2016. december 21., szerda

Stef Dawson Az Éhezők Viadala élményeiről

Tök durva: cikkeim vannak eltéve. Részben ezek a Sydney-ben napokban megnyílt kiállítás kapcsán kerültek elő, ilyen ez a mai is, amelyben Stef Dawsonnal olvashattok egy interjút. Mivel egy másik oldalon pedig képeket is találtam arról, amikor a színésznő részt vett a kiállítás megnyitója előtti bejáráson. Ezekkel igyekszem majd színesíteni a cikket. Fogadjátok szeretettel és néha nézzetek vissza, mert van esély rá, hogy kikerül itt egy-egy dolog. A cikket pedig érdemes megnézni, mert van benne egy olyan kép az utolsó film kivágott jeleneteiből(?) amit még nem láttunk !!!

Stef Dawson

Az Éhezők Viadala minden idők egyik legnagyobb mozisorozata, amely mindösszesen 2,9 milliárd USA dollár bevételt számolhatott el, főszereplői pedig elindulhattak a sztárság útján. A Suzanne Collins regényein alapuló négy részes filmsorozat előtt olyan komoly elvárások voltak, ami hatalmas terhet helyezhetett volna főszereplői vállára.
Ezzel szemben azonban Stef Dawson - aki Az Éhezők Viadala: Futótűzben jelent meg először a sorozatban - azt mondja, fogalma sem volt, mekkora felhajtás övezi a történetet.

- Olvastam a könyveket és annyira beleszerettem Annie Crestába, hogy csak az ő karakterére összpontosítottam. - meséli a színésznő a TV WEEK-nek. - Fel sem merült bennem a teher, és valószínűleg jól is volt ez így. De nagyon klassz volt és kissé ijesztő volt látni, amikor kinőtte magát. Akkora áldás egy olyan dologban szerepelni, amit ilyen sokan kedvelnek.

Stef Dawson és A Kiválasztott 2. részében látható esküvői ruha

A 27 éves színésznő, aki Los Angelesbe költözött, most visszatért Ausztráliába, hogy reklámozza a Sydney-ben megnyíló Éhezők Viadala Kiállítást. A filmek kellékei és az interaktív elemek közepette Stef megjegyzi, hogy számára különösen közel áll Annie esküvői ruhája, mert része volt annak elkészültében.
- A meghallgatásomra egy régies hangulatú ruhát vettem fel, amit egy kis antikvár ruhaüzletben találtam. - idézi fel. - Aztán ez megtetszett a szereplőválogatást irányító rendezőnek és a jelmeztervezőnek. A könyvben Annie Katniss egyik Győzelmi Körútján viselt zöld ruháját veszi fel. A jelmeztervezők azonban úgy gondolták, hogy sokkal személyesebb lenne, ha a meghallgatásomon viselt ruhából alakítanák át, a 13. körzet ápolónői ruhaanyagának felhasználásával. Erre a szép régies fátyolra pedig kézzel varrtak apró kagylókat. A filmben ezek nem nagyon látszódtak, de a Kiállításon ez is megtekinthető.

Stef Dawson és Sam Claflin A Kiválasztott 2. részének esküvői jelentében

Az esküvő egy nagyon különleges jelenet volt, amelyben Stef Sam Claflinnel vett részt. Ő játszotta Annie Cresta szerelmét, Finnick Odairt, az egykori viadalgyőztest. Mindazonáltal a két színész egy vörös szőnyeges rendezvényig nem is találkozott.
- A Futótűz premierjén ismertem meg Samet. - emlékszik vissza a színésznő. - Megláttuk egymást és egy amolyan "Jééé, helló!" érzésünk támadt. Aztán közelebbről is megismertük egymást, így aztán, amikor A Kiválasztott 1. részében már együtt léptünk színre, minden könnyedén ment. Ő brit, én ausztrál vagyok, szóval olyan természetes volt, hogy ugratjuk egymást. Sam olyan kedves és nagyon tehetséges.

Ez a kép a sorozat hivatalos Twitterén látott napvilágot, egy film stillnek tűnik.
Mikor játszódott volna ez a jelenet? Amikor a 2. körzetben Katniss lelövéséről közvetítenek?
Mert Annie ugye A Kiválasztott 1. részének végén érkezik meg, a 2. résznek egész az eljén van az esküvő, után már nincs közös Annie-Finnick jelenet, de nekem előtte sem rémlik. Izgi kép mindenesetre!!!

