2016. február 29., hétfő

Innen-onnan

Valaki kérdezte, hogy nem akarom-e az Innen-onnan rovatot nagyobb arányban üzemeltetni az oldalon: nos, nem. Még ez is fizikai fájdalmat okoz, mert nem köt le, annyira nem érdekel. Vagyis nem mindig. Mivel azonban én sem szeretnék így egyik-napról a másikra elbúcsúzni a sorozatról és tudom magamról, hogy valamennyire egy darabig még érdeklődni fogok a szereplők dolgai iránt, azt pedig, amit találok, szívesen megosztom az esetleg később is erre járókkal. Akkor már nem napi szintű frissítésről, de amikor ez (most már hamarosan) aktuálissá válik, jelzek, mire számíthattok.

Amire most számíthattok az részben itt van a képeken, további részletek pedig az ugrás után.



2016. február 28., vasárnap

Elválaszthatatlanok - 15. fejezet: Látogatók

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

Vigyázat, ismét hosszú fejezet! De eléggé olvasmányos, szóval szerintem szeretni fogjátok, de szánni kell rá időt...

Kezeim egyre csak remegnek. Nem megyek vissza oda. Menekülnöm kellene, de nem tudok megmozdulni. Az őr közelebb jön, fölém magasodik a lépcső alatti rejtekhelyem előtt.
- Fel kell vennünk a vallomását - mondja teljesen más hangon, mint az a mély hang, amit az imént hallottam tőle. Ha tippelhetnék, azt gondolnám, ezt a hangját csak félénk kisgyerekeknek és dédelgetni való házi kedvenceknek tartja fenn.
Bólintok.
Peeta lehúzza a pólóját, majd a kanapén keresztül odaadja nekem.
- Mi folyik itt? - kérdezi Haymitch-et.
Egykori mentorunk nem válaszol, csak megnézi a gáztűzhely óráját és bekapcsolja a tévét. Váltogatni kezdi a csatornákat, míg meg nem találja, amit keresett.
A kép alján futó felirat tájékoztatja a nézőket, miszerint a Fecsegőposzáta megsértette a szabadlábra helyezés feltételeit és eltűnt. A fejemet tudnám verni a falba, olyan ideges leszek.
Pár perc múlva ismét azt a bejátszást látjuk, amit minden bizonnyal az előző esti híradóban már bemutattak. Nem a múltkorában látott bíbor csapatot látjuk, de valami másik hasonló tévéstábot.
- Helló, Ken, itt vagyunk a csodálatos 12. körzetben. - A félig vállig, félig állig érő, lila melírcsíkos hajú riporternő a fogait villogtatja. - Itt helyezték szabadlábra a Fecsegőposzátát a tárgyalás után. Furcsa módon azonban hírét-hamvát sem leltük. - A következő vágóképen a házamat mutatják. Az udvaron látható rózsabokrok nem tűnnek elhanyagoltnak, de én sem integetek a bejárati ajtóból, az tény. - Napokon keresztül kopogtunk az ajtaján hasztalan. Nem veszi fel a telefont. Egyik szomszédja sem látta őt. - A kép a városközpontra vált, ahol a megkérdezett 12. körzetben élők egymás után rázzák a fejüket, amikor rólam kérdezik őket. Nem mondanak semmit, ám a riporter úgy állítja be, mintha azt mondanák, nem láttak engem. - Vajon a lány még mindig a körzetben van? Ami azt illeti, nem úgy tűnik.
És akkor leesik. Peeta még figyelmeztetett is, hogy különkiadás lesz rólam.

2016. február 27., szombat

Hangolódj a logo teaserrel a Futótűz ma esti vetítésére!

Remélem, senki nem felejtette el, hogy ma este 20:15-kor a Futótüzet nézhetjük meg a Film+-on egyfajta DVD előtti nosztalgiaként.

Amikor újra és újra levetítik a sorozat immáron tévében is látható filmjeit, akaratlanul is előkerülnek az adott filmre való várakozás nosztalgikus pillanatai. Az egyik ilyen a Futótűz esetében a logo előzetes volt, amely bár még képkockát nem mutat a filmből, eléggé erőteljes. Ezt ajánlom most figyelmetekbe újra :)


Aki filmnézés közben egyfajta baráti hangulatban beszélgetne is róla más Éhezők Viadala rajongókkal, az ezen az estén is megteheti, hisz múlt héten is jó volt a hangulat :) Este olyan 3/4 8 körül kikerül a chat, amely valamikor a film után kerül le. Részemről szeretettel várok minden érdeklődőt, nézzük ismét együtt a Futótüzet! 

Törölt jelenet Az Éhezők Viadalából

Tegnap a Popsugar oldalán megjelent az első törölt jelenet, amely még Az első filmből, Az Éhezők Viadalából származik. Ha emlékeztek rá, volt már egy bejegyzés korábban, amely épp egy lehetséges jelenetet emelt ki a forgatókönyvből, ami nem került bele végül a filmbe. Nos, pontosan ezt kaptuk meg.


A jelenet a 4 filmes gyűjtemény 8 lemezen extra változatán lesz megtalálható, ami elviekben nálunk is kapható lesz. A magyar DVD specifikácók részleteiről egyelőre nem tudni pontos részleteket, és bár a március 23-án érkező magyar DVD verziókról olvashattok az oldalsávban, a mobilos olvasóim kedvéért ide is kiteszem, hogy az eddig ismert magyar DVD részletekről EBBEN a bejegyzésben olvashattok.

A folytatásban pedig az angolul nem értők kedvéért teszem ki a fenti jelenetben lévő szövegek fordítását.

2016. február 26., péntek

Egyszer a jövőben: Rémálom

A pár nappal ezelőtti képsorozatban egy olyan alkalommal nyerhettetek bepillantást a Mellark csald életébe, amikor Peetának voltak nehézségei. Katniss és Peeta kapcsolatának szépsége azonban az, hogy ők ketten egymásra tudnak támaszkodni. Mert ezúttal Katnissnek van szüksége segítségre.

- Peeta... Elvették a fiamat, az én kicsikémet!
- Cssss, nyugi, minden rendben. Rémálom volt. A fiunk biztonságban van.


- Apa, anya már megint rosszat álmodott?
- Igen, kicsim.
- Akkor mondd meg neki, hogy bármi is történjen, minden rendben lesz. Hisz itt vagyunk egymásnak.
- Megmondom.

Forrás: Unicorn-Feelings Tumblr

2016. február 25., csütörtök

Éhezők Viadala színészek a sorozat előtt és után

Korábban már volt egy hasonló bejegyzés, amikor még sokan jártatok erre, és annak nagy sikere volt. Most az Entertainment Weekly gyűjteményt osztom meg.

1. Jennifer Lawrence

Akkor: Mielőtt Jennifer Lawrence karrierje fellendült volna, modellkedett, ahogyan azt több feltörekvő színész is teszi. Lawrence 14 évesen lépett be a Filmszínészek Egyesületébe, majd 2006-ban [16 évesen] jelent meg először a Monk egyik epizódjában, 2007 és 2009 között pedig többször felbukkant a The Bill Engvall Show-ban.
Most: Miután megszerezte Katniss Everdeen szerepét Az Éhezők Viadalában és Tiffany Maxwellét a Napos Oldalban, biztosította helyét az Oscar-díjas színésznők sorában és azóta a nagy költségvetésű stúdió filmek és a kisebb művészfilmek közötti vonalon lavírozik. Ráadásul, miután olyan sokak szívében szerzett különleges helyett, legjobb barátságba került Amy Schumerrel is, amire nem lehetünk elég féltékenyek.

2016. február 24., szerda

Kiválasztott 2. rész rajongói DVD menü

Egy egészen klassz rajongói Kiválasztott 2. rész menüt láthattok a következő videóban. Mondjuk szerintem a zene nem teljesen illik ide, de azért klassz kis anyag.


A 4 lemezes gyűjtődoboz Kiválasztott 2. rész menüjét korábban ITT már láthattátok, és mivel miután észrevette a fandom, eltűnt eredeti helyéről, gyanítom, ezt még jó eséllyel viszontláthatjuk.

Régi-új kulisszák mögötti kép a Futótűzből

Tök jó kép a Futótűz forgatásáról.
Mindig elcsodálkozom, amikor látom ezeket a vidám hangulatú képeket, ezeknek az érzelmileg nagyon mély jeleneteknek a forgatásáról. Döbbenet, hogy válthatnak egyik pillanatról a másikra két ilyen szélsőséges érzelem között. De ezt bírjuk ezekben a színészekben nagyon.

Kép: Futuremrscarolinehutcherson Tumblr

2016. február 23., kedd

Jennifer Lawrence visszatekint az Éhezők Viadalára

Ez a cikk már januárban került elő, bár valószínűleg még a film megjelenése előtt készült interjú Jennifer Lawrence-szel, de azért mások is megszólalnak benne. Végül is nem sok újdonságtartalma van, de egyfajta összefoglalóként érdemes elolvasni.


Amikor Jennifer Lawrence hat évvel ezelőtt dolgozni kezdett Az Éhezők Viadalán, messze állt attól, hogy nevét mindenki ismerje. Volt ugyan egy Oscar-jelölése egy kis nézettségű független filmben, a Hallgatás Törvényében mutatott alakításáért és rajongókedvenccé vált, amiért Mystique-t alakította az X-Men filmekben. Katniss Everdeen viszont a csúcson túlra repítette Lawrence karrierjét.
Nem sokkal az első Éhezők Viadala film forgatása után Lawrence-t meghallgatták a Napos Oldal főszerepére. Ő megszerezte azt, sőt, a filmben való alakításáért már nem csupán jelölést, hanem díjat is kapott az Oscaron az érzelmi problémákkal küszködő Tiffany szerepének alakításáért.

Hihetetlen sikerét Lawrence - aki az Amerikai Botrányban való alakításáért újabb Oscar-jelölést kapott - megtörhetetlen munkamoráljának tulajdonítja... Míg mások pihennek, Lawrence kőkeményen dolgozik. 
- Tényleg dolgozó nőként gondolok magamra. - mondja a színésznő. - Forgatásról forgatásra járok és dolgozom... Volt néhány alkalom, amikor tényleg vágytam egy kis szabadidőre, de nagyon tudatában voltam annak, milyen elsöprő erejűek ezek Az Éhezők Viadala filmek és hogy ez a karakter rányomhatja a nevemre a bélyegét, ha nem csinálok valami mást is. 
- Katniss nagyon emlékezetes karakter. Szerintem ő minden idők legjobb női karaktere. Ezért szerettem volna folyamatosan dolgozni, hogy az emberek más karakterekben is láthassanak, és ismerjék a többi filmet is, amiben szerepelek.

Egy hónap!! - Nekünk is! :)

Egy hónap múlva érkezik A Kiválasztott 2. rész DVD és Blu-Ray verziója hozzánk is, részemről már alig várom. :) Nekem most kezd kicsit keserédessé válni a dolog, mert most már én is látom a végét.

2016. február 22., hétfő

Egyszer a jövőben: Roham

A sorozat vége alapján sejtjük, Peeta élete sosem lesz teljesen felhőtlen a jövőben sem. Rohamai vissza-visszatérnek, egyik alkalommal pedig kislánya próbál számára vigaszt nyújtani.

- Csak hagyjatok magamra egy kicsit, jó?
Nem szeretném megijeszteni őket...

- A papa csak fáradt egy kicsit...
Jobban lesz, ha pihent egyet, rendben? 

- Apa, miért nem játszunk Igaz vagy nem igazt?

Forrás: Unicorn-Feelings Tumblr

2016. február 21., vasárnap

Elválaszthatatlanok - 14. fejezet: Kenyér és média cirkusz

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

[Vigyázat! Hosszú, de szerintem tök jó fejezet következik.]

Az ajándék igen pazar, mégse fogadom kitörő örömmel.
- Most mit csinálunk ezzel? - kérdezem a pánik határán vergődve.
- Megesszük? - viccelődik Haymitch.
Plutarch Havensbee. Noha valószínűleg néhányszor megmentette életemet, ő volt az is, aki tűzgolyókkal bombázott, aki mérges gázokkal égetett meg és aki számtalan mutánst eresztett rám. Rossz viccekkel szórakozik és sokkal fontosabb neki a tévéműsora nézettsége, mint az én egészségem. Azt kívánom bárcsak sosem esett volna bele a puncsos tálba, de valószínűleg ez róla a kedvenc emlékem.
- Nem. De tényleg - nézek mogorván Haymitch-re. - Hogy tartjuk majd távol a sajtót?
Haymitch szája szegletében félmosoly látszódik.
- Ha ez a gólyafészek - mutat kócos fonatomra - nem riasztotta el őket, akkor nem tudom, mi fogja.

Peeta egy pohár teát hoz nekem és miközben a zöldes folyadékot kavargatom, a sorsomon elmélkedem: örökké a házamban rejtőzködjek vagy adjam be a derekamat és beszéljek ezekkel a szerencsétlenekkel. Egyik lehetőség sem kifejezetten csábító. De tudom, Plutarch addig küldözgeti az ajándékait és zaklat telefonon, amíg megnyugtató mennyiségben meg nem jelenünk újra a TV-ben. Azok után, hogy korábban felvetődött, hogy szerepeljek abban az éneklős műsorban, meg is lep, hogy nem rohant egy stáb a lakásomba ruhákkal, kencékkel és hajcsavarókkal már hónapokkal ezelőtt.
- Gondolom, az, hogy felrobbantjuk a vasúti síneket, nem megoldás. - morgom az orrom alatt abban a reményben, hogy más nem hallja.
Peeta grimasza azt sugallja, ő meghallotta. Nem vagy enélkül is elég nagy bajban? - sugallja tekintetével.
- Katniss, ha ez az ajándékkosár bármit is jelent, akkor azt biztosan, hogy remény nincs rá, hogy Plutarch békén hagyjon minket. Vagy belemegyünk valamibe, vagy ő maga fog elhelyeztetni kamerákat, akár a lakásainkba - mondja Peeta. - Adjunk nekik egy interjút, aztán hátha békén hagynak.

Járd be az Éhezők Viadala Kiállítást Elden Hensonnal és Willow Shields-szel

Az Éhezők Viadala Kiállítás múlt heti San Francisco-i megnyitója előtt járta be a sorozat két szereplője Willow Shields és Elden Henson a kiállítást, ahova kamera is követte őket. Így aztán a következő videót megtekintve kicsit mi is a kiállításon érezhetjük magunkat!

2016. február 20., szombat

25 dolog, amit nem tudtál Az Éhezők Viadaláról

A ma esti (21 óra, Film+) Éhezők Viadala filmre hangolódás jegyében ismét egy rég félretett anyagomat hozom, ami akkor régen nem volt, most viszont jó lesz kicsit nosztalgiázni, feleleveníteni az első film kulisszatitkait. Este pedig, akinek van kedve "társaságban" nézni a filmet, nézzen be, teszek ki chat-et.

25. Durva smink


Elizabeth Banks, aki a 12. körzet kiválasztottjainak kísérője szerepét alakította, elmondta, hogy jelmezének legrosszabb része a hosszú, ékszerekkel díszített körme volt, mert ha az a kezén volt, nem tudott egyedül ki/begombolkozni, még WC-re is kísérettel kellett járnia.

24. Barátság a kamerákon kívül is


Lenny Kravitz és Jennifer Lawrence már a forgatás előtt is ismerték egymást, amely fontos adalékot jelentett kettejük karaktere közötti kötődés kialakulásában. A két színész akkor barátkozott össze, amikor Lawrence Kravitz lányával, Zoe-val együtt szerepelt az X-Men: Elsőkben, Lenny és Jen pedig utána is barátok maradtak.

Kiválasztott 2. rész jelölések a Jameson Empire Awards-on

A sorozat utolsó filmjét az EmpireOnline díjkiosztóján a Jameson Empire Awards-on is három kategóriában jelölték.

  • Legjobb Sci-Fi/Fantasy film: Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész
  • Legjobb színésznő: Jennifer Lawrence (Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részében)
  • Legjobb díszlettervek: Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész
A díjak nézői/olvasói szavazatok alapján kerülnek kiosztásra az idei évben 2016. március 20-án. Szavazni ITT lehet.

2016. február 19., péntek

Részletek Az Éhezők Viadala Kalandparkról

Ezt a cikket még valamikor novemberben tettem el, de úgy, hogy bőven ráér jövőre is, amikor már nem lesz semmi. Most még ugyan van (de kezdek amúgy kifogyni - alig várom a DVD-s kulisszatitkokról szóló anyagokat), de most rövidebb anyagot kerestem (hogy tudjak haladni a fanfic-kel is mellette). Ez a Vidámpark/Kalandpark/Szabadidő Park - hogy lehet értelmesen magyarra fordítani a Theme Park kifejezést? - elég vegyes érzelmeket kiváltó téma, hiszen bármennyire izgalmas is, olyan, mintha a Kapitóliumban éreznénk magunkat általa.


A Dubai Parks And Resorts még novemberben jelentette be két olyan elem elkészítését is, amelyet az adrenalinfüggők nagy örömmel fogadnak majd. A látogatók légpárnás szimulációban és gyorsvasúti utazáson is részt vehetnek a hamarosan megnyíló Kalandparkban.

A Dubai-ban 2016. októberében megnyíló parkban a vendégeket egy légpárnás repíti majd Panem posztapokaliptikus világába. Mivel a légpárnást felfedezik majd a békeőrök, így egyfajta légi csata is kialakul majd a résztvevő látogatok bizonyosan nagy örömére.

A másik látványosság egy gyorsvasútként működő hullámvasút lesz, amely az elszegényedett bányászkörzetből, Katniss otthonából szállítja utasait a gazdag Kapitóliumba. 
- Ilyen most először épül a világon, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy nem is egy, hanem rögtön két ilyen elemet is bemutathatunk a Dubai-i Mozis Park Lionsgate részlegében - nyilatkozta Guido Zucchi a Motiongate Dubai vezérigazgatója. 

Az Éhezők Viadala részleg olyan filmek parkjai közelében lesz megtalálható, mint a Step Up  4: Forradalom és a Step Up: All In
A stúdió egyébiránt Éhezők Viadala és Beavatott Kalandparkokat tervez Macau közelében és Atlantában is. 
Forrás: TheHollywoodReporter, Kép: Hypable

2016. február 18., csütörtök

Szombaton este Az Éhezők Viadala a FilmPluszon!

Máté jelezte, hogy ezúttal a Film+ mutatja be a sorozatot, ráadásul viszonylag szerencsés időpontban: szombat esténként. Az első film, Az Éhezők Viadala holnapután, vagyis 20-án este 21:00 órától kerül bemutatásra. Erre az utolsó előzetesére emlékszik még valaki? (És arra, hogy mekkora hó volt akkortájt, meg még valahol két napos iskolai szünet is? :)


Kérdésem a következő: legyen-e naaagy közös filmnézés chat-es beszélgetéssel? Vagytok-e még itt annyian (amúgy szerintem nagyon lelkesen járok még vissza sokan!), hogy érdemes legyen ezzel megpróbálkozni? Szeretnétek-e egyáltalán?

Jövő hétvégén egyébként a Futótűz is bemutatásra kerül, azt viszont még csak remélni lehet, hogy A Kiválasztott 1. részét is láthatjuk, de jó eséllyel igen.

Innen-onnan röviden

Pörög az élet az egyéb projektek kapcsán, mostanában már minden hétre összejön egy kupac egyéb hír, most is mellékelem az eheti adagot. 


2016. február 17., szerda

Videó Tim Palen fotós könyvének kiállításáról

Tim Palen: Fényképek Az Éhezők Viadalából című könyvének képeiből tavaly október 28 és 30.-a között nyílt kiállítás Los Angelesben. Akkor láthattatok néhány képet a megnyitóról és a képekről is, most pedig egy nagyon hangulatos videót nézhettek meg ugyanerről:

Párhuzamok

Gifsorozatos rovatunkban már megint nem a jövőbe utazunk, de szerintem Ti is szeretni fogjátok ezeket a mozgókép párokat. A párok első tagjai Az Éhezők Viadalából, a másik pedig A Kiválasztott 2. részből való és valahogy nagyon illenek egymáshoz. Klassz párok, fel se tűntek volna, ha nem látom így őket egymás mellett.





Forrás: Dandelion-sunset Tumblr

4 filmes gyűjtemény reklámfilm

A Hitfix jóvoltából egy ilyen jól sikerült reklámfilm került elő, amely a 8 lemezes, 4 filmes Éhezők Viadala DVD gyűjteményt reklámozza, kedvem támadna megvenni (csak én már mindegyik eddig megjelent filmet 2 lemezes DVD-n vettem meg, azért a néhány jelenetért/kisfilmért, amit még eddig nem láttam, nem érné meg a közel 8.000-es ár, pedig alapvetően az egy teljesen kedvező ár szerintem). Szóval nézzétek, élvezzétek, sóhajtozzatok mélyeket :)

2016. február 16., kedd

18 égető kérdés, amelyre a sorozat utolsó filmjében sem kaptunk választ

Az MTV jó kérdéseket vet fel, de az ő válaszai helyett lehet inkább saját gondolataimat osztom meg.


1. Hogy hívják Katniss és Peeta gyermekeit?


Az egyik fanfiction-ben én Dara és Orion néven láttam őket, ezért az én fejemben így élnek, de amikor nemrégiben felmerült ez a kérdés, valaki azt írta itt - és azóta én is megtaláltam, hogy valaki kérdésére az írónő azt mondta - a két gyermek neve Willow és Rye.

2. Gale ölte meg Primet?


Nos, nem. Persze nem lehet mondani, hogy semmi köze nincs Prim halálához, mert a stratégiát, amelyet a bombázáskor alkalmaztak, ő említi először. De szerintem erős túlzás lenne azt mondani, hogy Gale ölte volna meg Primet, hiszen neki egészen biztosan nem állt ilyesmi a szándékában.
Szóval csak semmi "Viszlát, Gale!", a szívünkben neki is jár egy szabad csücsök. :)

2016. február 15., hétfő

Willow Shields és Elden Henson interjú a Kiállítás San Francisco-i megnyitása alkalmából

Bár a hétvégén már olvashattatok egy Twitter kérdezz-feleleket Az Éhezők Viadala Kiállítás promózására megbízott két színésszel, Willow Shield-szel és Elden Hensonnal, most azonban az SF Weekly interjúját hoztam el nektek. 

Miután 65 millió dollár bevételre tett szert a könyvek eladásából, majd 3 milliárd dollárra a mozis bevételekből, Az Éhezők Viadala sorozat még mindig vonzza rajongóit. Éld bele magad Katniss Everdeen hősiességébe, a Katniss, Peeta és Gale között fennálló szerelmi háromszögbe, nézd meg a fantasztikus fegyvereket és jelmezeket és/vagy gondolkodj el a gazdasági elnyomás témáján, amely ma sok San Francisco-i rajongó számára lehet aktuális. Nehéz különbséget felfedezni Panem zsarnoki és mohó kormányzata és San Francisco-é között, amikor felmerül, hogy egy olyan kulturális intézményt, mint a Szépművészeti Palota, étteremmé vagy szállodává akarnak alakítani, hogy a város még nagyobb bevételhez jusson. Így aztán épp aktuális, hogy ez a művészeti szimbólum ad otthont február 13-a és július 31-e között Az Éhezők Viadala Kiállításnak.

Ez a magával ragadó kiállítás, amely film tényleges díszleteit, több száz eredeti jelmezét és kellékét mutatja be és interaktív elemeket is tartalmaz, életre kelti Panem világát - és ezáltal San Francisco nem túl távoli jövőjéét is. Az SF Weekly Az Éhezők Viadala filmek szereplői közül Willow Shields-szel (Primrose Everdeen) és Elden Hensonnal (Pollux) beszélgetett arról, mi tetszik nekik legjobban a Kiállításon, milyen érzés visszatérni Panem világába, és miért gondolják, hogy a sorozat lángja továbbra is éghet.

Elden Henson és Willow Shields Az Éhezők Viadala Kiállításon

2016. február 14., vasárnap

Jövő keddtől hetente egyszer újra együtt a fandom

Úgy látom, a Lionsgate új stratégiával akarja promózni a a DVD/BD és a Digitális letöltési leetőség megjelenését. A következő videó alapján keddtől kezdve minden héten a sorozat egy-egy filmje kerül reflektorfénybe (február 16-án Az Éhezők Viadala, 23-án a Futótűz, március 1-jén A Kiválasztott, 1. rész, március 8-án pedig A Kiválasztott, 2. része), már csak az nem világos, milyen formában. Én most arra tippelnék, megint filmnézős, tweetelgetős őrület lesz. Én most abba nem mennék bele (ha majd megy TV-ben megint, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy megint összegyűljünk itt néha, később is), de ha bármi más lesz, természetesen nem maradtok le róla!!

Íme az ajánló:

Elválaszthatatlanok - 13. fejezet: Tévéstáb

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

Egyenesen egy kamera hordónyi méretű fekete lencséibe bámulok. A gépet egyenesen rám irányítják és kétség nem fér hozzá, hogy sikerült a felvétel. Megmerevedek. Egyik kezem a zsebemben lévő késen, de ha előveszem, semmi jó nem fog kisülni belőle. Ösztöneim átveszik az irányítást. Meneküljünk.
- Katniss! Peeta! - kiabálja a neonszínű ruhákba öltözött trió. - Csak egy pillanatra!
Már így is túl sokat vettek el az életünkből, többet nem kapnak. Fogalmam sincs, mit keresnek a lebombázott 12. körzetben, de nem maradok itt, hogy kiderítsem.
Peeta felemeli a kezét, hogy megakadályozza a fotót.
- Most ne! Kérem, hagyjanak minket békén.
Bár szavai elutasítóak, azért ez mégiscsak árulás. Azáltal, hogy elismeri őket, újabb anyagot szolgáltat, amit rögzíthetnek, ezzel belesétál a csapdájukba. És ahogy hárítja a fotót, ujjai egy pillanatra ellazulnak enyéimen én pedig kihúzom kezemet az övéből. A hátam mögött hallom, amint ezt kiáltják:
- Hogy állnak a dolgok most, hogy visszajöttetek a 12. körzetbe? Még mindig láthatáron az esküvő? Megtaláltátok a boldogságot most, hogy véget ért a háború?
- Mi is lábadozunk, ahogyan az ország többi része. - mondja végül Peeta. - Most viszont mennénk, ha további kérdéseik vannak, kérjenek időpontot!
Időpont? Elszaladok Peeta hangja elől. Nincs több időpont. El kell, hogy menjenek. Nincs több interjú, nincs több megjelenés - még akkor se, ha ez azzal jár, hogy sátrat verek a lakásomban, amíg ez az egész véget nem ér.
Szűk sikátorok felé indulok és átszelem a romos város kis utcáinak labirintusát. Csakhogy ők tudják, hol lakom és valószínűleg megjelennek majd a házam udvarában. Nem kapok levegőt és zokogok mire a Győztesek Falujának hátsó részéhez érek. A hátul, a pinceablakon mászok be a házamba, hogy elkerüljem a fényképezőgépeket. Amint bírok, elszaladok a tárolóig és lehuppanok egy ruhakupacra. Azt hittem, ennek már vége. Miért nem lehet az életem a sajátom? Miért kell tudnia az egész országnak, hogy egy idegbeteg holdkóros vagyok, még akkor is, ha egy pillanatra átjár a boldogság?

2016. február 13., szombat

Willow Shields és Elden Henson Twitter kérdezz-felelek

Múlt héten jeleztem, hogy a ma San Francisco-ban megnyíló Éhezők Viadala Kiállítás jegyében a héten egy Twitter kérdezz-feleleket rendeznek a sorozatban Katniss kishúgát, Primet alakító Willow Shields-szel és a néma Pollux-ot játszó Elden Hensonnal. Na, ennek anyagát olvashatjátok most, szerintem igen klassz kérdésekkel. De azért csókoltatom, aki kitalálta, hogy már ezt sem lehet bepötyögni, ugyanis a Twitteren kicsi videócskák formájában osztották meg a válaszokat...


Melyik a kedvenc idézetetek a sorozatból?
Willow: Az én kedvenc idézetem a teljes sorozatból természetesen a "Soha ne hagyjon el benneteket a remény!"

Mit szóltatok, amikor megtudtátok, hogy szerepelhettek Az Éhezők Viadalában?
Willow: Nekem még a meghallgatáskor megmondták, hogy megkapom a szerepet, szóval azonnal nagyon izgatott lettem. 
Elden: Én össze voltam zavarodva, mert nekem igazából nem volt meghallgatásom, szóval nagyon zavarodott voltam, amikor felhívtak a szerep kapcsán, de nagyon izgatott is ugyanakkor.

Egyszer a jövőben: Finnick fia

A képsorozat akkor készül, amikor [a forradalom győzelme és a sorozat történéseinek vége után] néhány évvel később Peeta és Katniss, immáron első gyermekükkel együtt meglátogatják Annie-t és Finnick-kel közös fiát:

- Régi képeket nézegettem és megtaláltam ezt az apukámról.
Különös, mert sosem ismertem, valahogy mégis, amikor rágondolok...
olyan, mintha hiányozna.

- Apukád nagyon jó ember, nagyszerű barát volt.
- Segített nekem, amikor csak tudott. Mai napig reményt ad és bátorságot,
hogy ne adjam fel.

- Bárcsak itt lenne, hogy elmondhassam neki, milyen büszke vagyok rá!

Forrás: Unicorn-Feelings Tumblr

2016. február 12., péntek

Breaking News: Március 23-án jelenik meg a mi DVD-nk is!! - frissítve

Az imént jelentek meg a DVDEXTRA oldalán a ProVideó márciusi DVD megjelenései, amelyen már A Kiválasztott 2. rész DVD/Blu-Ray verziói is szerepelnek 2016. március 23-i dátummal!! Úgy tűnik, a következő verziókban láthatjuk majd a sorozat utolsó részét és a teljes sorozatot is:


  • Az éhezők viadala: A kiválasztott - befejező rész (The Hunger Games: The Mocking Jay, Part 2)
  • Az éhezők viadala: A kiválasztott - befejező rész - duplalemezes, extra változat (The Hunger Games: The Mocking Jay, Part 2, 2 DVD)
  • Az éhezők viadala: A teljes gyűjtemény (The Hunger Games Collection, 4 DVD)
  • Az éhezők viadala: A teljes gyűjtemény - extra változat (The Hunger Games Collection, 8 DVD)
  • BD: Az éhezők viadala: A kiválasztott - befejező rész (The Hunger Games: The Mocking Jay, Part 2)
Az egyfilmes verziók a hagyományos változatokban jelennek meg tehát egy illetve két lemezes DVD-n és Blu-Rayen, de a teljes gyűjtemény is megvásárolható lesz 4 DVD-s gyűjtődobozban és 8 DVD-t tartalmazó extra változatban is.

A Mozinéző cikke szerint, idézem "A befejező rész megjelentével megvásárolható Az Éhezők Viadala:  A kiválasztott – I. és II. része, egy csomagban, mely tartalmazza az utolsó két rész 1 lemezes DVD változatát."

Némileg rémisztő, hogy a tájékoztató anyagban már az eredeti cím is hibásan jelenik meg, remélem, ez nem lesz jellemző a lefordított kiadványokra.


A borítótervek a DVDBluRay webáruházából származnak (bár a gyűjteményeknek itt is csak az eredeti angol nyelvű borítója van meg, azokat azért nem mutatom még), ahol már árak is vannak feltüntetve.
Ezek szerint az egylemezes DVD 3.090 Ft, a két lemezes extra változat és a két filmes verzió 3.890 Ft lesz, a DVD 6.790 Ft, a négy lemezes filmes DVD gyűjtemény 4.990 Ft, a nyolc lemezes extra DVD-kkel bővített teljes gyűjtemény pedig 7.690 Ft. Más helyeken lehetnek eltérések, most több helyet nem nézegetek végig, irányadónak szerintem teljesen jók ezek az árak.

A DVD-khez specifikációk még nem jelentek meg, természetesen, amint ez megtörténik, azonnal szállítom az infót !!
Addig is A Kiválasztott 2. rész USA DVD-jének extráiról EBBEN a bejegyzésben olvashattok, abban a reményben, hogy hátha ezeket mi is megkapjuk, a 8 lemezes DVD kinti extráiról pedig EZEN bejegyzés végén olvashattok.

San Francisco-ban él tovább a világjelenség

Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás február 13-tól május 31-ig [legalábbis a hivatalos oldalon addig lehet jegyet foglalni, de a cikk július 10-et említ] San Francisco-ban látogatható. Így ír erről egy helyi lap:


Ahogy az ember belép a San Francisco-i Szépművészeti Palota nagy duplaajtaján, Az Éhezők Viadala Világa tárul a szeme elé. A terem minden sarkából Panem hangjait hallani, így a látogatók gyorsan elmerülnek a 12. körzet poros és félhomályos Zugában.
Az Éhezők Viadala könyvek és filmek rajongói számára nem véletlenül ismerős a helyszín. A kiállítás tervezői gyakorlatilag újra megalkották a filmek egyes helyszíneit, a filmben használt tényleges kellékekkel, jelmezekkel és eredeti hanghatások segítségével keltik Katnisst életre - még a Fecsegőposzáta kitűző is ott van az apró gombok és egyéb csecsebecsék között.

A kasszasiker sorozat legújabb megjelenési formája, Az Éhezők Viadala Kiállítás nem egy hagyományos hollywoodi jelmez- és kellékbemutató. A San Francisco-i múzeum Innovációs termében berendezett kiállítás az ívelt formájú teremben nyitott mennyezetével a film nagy tekintélynek örvendő, részletesen kidolgozott jelmezei, átgondolt kellékei közé és élethű helyszíneire röpíti a látogatókat, a kiállítás során pedig szemtanúi lehetnek a film látványos kaszkadőr mutatványainak és vizuális effektjeinek.

Régi új kulisszák mögötti kép

Ve Neill a sorozat sminkese Elizabeth Banks-t sminkeli még a Futótűz forgatásán.

Kép: New York Times

2016. február 11., csütörtök

8 dolog, amit valószínűleg nem tudtál Liam Hemsworth-ről

Liam Hemsworth-ről sok mindent tudunk. Dögös, auzstrál származású és nagyon klasszul alakította Az Éhezők Viadalában Gale szerepét, de ettől sokkal több van benne. A csodálatos tekintetén és jóképűsége mögött egy nagyon összetett egyéniség. Ezt próbálja bizonyítani az alábbi videó is, amely - szokásosan - rendszeres olvasóimnak talán túl sok újdonságot már nem rejteget, de jó egy kicsit viszontlátni Liam régi interjúrészleteit, amelyek a videóban láthatóak.


Részletes összefoglaló a folytatásban.

2016. február 10., szerda

Ha Peetát nem térítették volna el...

Ma nem a jövőbe utazunk (bár az általam kedvelt oldal mozgókép-sorozataiból hozok még bőven), hanem a sorozat idején egy alternatív valóságba. Hogy hogyan találkozhatott volna Katniss és Peeta a 13. körzetben, ha Peetát nem térítették volna el:


Képek: Unicorn-feelings Tumblr

Aki pedig még jobban átélné ennek a hangulatát, az olvassa el esetleg a téma fanfic változatát is újra, ITT.

2016. február 9., kedd

Nina Jacobson a sorozat készítésével kapcsolatos tapasztalatairól

Világtörténelmi pillanat következik: az utolsó olyan cikket fordítom, amit még A Kiválasztott 2. rész megjelenése kapcsán tettem félre, mondván, nem bírom azonnal lefordítani, de rá is ér. Mielőtt bárki megörülne vagy netán megrettenne, vannak még cikkeim, interjúim, csak azok már azóta kerültek elő (és persze időközben is volt ilyen, csak ez a cikk valahogy nem kínálta magát. Van ilyen. Pedig így utólag látva, jó cikk.)

Ha tetszettek Suzanne Collins regényének filmváltozatai, Nina Jacobsonnak tartozol köszönettel. Ő volt az, aki meg tudta győzni Collinst, hogy hitelesen mutatja majd be a könyvek háborúval kapcsolatos mondanivalóját és olyan filmeket készít majd belőle, amelyre mind az írónő, mind pedig az elszánt rajongók büszkék lehetnek. Most, hogy a sorozat utolsó filmje, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész is megjelent a mozikban, csak halmozza a mozijegyekből származó dollármilliókat és a pozitív kritikákat. 

A Lángra Lobbant Lány azt is bebizonyította, hogy egy női főszereplős sorozat is lehet kasszasiker film. Az első film megjelenése óta eltelt három évben a sorozatnak sikerült meggyőznie a filmstúdiók vezetőit, hogy egy női főszereplővel rendelkező produkcióval is lehet komoly pénzeket keresni.

Most, amikor visszatekint az elmúlt négy évre, Jacobson elárulja, mit tanult, miközben szűk határidőkkel kellett filmvászonra adaptálnia egy népszerű sorozatot, mire a legbüszkébb és hogy Katniss milyen tartós hatást idézett elő a filmiparban.

Most, hogy Az Éhezők Viadala már 2 milliárd dollár bevételre tett szert és ez még nem a vége, a sorozat elérte, hogy Hollywood felfigyeljen rá pénzügyi szempontból is. Belsősként érzékeli, hogy ezek a filmek zöld utat biztosítanak a női főszereplős filmeknek?
Érzem persze, hogy az emberek sokkal nyitottabbak, remélem, immáron tényként kezelhető, hogy egy női főhőssel rendelkező film is lehet sikeres. Mi nők, nem a 10%-át adjuk a népességnek. Mi a lakosság felét jelentjük, és a nőknek is hatalmas szerepük van abban, hogy az emberek milyen filmeket nézzenek. Azt hiszem, legalább azok az ostoba, félreinformáltságon alapuló buta tévhitek megszűntek.

Épp ma történt, hogy van egy alapsztori, amivel foglalkozok, és a történet írója, akit nagyon kedvelek, ismét megkeresett és azt mondta, "Tetszik ez az ötlet és sokat gondolkodom rajta. Csak most úgy érzem, inkább lánynak kellene lennie a főszereplőnek, nem pedig fiúnak." Ráadásul férfi íróról beszélünk, úgyhogy ez olyan volt, mint a friss levegő. Ezek olyan apró pillanatok, amelyeket nagyra értékelek, és amikor ilyen győzelmeket érünk el, amikor az ember meghozhat egy ilyen döntést pusztán azért, mert ez tűnik ötletesnek és immáron az ember nem érzi ezt ellentmondásosnak.

A könyvek rajongótábora nagyon szerette ezeket a filmeket. Fontos volt ez a filmek végső sikere szempontjából?
Igen, én pedig nagyon hálás vagyok a rajongóknak. Úgy érzem, nagyon széles látókörű rajongótáborunk van. Amikor belekezdtünk, rengeteget támadták a szereplőválogatást és hasonlók. Folyamatosan az mondogattam magamban, hogy "Csak előre tekintünk és a lehető legjobb tudásunk szerint készítsük el ezeket a filmeket." Én magam is rajongó vagyok és hittem abban, hogy ha hűek maradunk ezekhez a könyvekhez és megpróbáljuk megfogni a karakterek és a könyvek lényegét, akkor a rajongók elégedettek lesznek. Mivel én magam is rajongó vagyok, tudom mit szeretnék látni rajongóként, ha megnézek egy könyvadaptációt.

Kínai Kiválasztott 2. rész poszter

Állítólag ilyen posztert kaptak a stábtagok a pekingi Kiválasztott 2. rész premieren. Mindenesetre érdekes.


2016. február 8., hétfő

Liam Hemsworth és Josh Hutcherson a Glamour 100 legjobb pasija között

Néhány napja a Glamour előállt a 2016-os 100 legjobb pasi listájával, amelyen két Éhezők Viadala szereplő is található. Liam Hemsworth a lista 37., Josh Hutcherson pedig a 78. helyen található.
Mielőtt lázadni kezdtek a helyezések miatt, pár gondolat: a szívünkben ők még simán lehetnek vastagon előrébb :) Én hiányolom a listáról Sam Claflint. Éstovábbá erre a listára csak nagyon szűken, a 95. helyen fért fel régi kedvencem, George Clooney, és Brad Pitt is csak 91. Szóval semmi okunk panaszra :) Pláne, ahogy egyre haladunk előre, szinte egyre bénább pasik szerepelnek a listán, bár a 32. helyen Chris Hemsworth is feltűnik. A teljes listát ITT találjátok.

És őszintén szólva, sem a Glamour, sem pedig a forrásom képét nem éreztem idevalónak, szóval kénytelen voltam nektek igazi dögös Josh és Liam képeket keresni. Ha már egyszer ilyen listán vannak, adjuk meg a módját :) A Glamour azonban a leírásokban azt feszegeti, embereink egyedülállóak-e és hogy hol/mikor láthatjuk őket legközelebb.

37. Liam Hemsworth




Született: 1990.


Egyedül van? IGEN! Jó, mondjuk nem vagyunk biztosak benne. Mióta szakított Miley Cyrus-szal, Liam Hemsworth nemigen kockáztat. Viszont nemrégiben ismét együtt látták őket többször is.

Hol láthatjuk legközelebb? A fiatalabb Hemsworth fivér legközelebb a kasszasiker filmnek ígérkező Függetlenség Napja: Feltámadás című filmben lesz látható.








78. Josh Hutcherson




Született: 1992.

Egyedül van? Josh Hutcherson az Ecsobar: Paradise Lost-beli főszereplő társával Claudia Traisac-kal randizik már 2015. eleje óta. 

Hol láthatjuk legközelebb? A James Franco rendezésében készülő Késik a Szüret című könyvadaptációban Selena Gomez és maga Franco társaságában lesz látható.
Forrás: Glamour