2017. december 30., szombat

Jena Malone Az Éhezők Viadala szerepéről

Az Avclub egy hosszabb interjút készített Jena Malonéval, akivel szinte minden filmjét, szerepét érintették. Lehet, hogy korábban lefordítottam volna az egész cikket, most azonban csak az ide vonatkozó részeket hozom, elég az már nekünk.

Talán ez az alakításod az mind közül, amin látszik, hogy a leginkább testhezálló számodra.
Óóó, Istenem. Olyan boldog voltam. Az volt minden, amire vágytam. Számomra ez a film jelképezte a teljes áttörést. Évek óta vártam, hogy szerepelhessek egy olyan filmben, amely eljut Amerika szívébe, majd onnan az egész világba. Imádom az akciót. Imádom ezt a műfajt. Imádom a sci-fit. Én azelőtt nagyon sokféle úton-módon megpróbáltam már játszani ezt a hollywoodi játékot, aztán nagyon sokféleképpen nem. Visszautasítottam azt. És úgy éreztem, Az Éhezők Viadala elhozta számomra az áttörést, hogy munkákat kapjak, olyan munkát, amit sokan látnak, olyan munkát, amire mindig is vágytam. Mert nagyon keményen küzdöttem azért, hogy megkapjam ezt a szerepet, meg kellett győznöm sokakat, hogy én vagyok a legalkalmasabb a szerepre. Abban, hogy megkapj egy szerepet, két százaléknyi jelentősége van annak, mennyire vagy tehetséges. A maradék 98% tőled független.


De régóta vártam, átadhassam energiáimat a világnak: egy olyan szerepre vágytam, amibe belemélyeszthetem a fogaimat. Szerettem volna sci-fit készíteni. Szeretem ezeket a dolgokat, imádom az akciót. És aztán megadatott. Olyan formában érkezett, ami nagyon kifizetődő, amihez hasonló korábban nekem nem adatott meg. Meg kellett küzdenem érte, és olyasvalami volt, ami nagyon érdekelt. Így aztán a lehető legjobb dolog sült ki belőle, ami csak lehetett, mert ez volt minden idők legjobb karaktere, a legjobb rendező, a legjobb szereplőgárda és ez volt a legjobb buli, amiben valaha részt vettem és ebben a filmben ismertek meg a legtöbben. Érdekes, hogy az igaz álmok, hogyan tudnak megvalósulni ebben a világban. És ez csak egyetlen példa erre. 

Amikor visszatértél A Kiválasztottra, sokat változott az élmény?
Nem. Az egyetlen dolog, ami változott, hogy nem voltam olyan sokat a forgatáson. Ez egy olyan nyolc hónapos forgatás volt, A Kiválasztottat egy részben forgattuk, én pedig a szó szoros értelmében csak vagy két hetet voltam jelen. Iszonyúan féltem attól, hogy lekések valamiről. Volt, hogy megkérdeztem, hogy "Akkor tényleg nem fogok ma hiányozni a forgatásról, srácok?  Csak mert akkor én elrepülnék Párizsba. Holnapra vissza is érek!" De az igazi csúcs számomra a Futótűz volt. Ott egy nagyon érdekes karaktert hozunk létre. Mindannyian hozzátettük a magunkét. A Kiválasztott I. és II. része alatt már leginkább otthon voltam, de azért még mindig szomorú vagyok és furcsa, hogy vége. De az igazi csúcs tényleg a Futótűz volt.
Forrás: Avclub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése