszkos Zsaruk című sorozatban bukkant fel.

Alan Ritchsont [Gloss, Futótűz] rajongói idén a Blood Drive című sorozatban láthatták, jelenleg a Titans című sorozat előkészületei zajlanak, amiben szerepelni fog és van néhány film is előkészületben a neve mellett, de arra majd visszatérünk, ha valami komolyabban meg is valósul belőle.

Meta Golding [Enobaria] a Kolónia című sorozat három epizódjában szerepelt, és az ő neve mellett is felbukkan két készülő film címe, de mivel ezekről sem tudni, milyen ismertségűek lesznek, ezért még ezekről sem számolnék be részletesebben.

Lynn Cohen [Mags], sokak kedvence, időről-időre felbukkan egy-egy filmben, ám ezek nem jutnak el hozzánk sajnos. Kinti rajongói idén a Sollers Point és a Walden: Life in Woods című filmekben láthatták.

Gwendoline Christie-ről [Lyme parancsnok, Kiválasztott, II. rész] már tudtuk, hogy a decemberen bemutatásra kerülő, következő Star Wars filmben megjelenik Phasma kapitány szerepében, és ahogy már nyáron is jeleztem, ő is szerepel a Sötét Elmék című filmben is. A színésznő jelenleg a The Women of Marwen című filmet forgatja. 

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm a bejegyzést! Sajnálom hogy már nincs ihleted az új bejegyzéseket készíteni, de remélem még történnek dolgok amiket megoszthatsz velünk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha ránézek, van-e valami a "jelenség" körül, amit érdemes kitenni, szóval néha érdemes visszanézni, hátha. Amúgy én is sajnálom, 3-4 évig ez napi elfoglaltság volt számomra, kicsit az életem része (jó, nem pótolhatatlan, de szerettem a blogolás hangulatát :).
      Csak hülyíteni meg hitegetni sem szeretnék senkit, ezért írok néha ilyen szolgálati közleményeket :)

      Törlés
    2. CSak egyetérteni tudok az elöttem szólóval :'(

      Törlés
  2. Natalie visszatér az Elementary. 6.evadjaban.Asszem az utolsó. Habár én nem nézem.
    Jelentem itt vagyok még.
    Marci

    VálaszTörlés
  3. Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

    VálaszTörlés