Az egyedi történet és a változatos karakterek mellett Stef úgy véli, a film sikerének egyik fő oka egy erős női főszereplő jelenléte volt.
- Óóó, erről a végtelenségig tudnék beszélni - olyan nagyszerű! - mondja Stef lelkesen. - Katniss az egyik legnagyobb női főszereplő és a bevételek szempontjából is abszolút megállta a helyét. Bebizonyította a nézőknek, hogy egy női főszereplős film is nagy bevételre tehet szert. Az Éhezők Viadalának minden női karaktere olyan jól meg van írva! 

És hogy milyen volt a közös munka Katniss Everdeen alakítójával, Jennifer Lawrence-szel, aki az elmúlt években Hollywood mítoszává vált? Stef elmondja, hogy Jen "nagy szeretettel fogadta", és forgatás során néhány tréfát is űzött vele.
- Az egyik poén az első forgatási napomon történt, amikor Finnick és Annie újra látják egymást. - idézi fel Stef. - Szóval ott volt a nagy pillanat, amikor összeölelkezünk és csókolózunk, majd a háttérben halljuk, hogy "Óóóó, bébi!", Jennifer Lawrence pedig beugrott a jelenetünk közepébe. Aztán Woody Harrelson is beugrott, Jena Malone pedig berohant. Olyan volt, mint egy Stef és Sam alapú "kicsi a rakás".

A színésznő azt mondja, hogy az, hogy Liam Hemsworth személyében ausztrál szereplőtársa is volt, azonnal felszabadult.
- Amint megismertem Liam-et, azonnal otthon éreztem magam. Olyan jó volt hallani az akcentusát.

Stef Dawson ünnepélyesen megnyitja Az Éhezők Viadala Kiállítást Sydney-ben

A sorozat sikerét kihasználva, Stef mindent megtett, hogy bebetonozhassa magát a szórakoztatóiparba. A színésznőt nemrégiben az ABC csatorna Cleverman című sorozatában láthattuk Ash Kerry szerepében, illetve a Paper Store című filmben a Gossip Girl - A Pletykafészekből megismert Penn Badgley oldalán. Hamarosan pedig a Nest című akciófilmben látható majd Kelsey Grammer és Kellan Lutz mellett. 

Az Éhezők Viadala: A Kiállítás 2016. december 20-tól 2017. február 5-ig látható a Sydney International Convention Centre-ben.
Forrás: TV WEEK - Képek: Celebcarpet.com

5 megjegyzés:

  1. Friss hús!! :O
    :D
    Megnéztem, Katniss lelövése után biztosan nem volt benne ez a kép, ott a közönséget nem is mutatják, csak rögtön az van, hogy felébred, majd Peetával beszél, később meg ugye Finnick a Kapitóliumban van, tehát végképp nem lehetséges.
    Még a Kiválasztott 1.részének a végére gondoltam, mikor Coin bejelenti, hogy a Győzteseket sikeresen kimenekítették, viszont én (10 másodpercenként tekerve) ott sem találtam ilyen részt, tehát fogalmam sincs.
    Mindenesetre jó érzés volt valami újat is látni, mikor már elástam a lehetőségét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaa, az nem volt kérdés, hogy a filmben benne van-e Katniss lelövése után, mert végül múlt héten megnéztem a filmet és nem, valóban nincs ott benne ilyen rész. De a kivágott jelenetek között lehetett, én arra gondoltam. :) Azért is úgy írtam, hogy "mikor játszódott volna" a jelenet.

      Törlés
  2. Napokban, amikor ment a Kiválasztott 1, akkor mintha elcsíptem volna egy ilyen jelenetet. Mikor Coin a beszédét tartja, épp, hogy egy másodpercig, de látszódnak, hasonlóan állnak. Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem arra hajaz a jelenet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De akkor a film legvégén, nem? Mert az logikus. Majd megnézem én is alkalomadtán :) Kösz a tippet!

      Törlés
    2. Igen, akkor, amikor Coin a buzdító beszédet tartja, közben Katniss nézi a kikötözött Peetát :)

      Törlés