2017. október 23., hétfő

Megnyitott október 20-án az első Éhezők Viadala élménypark - Beszámoló a megnyitóról és az élményelemekről

Ennek a kalandparknak már hosszú története van. Valamikor 2015. tavaszán olvashattuk az első híreket róla, amely 2016. októberére ígérte az élménypark nyitását. A nyitás aztán októberről decemberre csúszott, majd még tovább, kis időre el is veszítettem szemem elől a projektet, illetve sokkal inkább már kicsit le is mondtam róla. A hétvégén azonban megnyílt a vidámpark, úgyhogy most annak megnyitójáról olvashattok, illetve egy képekben gazdag élménybeszámolót is. Remélem, most minden erre kószáló ex-rajongónak felcsillan a szeme, és legalább akkora örömmel olvassátok majd ezt a bejegyzést, amekkora örömmel én készítem. Rég volt már ilyen igazán jó anyagunk!

A világ első Éhezők Viadala Élményparkja két nagyobb látványossággal, egy pörgős utcai bemutatóval, egy tematikus ajándék bolttal és egy kávézóval bűvöli el látogatóit. Az élményparkot az Éhezők Viadala filmsorozatot gyártó filmstúdió tervezte. A látogatók Panem disztópikus világának legmélyebb bugyraiba vethetik be magukat! A film díszleteinek másolatában egy a filmből származó, Effie Trinket és Caesar Flickerman főszereplésével játszódó videóanyagra is bukkanhatnak. 

A hihetetlen gyorsaságú Kapitólium Hullámvasút, amely ellentmond a gravitáció törvényeinek, Panem futurisztikus technológiájába kínál adrenalinnövelő betekintést. Ezután maga Snow elnök invitálja vendégeit, hogy vegyenek részt a Panem Légi Túrán, amelynek során a látogatók egy légpárnással emelkedhetnek a Kapitólium különböző körzetei fölé. 

Ezt egy élő show követi, amelyben a 12. körzet szénbányászai dobolnak. Munkaeszközeikkel extravagáns, interaktív zenei műsort varázsolnak a színpadra.
A kávézó, Peeta Péksége a film főszereplőjétől, Peetától szerzi inspirációját. A helyszínen több, mint húsz, a könyvből is ismert ételt és italt kóstolhatnak meg az ide látogatók. 
Végül a Panem Supply Co. kínál exkluzív filmes ajándékokat és más értékes kiegészítőket.

Az élménypark megnyitóján a Lionsgate és a Dubai Parks and Resorts vezető tisztségviselői is részt vettek. Az eseményről a legfontosabb helyi és nemzetközi médiumok tudósítottak. A megnyitóünnepség résztvevői láthatták elsőként a műsor részeként Az Éhezők Viadala utcai bemutatóját. A megnyitón természetesen egy látványos tűzijáték is bemutatásra került. Akárha a Kapitóliumban lennénk.


- Nagyon örülünk, hogy Az Éhezők Viadala a MOTIONGATE™ Dubai része lehet. - mondta Tim Palen a Lionsgate vezérigazgató helyettese, aki egyben a marketingigazgató is. - A Dubai Parks and Resorts fantasztikus együttműködő partner. Olyan interaktív élményt hoztunk létre közösen, amely világ minden tájáról érkező rajongói számára hiteles, szórakoztató és izgalmas módon teszi lehetővé, hogy elmerüljenek a Suzanne Collins által megálmodott világban.

- Dubai mindig is helyszínt biztosított a világ legnagyobb és legjelentősebb eseményei számára - tette hozzá Mohamed Almulla, a DXB Entertainments PJSC vezérigazgatója. - Büszkék vagyunk, hogy megnyithattuk a Dubai Parks and Resorts legújabb színhelyét, amely a maga nemében egyedülálló a világon. Az Éhezők Viadala világa teljesen újszerű élményt biztosít a MOTIONGATE™ Dubai számára különböző elemeivel, hullámvasútjával, élő showjával, egyedi enni- és innivalóival illetve egyedülálló mozis emléktárgyaival.
Forrás: Blooloop.com

No, de akkor nézzük is meg részletesebben ezeket a fent már röviden bemutatott elemeket.

Íme a park bejárata és az elmaradhatatlan Fecsegőposzáta szimbólum, amely mellett nem lehet kihagyni egy remek fotót.


A téren körben a körzetek szimbólumai vannak az oszlopokon.




Panem Légi Túra

A légi utazás kiinduló állomása

Snow elnök rózsái

A sorban állás helyszíne

Az utazás a hírhedt fehér rózsákkal kezdődik, amelyek közvetlenül utalnak a gonosz Snow elnökre. Sorban állás közben a háttérben a film zenéjét halljuk, miközben előttünk a film kellékei, jelmezei és díszleteit ábrázoló képek vannak kiállítva, szóval bőven van látnivaló, míg az ember az indulásra várakozik.

Effie Trinket a biztonságról szóló videóban

Az utazásra szolgáló járművek

A biztonsági előírásokról tájékoztató videóban Effie Trinkettel találkozhatunk, aki kellemes bevezetést nyújt a Kapitólium izgalmas világába, mielőtt kinyílna a váróterem öt ajtaja. Ezek abba a terembe vezetnek, ahol beszállhatunk a járművekbe, amelyekben 6 sornyi ülőhely található, soronként 5 üléssel.

Ezek a járművek egy újabb terembe haladnak tovább, ahol a látogatók egy 360°-os, 3D-s kivetítős utazásban vesznek részt a Kapitóliumban, ám nem minden a terveknek megfelelően alakul, mert váratlanul vad üldözés veszi kezdetét a városban. A jármű nagyon simán mozog, a látogatók élményeit szélgépek teszik még valósághűbbé. Az utazás igazán magával ragadó és nagyon jól megtervezett.

Kapitlóiumi Hullámvasút

A bejárat
A rendre Békeőr vigyáz - Hosszú sorokra készültek itt is

A Motiongate Éhezők Viadala Hullámvasútja 10 sornyi ülést tartalmaz, soronként két székkel. A biztonsági hajtókarok nagyon kényelmessé, ugyanakkor izgalmassá teszik a kalandot. 

Az utazás maga lassan indul be és bár nagyon izgalmas és lenyűgöző, de azért elég hamar véget ér. 

Arccal a jobb jövő felé

Részletek a hullámvasútból

Szerintem ebből a videóból kicsit jobban átjön a hely hangulata ;)



Természetesen úgy van kitalálva a hely, hogy ne lehessen kimenni innen anélkül, hogy végig ne mennénk az ajándékbolton. Persze egy igazi rajongó ezt se bánja:


Forrás: travellerczech.com

Peeta Pékségét nem véletlenül vagy szándékosan hagytam ki, nem volt róla szó az anyagban sajnos és kép sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése