2016. szeptember 16., péntek

Nosztalgikus pillanatok - szeptember közepéről

Szeptember hónapban nem találtam olyan konkrét napot, ami mindegyik évben működött volna nosztalgikus elemként, ám így szeptember közepén, 14-16-a környékén azonban minden évben történt valami komolyabb esemény a filmek készítésével kapcsolatban. Egy nagyon színes, vegyes válogatást sikerült összeállítanom és bízom benne, ezekre a momentumokra Ti is örömmel tekintetek vissza.

5 éve...


2011. szeptember 16-án fejeződött be Az Éhezők Viadala forgatása. A filmet 2011. május 23-tól forgatták, ám mivel az oldal akkor még nem élt, erről nem tudtam tudósítani, a forgatás befejezéséről kiadott sajtóközlemény részleteit viszont már ITT olvashattátok. 



4 éve...


2012. szeptember 14-én kerültek elő az első forgatási képek, immáron a Futótűz forgatásáról. Mivel sok új szereplőt ismerhetünk meg a sorozat második részében és mivel már nagyon régóta vártuk, hogy valamiféle komolyabb előrelépés történjen végre a Futótűz készítése kapcsán is, nagy izgalommal vártuk és fogadtuk az első forgatáso képeket. Az első ízelítőt EBBEN a bejegyzésben láthatjátok Josh-sal és sok új szereplővel, délután az első FINNICK képeket látva már kicsit megnyugodhattunk, hogy Sam Claflin vizuálisan nem lesz teljesen alkalmatlan a feladatra, estére pedig még többekről kerültek elő forgatási képek. Láthatóan a kiképzés forgatásával kezdődhettek a munkálatok.

3 éve...


2013. szeptember 16-án jelentették be, hogy A Kiválasztott 2. részében Lily Rabe-t láthatjuk majd Lyme parancsnok szerepében. Ez azért is érdekes, mert azóta már tudjuk, hogy a szerepet vágül mégsem ő, hanem Gwendoline Christie alakíthatta, mivel Rabe-nak egy komolyabb színházi fesztiválon volt kötelezettsége A Kiválasztott 2. rész forgatásának idején. Mindenesetre IDE kattintva felidézhetitek, miképp jelentették be a színésznőt a stúdió sajtósai - és én.

2 éve...


2014. szeptember 15-én jelent meg A Kiválasztott 1. rész hivatalos mozis előzetese. Igazából A Kiválasztott 1. rész promója nagyon későn indult, az első előzetes jellegű videóanyagot nyár közepén láttuk, ez lehetett az oka annak, hogy a hivatalos mozis előzetes is ilyen későre csúszott (és persze az, hogy nyár elejéig A Kiválasztott 2. részt forgatták). Mindenesetre megérte várni rá :)

1 éve...


2015. szeptember 16-án egy elég sajátságos videóanyag jelent meg Prim miatt címmel, amely gyakorlatilag a teljes sorozat összes fontosabb Katniss-Prim jelenetét tartalmazza (mondjuk, ha azt nézzük, hogy mindez belefért 2 és fél percbe, az tényleg szomorú). Sokan azzal vádolták a stúdiót, hogy elfelejtették felépíteni a filmekben Katniss és Prim kapcsolatát, viszonyát, és azt próbálták meg ezzel a videóval enyhíteni. Akárhogyan is legyen, ami engem illet, kifejezetten szeretem ezt a videót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése