2012. november 30., péntek

Félmeztelen Josh és további új képek Hawaiiról

Úgy tűnik, nem jött be a jóslás, hogy kaptunk pár képet első két nap, aztán megszakad a sorozat, mert ma újabb képek jelentek meg a Futótűz Hawaii forgatásáról. Lesz Josh félmeztelenül, és egyszercsak Johanna is felbukkan kicsit sem tüsi hajjal. A képek paparazzik, szóval a minőség most olyan is...



Jennifer Lawrence Entertainment Weekly interjú

Az Entertainment Weekly állt most elő egy nagyon remek interjúval, aminek nagyjából az egészét érdemes is lefordítani, bár végülis nem szigorúan Éhezők Viadala témájú.


Rendkívül sikeres éved volt. Van olyan pillanatod vagy döntésed, amire kifejezetten büszke vagy?
A magánéletben igen. Ha az üzletet nézem, nem. Nem hiszem, hogy megcsináltam. Mindegy, ki mit mond, én vagyok magam legrosszabb kritikusa. 

És ha a szüleiddel beszélnék helyetted, mit mondanának, mire voltak a legbüszkébbek veled kapcsolatban?
A Torontói Filmfesztiválon a Napos oldal premierjére. Elsőként jelentem meg, majd láttam a szemükben a könnyeket. Édesapámat azelőtt sose láttam sírni. Először azt hittem, valaki megbántotta vagy valami! "Mi történt Apukámmal?" Anyukám is sírt, de ő mindig sír. Tényleg nagyon büszkék voltak. Valószínűleg az volt az egyetlen pillanat, amikor jól éreztem magam és büszke voltam magamra. "Rendben, Anyukám és Apukám boldogok. Büszkék rám. Ez fantasztikus!"

Azt mondtad, elégedett vagy magánéleti döntéseiddel. Megosztanád velünk valamelyik diadalittas pillanatodat?
Akartam venni egy helyet, de aztán rájöttem, hogy nem vagyok elég idős ahhoz, hogy saját tulajdonom legyen. Mindenki - Josh, Liam - vettek egy-egy házat, és én is úgy voltam vele, hogy "Oké, akkor veszek én is egy házat", hiszen ennek így kell történnie. De aztán úgy éreztem, hogy "Tudod mit? Inkább bérelek egyet, amíg nem érzem magam elég idősnek ahhoz, hogy házat vásároljak". Hatalmas teher esett le a vállamról.

Mielőtt az Éhezők Viadala megjelent, azt nyilatkoztad, hogy tudod, hogy életed örökre meg fog változni, és hogy ritkaság olyan hírességgel találkozni, aki nincs elfáradva, kiégve. Hogy érzed, egy év hatalmas figyelem után te nem fáradtál bele ebbe az egészbe?

Exkluzív részlet a The Panem Companionból - 3. körzet

A részlet első része nem szorosan kötődik a 3. körzethez, általános érvényű, ám elgondolkodtató, amikről ír:

A tesszeraként kapott gabonából készült ennivalóknak nagyon fontos szerepük van a Perem kultúrájának megkülönböztetésében, hiszen - ahogyan azt az Éhezők Viadalából, majd a Futótűzből megtudhatjuk, Panem minden körzetének saját, elszigetelt kultúrája és egyedi kenyere van, amely által ezen kultúrák üzenetet is ki tudnak fejezni. A 3. körzetben, ahol az elektromosságnak és a technológiának van kiemelkedő szerepe, amelynek alapja a pontosság, kis fehér, négyzet alakú kenyeret sütnek, ami egy elektromos áramkörre emlékeztet.


Mivel Katniss a hősnő, megbocsátjuk neki Marvel meggyilkolását, és igyekszünk nem tudomást venni arról, milyen fásult lesz a Rókaképű lány halálakor, mivel Cato, Clove, Glimmer, Marvel, Brutus és az ő társaik a történet gonosztevői, fel vagyunk készülve és - olykor - örülünk is haláluknak. Vannak azonban olyan Kiválasztottak, akik neveit soha nem tudjuk meg: az Éhezők Viadalában a 3. körzetbeli fiúét, aki a Bőségszarunál őrködik az ennivaló felett, azokét, akik meghalnak a kezdeti vérfürdőben, a morflingokét. Halálukat kívülállóként nézzük végig, nem ismerjük személyes történeteiket vagy előzményüket, valamennyire el is felejtjük, hogy ők is emberek, ugyanúgy, ahogy Katniss is tart attól, hogy így tesz.

Mozgókép a Futótűz forgatásáról

Mielőtt nagyon örülnétek, igazából a hét elején látott képek alapján készített egy videót a Splash News (akik különben a képek egy részét is szolgáltatták), de valóban vannak benne mozgóképek is. A kintiek azt javasolják, hogy a kommentárt ne nagyon figyeljük, mert pl. azzal kezdi, hogy "Peter Mellark"-ként emlegeti Peetát, de ha ettől eltekintünk, akkor klassz kis videó. 

Aki a mozira tartogatná az élményértéket az tartsa távol egerét a Play gombtól, a többieknek jó szórakozást :) 

2012. november 29., csütörtök

Exkluzív részlet a Panem Companionból - 2. körzet

Folytatódik a tegnap elkezdett sorozat, amely során 13 napon át olvashatunk a 13 körzet sajátosságairól, azon belül is leginkább a nevek magyarázatairól, amennyire látom így az első néhány írást. Íme a 2. körzetről kiadott részlet. Az eleje nem tűnik túl izginek, de a végére érdekes következtetést von le a könyv írója. :)


A Hetvennegyedik Évi Éhezők Viadala során Katniss úgy jellemzi Catot, a 2. körzetből származó Hivatásos Kiválasztottat, hogy kegyetlen. Részletesen elmeséli, amint Clove, Cato 2. körzetből származó Hivatásos társnője miket mond Ruta haláláról, amikor arra készül, hogy megölje Katnisst, és azt is leírja, hogy az 1-es körzet Hivatásos Marvelje hogyan ölte meg Rutát. 
A Futótűzből megtudhattuk, hogy Enobaria, a 2. körzet egykori győztese úgy nyerte meg saját viadalát, hogy átharapta egyik ellenfelének torkát, majd tűhegyes aranybevonatú fogakat készíttetett magának, amelyek valódi fegyvernek számítanak. 
A Hivatások jellemzése mindkét kötetben elég szűkszavú, de egyértelműen kisstílű gazemberekként vannak ábrázolva, és gyakran lehetőséget sem kapnak arra, hogy jóvátegyék bűneiket haláluk előtt.

Részlet Panem névadó szótárából:

Filmajánló: A gyilkos médium

Mától látható a mozikban A gyilkos médium, amelyben a[z Éhezők Viadalában] Claudius Templesmith-t alakító Toby Jones is látható - még ha nem is főszerepben:

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver, a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül. Port.hu

A filmnek egyszer már láthattátok az előzetesét - akkor eredeti nyelven - most pedig egy feliratosat tudok mutatni, noha a film maga szinkronosan látható:


A filmben Toby Jones Matheson rivális kollégáját, Paul Shackleton-t alakítja.

AP Photo/Millennium Entertainment

A filmet a Big Bang Media forgalmazza.

2012. november 28., szerda

Exkluzív részlet a Panem Companionból - 1. körzet

V. Arrow: Panem Companion című könyve - amelyről korábban már ITT olvashattatok egy részletes beszámolót - mostanában jelenik meg, ezért egy nagyon remek akciót szervezett a könyv kiadója. Hétfőtől kezdve 13 napon át, 13 különböző rajongói oldalon a 13 körzetbe nyerhetünk betekintést egy-egy exkluzív részlet keretein belül. Nem merem megígérni, hogy minden nap újabb részletet hozok, de azt igen, hogy előbb-utóbb mindegyikről olvashattok itt. Legalább ennyit kapjunk, ha már nálunk nem jelenik meg a könyv.

Van egy remek nem-hivatalos térképünk is a könyvből, Panemről, amelyhez hasonlót már láttunk, de ezt így még nem:


Az ugrás után pedig a sorzatban szereplő névadásról általában és két 1. körzetbeli szereplő nevének hátteréről olvashatunk. 

Éhezők Viadala DVD kedvezményes előrendelési lehetőségek

Már régen terveztem egy ilyen bejegyzést, de mostanra kerültek fel a legkedvezőbb ajánlatok, úgyhogy most gyűjtöttem össze, hol és mennyiért rendelhetitek elő kisebb-nagyobb kedvezményekkel az Éhezők Viadala DVD változatát. Azon kívül egyébiránt, hogy több helyen kedvezmények vannak, azért is érdemes - esetleg - előrendelni, mert akkor biztos, hogy nem fogják előlünk elkapkodni a DVD-t a boltban (mondjuk ettől én egyébként sem aggódnék :). Bejegyzésemben a Libri, a Bookline és az XPress kínálatát mutatom be, képekkel, linkekkel, árakkal, kedvezményekkel. Sajnos egyik sem ad nekem extra kedvezményeket ezért ;),  szóval nem ezért választottam ezeket, mindenesetre, ha tudtok jobb(!) kínálatot, azt küldjétek el kommentben és azzal szívesen kiegészítem a bejegyzést! Mondjuk az Alexandra ajánlatát még én is keresem majd, az a Librivel szokott versenyképes lenni.


Katniss, Peeta és Finnick a parton

Újabb forgatási fotók következnek, ismét klassz minőségűek, és főleg az ugrás után:



Még képek Hawaii-ról

(PacificCoastNews.com)

2012. november 27., kedd

Josh Hutcherson MTV interjú, III.

Kijöttek Josh MTV interjújának további átiratai, úgyhogy igyekszem őket összefoglalni. Érdemes, hiszen klassz interjú(sorozat)ról van szó.


Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson a hullámok közé vetik magukat a héten Hawaii-on. Az Éhezők Viadala stábja természetesen nem vakációzni ment a szigetre, hanem ott forgatják a Futótűz hátralévő jeleneteit.

A két színész egyforma szürke-fekete kezes-lábasban volt látható hétfőn délelőtt a forgatás területén. Jennifer beugrik a vízbe, míg Hutcherson mellette áll, és a fémhengert nézi, amellyel az Arénába került. Ahogy az már megszokott, Katnissnek és Peetának újra meg kell küzdenie a túlélésért, miután egyszer már győztesként kerültek ki a Kapitólium által szervezett Viadalból.

Más forgatási képeken Lawrence-t íjjal és nyíllal a kezében kapták le Sam Claflin és Lynn Cohen társaságában, akik Finnick és Mags szerepét alakítják. Rajtuk is vizes kezes-lábas volt. 

A 2013. november 22-én megjelenő film felvételei még szeptemberben elkezdődtek. A forgatás javarészt Atlantában, Georgia államban zajlott, mielőtt Hawaii-ra utaztak volna, hogy felvegyék a Viadal képeit. És ha a rajongók szerint már a fotók is igazán nagyszabásúak, Hutcherson megígéri, hogy az Aréna jelenetek még káprázatosabban lesznek a jövő ősszel mozikba kerülő filmben.

- Azt hiszem, az összes Arénában játszódó részt IMAX minőségben vesznek fel. - árulta el Hutcherson, amikor beugrott az MTV stúdiójába, mielőtt Hawaii-ra utazott volna. - Vagyis, ha elmész egy IMAX-moziba, hagyományos képet látsz majd, amíg a körzetekben és a Kapitóliumban leszünk. Amikor azonban a feljutunk az Arénába, IMAX minőségre váltunk. Fantasztikus lesz. Nagyon király.

Sőt, úgy tűnik, Josh azzal a nagyon kemény munkával is elégedett, amelyet a stáb már eddig is beleölt a nagy sikerre váró filmben. Elmondta ugyanis:
- Igazából Atlantában felépítettek egy Bőségszarut, ahol forgattunk, és ez már eleve csodálatos, de ahogyan a földnyelvek kiágaznak majd a kis szigetből, amelyen ez van, és mindenki megjelenik majd azokon a fémhengereken a vízben, az valami hihetetlen. Láttam már néhány számítógépanimációt, amit Francis Lawrence csinált, és nagyon-nagyon jól néznek ki!

Ez a hely nem egy lángra lobbant lánynak való!

Viszont még többet kaptunk belőle a reggeli képekhez képest, ráadásul HQ-ban!
Például ezeket a fémhengereket, amelyeken a Kiválasztottak állnak a Viadal kezdetén, láttuk ilyen közelről a legutóbbi film forgatásáról? Természetesen ezúttal is az ugrás után láthattok több képet.
Azért a helyetekben én nem bíznám el magam, szeptemberben is volt dömping az első forgatási nap(ok)on, aztán meg semmi. Mindegy, ezek nagyon klasszak: vitathatatlan :))


Josh Hutcherson, MTV interjú, II.

Nos, a második videóból nem olyan sok mindent átiratoztak az MTV-nél, de érdekel engem is annyira a dolog, hogy megküzdjek érte :)




Mindenesetre ebben a második interjúrészletben Josh a Futótűz szereplőgárdájáról beszél, rögtön megerősíti, amit már Jennifertől hallhattunk múlt héten, hogy nagyon jól kijönnek Sam Claflinnel. 
Phillip Seymour Hoffmant is méltatja, azt mondja, olyan őt munka közben nézni, mintha színiiskolába járna. Nagyon lazán teszi a dolgát, nagyon szerény ugyanakkor, és nagyban hozzá fog járulni a film sikeréhez. 

A videó egy adott pontján be is játsszák Joshnak, amit Jen múlt héten nyilatkozott, és láthatjuk is Josh fejét a háttérben :-D

- Pikáns részletekre vágysz? - kérdezte Josh, majd így folytatta: - Ő olyan srác, akivel nagyon jókat poénkodunk, és ő tényleg egy nagyon jó ember. Nagyon hasonló a humorérzékünk, és mindketten nagyon szeretünk focizni. Szóval valóban nagyon jó páros vagyunk, emiatt, hogy ilyen sok közös van bennünk.

Végül Josh Horowitz azt firtatja, vajon Jennifer Lawrence megkomolyodott-e az előző forgatás óta:
- Ó, Istenem, dehogy, a helyzet egyre rosszabb - [közben érdemes nézni azt a lemondó fejet, amit Josh vág ;)]. A helyzet egyre rosszabb, kicsúszott a kezünkből az irányítás.
- Hogyan történhetett ez meg?
- Ha ott vagyunk a forgatáson együtt, én, Woody, Jen, olyanok vagyunk, mint egy csapat gyerek. De egy az egyben. Nincs megállás. Fogalmam sincs, hogy fogjuk megcsinálni ezt a filmet. Elképesztő.

Josh Horowitz még rákérdez, nem történtek-e véletlen balesetek, mint legutóbb, amire Josh azt mondja, hogy nem, ám egyszer Jennifer majdnem belerúgott, de időben leállította. Viszont Samnek megsérült a csuklója, de ez a szerep része volt.

Megérkeztek az első forgatási képek Hawaiiról

És nem is akármilyenek, halljátok! A minőségük persze nem a legjobb, de egyébként korrektek:


A többiért katt a folytatásra, mert szeretném tiszteletben tartani, ha valaki a filmre tartogatná az újdonságokat:

Éhezők Viadala Könyves Játék - 5. forduló

Túl vagyunk a játék harmadán, szóval eltehetitek az Éhezők Viadala könyvváltozatát :)

Az 5. forduló kérdése ugyanis már a Futótűz könyvváltozatára vonatkozik. Ne feledd, az 1. helyes megoldást beíró kommentelő 3, a következő 5 helyes megoldást küldő 2, az ezutániak pedig 1-1 pontot kapnak, amelyeket folyamatosan számolok majd. Ügyelj rá, hogy ennek ellenére ne kapkodj, ellenőrizd megoldásodat, vagy valamiképp légy biztos annak helyességében, mert javítást NEM fogadok el.  Tehát csak akkor küldd el a válaszod, ha biztos vagy benne! :)

A válaszokat ide írd KOMMENTBE, semmiképpen ne a chatbe!!

A játékba bármikor - később is - be lehet csatlakozni, nem kötelező minden fordulóban részt venni, viszont kérlek, ha nem regisztrálva, vagy névvel írsz választ, akkor is válassz egy nevet, amihez beírhatom majd a pontjaidat! Köszönöm!
A játékról egyébként ITT mindent elolvashatsz!

Az  5. forduló kérdése a következő :


Hogyan reagál Finnick, amikor meglátja Katnisst a menyasszonyi ruhában a Nagy Mészárlás előtti interjúk előtt? Idézd a mondatot, amit ekkor mond!

A válaszadás határideje 24 óra, vagyis ezúttal 2012. november 27. (kedd) 6:00

Jó játékot, és soha ne hagyjon el benneteket a remény! :)

A megfejtés:
"Végül Finnick szólal meg: - El sem hiszem, hogy Cinna ezt a ruhát adta rád."

Mindenki helyesen válaszolt, gratulálok! :)

2012. november 26., hétfő

Könyvek Harca az Agave Kiadónál

Aminek semmi köze a Könyves Álompasik Párbajához és a Hősnők Viadalához sem :)

Itt csak szavazni kell, hogy másnap olcsóbban 40, vagy 30%-kal olcsóbban szerezhesd be kedvenc vagy a Téged érdeklő könyvedet. Bár sejtem, hogy Az éhezők viadala könyvválozata már sokatoknál a polcon csücsül, mégis szavazatunkkal most elérhetjük, hogy akinél mégsem, az a szavazás másnapján (vagyis ez esetben holnap) olcsóbban szerezhesse be a könyvet a kiadó webshopjában. A játék két hétig tart, minden nap más-más könyvpárra lehet szavazni, szóval Az éhezők viadalára csak ma!


A további részletek és a szavazás a
oldalon található.

Ami engem illet, követem a játékot, és - ha lesznek - a további Éhezők Viadala köteteknél is igyekszek szólni Nektek :)

Josh Hutcherson MTV interjú, I.

Amikor múlt héten Josh Horowitz bejelentette, hogy exkluzív interjú várható Josh-sal, akkor ki is jött egy Hálaadásnapi gyorsinterjú, amiben akkor még nem voltam biztos, nem exkluzív-e :) Nos, jelentem a két Josh (Hutcherson és Horowitz) a Futótűzről beszélgettek hosszabban, amely anyagokból eddig csak az első videónak jelent meg az átirata, de ezek olyan anyagok, hogy ha kell, hallás után is megküzdök velük. Viszont csak lassacskán a héten - ahogy időm engedi.


A Futótűzben minden bizonnyal azt a pillanatot várják legjobban a rajongók, amikor Peeta Caesar Flickerman kameráinak kereszttüzében megkéri Katniss kezét. Hutcherson elmeséli, hogy ennek a nagy izgalommal várt jelenetnek a felvétele nem ment zökkenőmentesen:

- Megkértem Katniss kezét. - erősíti meg Hutcherson. - Jó volt. Illetve volt ezzel kapcsolatban egy vicces sztori: Amikor forgattuk, az olyan szituáció volt, amikor azt, amit mondtunk, nem lehet majd hallani, így aztán csak halandzsáztam, miközben fél térdre ereszkedtem Katniss előtt. Amikor azonban először féltérdre ereszkedtem, a nadrágom szétszakadt az ülepénél. A legrosszabb, ami valakivel megtörténhet lánykérés közben, hogy elszakad a nadrágja, és hát Peetával ez történt. Szóval el van ő átkozva. Szegény srác, szusszanásnyi pihenőre sincs lehetősége.

Szerencsére úgy tűnik, a kínos nadrág-ügy volt az egyetlen dolog, amely rossz élményt jelentett a forgatás során. Sőt, amikor megkérdezték Josh-t, hogy az eddig leforgatott jelenetek közül mi volt a kedvence, Josh azonnal rávágta, melyik sorsdöntő pillanat jelentett sokat számára:

- Az Aratás-jelenet nagyon klassz lett. Az Aratás-jelenet nagyon nagy hatású, jól megírt jelenet lett. - elevenítette fel Josh. - A statiszták csodálatosak voltak. A szó szoros értelmében minden egyes statiszta egy-egy nagyon tehetséges színész, mindenki a háttérben a legtöbbet igyekezett kihozni magából ezekben az érzelemgazdag pillanatokban. Nagyon jó volt látni, hogy minden így összejött.
Forrás: MTV

2012. november 25., vasárnap

Éhezők Viadala Könyves Játék - 4. forduló

És akkor lássuk a 4. fordulót!

A 4. forduló kérdése még mindig az Éhezők Viadala könyvváltozatára vonatkozik. Ne feledd, az 1. helyes megoldást beíró kommentelő 3, a következő 5 helyes megoldást küldő 2, az ezutániak pedig 1-1 pontot kapnak, amelyeket folyamatosan számolok majd. Ügyelj rá, hogy ennek ellenére ne kapkodj, ellenőrizd megoldásodat, vagy valamiképp légy biztos annak helyességében, mert javítást NEM fogadok el.  Tehát csak akkor küldd el a válaszod, ha biztos vagy benne! :)

A válaszokat ide írd KOMMENTBE, semmiképpen ne a chatbe!!

A játékba bármikor - később is - be lehet csatlakozni, nem kötelező minden fordulóban részt venni, viszont kérlek, ha nem regisztrálva, vagy névvel írsz választ, akkor is válassz egy nevet, amihez beírhatom majd a pontjaidat! Köszönöm!
A játékról egyébként ITT mindent elolvashatsz!

A 4. forduló kérdése a következő (vigyázz, nem könnyű!) :


Folytasd az itt olvasható idézetet a következő mondattal!

"De mivel ezt a játékot ketten játsszák, lábujjhegyre állok, és puszit nyomok az arcára."


A válaszadás határideje 24 óra, vagyis ezúttal 2012. november 25. 18:00

Jó játékot, és soha ne hagyjon el benneteket a remény! :)

Azt hittem, hogy nehezebb lesz, de sok helyes válasz érkezett, minden helyes megfejtőnek gratulálok!! :)
Az idézet az Éhezők Viadala könyvváltozata 5. fejezetének legvégén található, és így folytatódik: "Oda, ahol Haymitch megütötte"

Stábtagok Hawaii-on

Az elmúlt napokat jellemző nagyobb csönd (pláne a hét eleji pörgés után feltűnő ez most nagyon) annak köszönhető, hogy odakinn Hálaadás hétvégéje van, amit mindenki szeretteivel tölt. Ám a hétvégi feltöltődés után a következő hetekben a Futótűz forgatása nagyobb lendületet vesz, hiszen az Arénában készült felvételeket Hawaii-on forgatják, ahová lassacskán meg is érkeznek a szereplők:
  • Jennifer Lawrence-ről napok óta egyre-másra jelennek meg képek, amelyeken már Hawaii-on van, bikiniben, tengerparton, sok képen bátyjával szörfözve. Mint azt pár napja, chatben írtam is, mivel ezek paparazzi fotók, amelyek elkészüléséhez Jennifer nem járul hozzá boldog mosollyal, így én nem teszem ki azokat.
  • Josh Hutcherson David Letterman Showjában erősítette meg, hét elején, hogy egy héten belül utazik Hawaii-ra
  • Sam Claflin tweet-jében kifejti, hogy reggel arra ébredt egy tök idegen szobában, hogy hullámok csapkodják a sziklákat - hiszen megérkezett Hawaii-ra!
  • Bruno Gunn a #thefireiscatching címszó alatt írt arról, mennyire másabbak ott az illatok: a virágoké, a grillezett malacé, a sós terngervízé és a kókuszé.
  • Jena Malone pedig Instagram-on osztotta meg Hawaii hangulatú képét, és fejtette ki, hogy a naplemente minden alkalommal valami újdonságot rejteget számára.
  • Lassacskán a többiek is elindulnak, így tett Stephanie Leigh Schlund is, aki a reptéri káoszra panaszkodik egyelőre, de reméljük, hamarosan ő is megérkezik, és élvezni fogja, hogy egy ilyen klassz helyen dolgozhat.
Én nem igazán számítok forgatási fotókra, bár biztos vannak a környéken elvakult rajongók, és az is lehetséges, hogy ugyanúgy kiengednek pár képet a forgatás első napjaiban, hogy kielégítsék a rajongói érdeklődést, mint ahogy az szeptember elején is történt. Meglátjuk. Ha lesz valami izgalmas, mindenképpen hozom.

2012. november 24., szombat

Suzanne Collins ügynöke az Éhezők Viadaláról és annak filmváltozatáról

A Publisher's Weekly egy hosszabb cikkben elemzi, milyen változáson ment keresztül az elmúlt években az ifjúsági irodalom, és mivel ebben a cikkben szó esik az Éhezők Viadaláról, lefordítok belőle néhány részletet:

Nevezhetjük mágiának vagy valamiféle kozmikus váltásnak is - bármi is történt, valami nagyon megváltozott az elmúlt években a fiataloknak szóló könyvek kiadása kapcsán. Talán a közösségi média fejlődésének hatását érezzük, és azt, hogy a fiatal (és nem is olyan fiatal) közönség történet-vezérelt könyvekre éhezik. Ahogyan azt egy Justin Chanda nevű újságíró nemrégiben egy 'Ifjúsági szuperslágerek' című kerekasztal beszélgetés során kifejtette, az 1990-es évek közepén, amikor ő belépett erre a területre, még nem is létezett a fiataloknak szóló nagysikerű könyvek fogalma. Az olyan sorozatok, mint a Harry Potter és az Alkonyat - amelyeket kultúrjelenségeknek titulált - változtatták meg a szakmát, és bizonyos tekintetben ezen sikerkönyvek felfedezése, kiadása és marketingje még jelenleg is zajlik.

[...]

Rosemary Stimola, Suzanne Collins ügynöke számára az Éhezők Viadala kevésbé volt afféle szerencsés véletlen felfedezés [mint az előzőekben taglalt Alkonyat, amelynek szerzője, Stephenie Meyer egy háromgyerekes otthonülő anyuka volt, mindenféle irodalmi ambíció nélkül], hiszen Collins egyik ügyfele volt. Stimola elismerte, hogyha bárki más kereste volna meg egy olyan könyv ötletével, amelyben egy disztópikus társadalomban gyerekek vívnak élet-halál harcot "talán tétovázott volna". Mivel azonban már a The Underland Chronicles című, kiskamaszoknak szóló sorozaton együtt dolgozott Colins-szal, Stimola tisztában volt azzal, hogy Collinsnak megvan a képessége, hogy egy teljes világot teremtsen a történet köré, olyan karakterekkel, amelyek nem egyszerűen fehérek vagy feketék, jók vagy rosszak. Első aggályaik között volt, hogy hogyan érjék el, hogy Katniss szimpatikus maradjon az őt ért durvaságok és nélkülözés ellenére is. Stimola azt is elárulta, hogy az Éhezők Viadalát Collins négy oldalas javaslata után adták el a Scholastic kiadónak.

Különböző származásuk ellenére egy közös dolog mégis volt az Alkonyat és az Éhezők Viadala között: házon [kiadón] belül azonnal nagy kedvencekké váltak, amely megkönnyítette a kiadásuk előtti kampányt.

[...]

Természetesen egy író élete gyökeresen megváltozik, ha könyve sikeres lesz. Suzanne Collins például nagyrészt reflektorfényen kívül tudott maradni, bár állandó segítséget nyújt az Éhezők Viadala filmek elkészítéséhez, és Gary Ross-szal közvetlenül együtt is dolgozott a film forgatókönyvének elkészítésén. Ugyanakkor saját írói nyugalmát is őrizte, ragaszkodott például ahhoz, hogy még azelőtt befejezhesse a Kiválasztott megírását, hogy bármilyen filmes munka elkezdődne, hogy a könyv megírását nehogy bármilyen külső hatás befolyásolhassa. 

2012. november 23., péntek

Lenny Kravitz Vulture interjúrészlet

Előre szólnék, hogy SPOILERes bejegyzés következik annak, aki nem olvasta a Futótűz könyvváltozatát. Bár valamiért azt gondolom/sejtem, hogy aki erre jár, már túl van ezen, de aki mégse, az ne kattoljon majd a >>tovább-ra, mert fontos tartalmi infókról is szó lesz a bejegyzésben. Ami azt illeti - mint a címből is láthatjátok - a Vulture készített interjút Lenny Kravitz-cel. Nem fordítom le az egészet, de a színészi munkáira vonatkozó részeket azért igen. Az ugrás után az Éhezők Viadaláról és egy másik, nagy kihívást jelentő, új szerepéről olvashattok.


Rocksztárból filmsztárrá válasz lassacskán. Színészkarriered azonban már így is felettébb lenyűgöző. 
Jó volt a kezdés.

A The Butler című filmben újra azzal a rendezővel dolgozol, akivel a Precious[ - A boldogság árá]ban is dolgoztál, ráadásul Oprah Winfrey mellett szerepelhetsz. Milyen érzés egy ilyen hatalmas ikonnal együtt dolgozni?
Ő nagyon gyakorlatias és hétköznapi jelenség, nagyon jól elvoltunk. Tudod, mi ott mind színészként voltunk jelen. Nagyon visszafogottak voltunk. És mindannyian nagyon elkötelezettek voltunk, hogy a legjobbunkat mutassuk, és tegyük, amit tennünk kell. 

És fel is tettél Twitterre egy képet, amelyen Jane Fondával nyomulsz.
Óóóó, nagyon odáig vagyok Jane Fondáért. Az a nő nem egyszerűen dögös - nagyon dögös. És hogy milyen csodálatos színésznő! Nagyon alázatos volt. Megtiszteltetés volt számomra, hogy megjelenhettem a társaságában.

Tehát alapvetően két nagyon erős nővel dolgozol, Lenny.
Úgy nőttem fel, hogy erős nők voltak körülöttem, szóval vonzanak az erős nők. Az anyukám, a nagymamám, a nagynéném - ők voltak a legerősebbek és ők nyújtották a legnagyobb támaszt a családban. Hozzászoktam ehhez a típushoz.

Jut eszembe, milyen hatással volt a rajongótáborodra az Éhezők Viadalában való szereplésed?

Az Éhezők viadala Oscar-esélyeiről

Filmes berkekben már többször előfordul, hogy Oscar-esélyeket latolgatnak, egyelőre persze egyáltalán a jelölés esélyeit. Jennifer Lawrence-szel kapcsolatban például többször olvastam, hogy esélyes, hogy a Napos oldal kapcsán kapjon jelölést.


A Hit Fix az Éhezők Viadala forgatókönyvének jelölése mellett és ellene érvel:

Mellette: Gary Ross rendező, Suzanne Collins szerzővel és Billy Ray forgatókönyvíróval együttműködve dolgozott a Collins nagy sikerű regényén alapuló filmadaptáció forgatókönyvén. Az eredmény egy ritka, tinédzserek számára készült film lett, amely nagyon jó kritikákat és hatalmas bevételt könyvelhetett el magának.

Ellene: Bár ez valóban egy jó adaptáció, nehéz elképzelni, hogy komoly esélye legyen a mind közül legnagyobb versenyt hozó kategóriában. Hacsak nem az eredetisége miatt?

A HitFix egyébiránt összesen 38 film forgatókönyvének jelölése mellett és ellen érvel. A filmek között megtalálható a Philip Seymour Hoffmann főszereplésével játszódó The Master, a Woody Harrelson szereplésével játszódó Hét pszichopata, a Sötét lovag felemelkedése, a Hobbit: Váratlan utazás, Toby Jones Hitchcock-ja, a Pi élete, és a Napos oldal is.

2012. november 22., csütörtök

Már csak 1 év választ el minket a Futótűz filmváltozatától!!

És 2 év a Kiválasztott 1., 3 év pedig a Kiválasztott 2. részének mozis megjelenéséig.

  • Az elmúlt hónap minden bizonnyal legnagyobb újdonsága a néhány napja megjelent mozgó poszter, amely immáron hivatalossá teszi az Éhezők Viadala folytatásának bejelentését. A poszternek most csak a statikus verzióját láthatjátok itt, a mozgóverzióért IDE kattintsatok.
  • Közben a háttérben zajlik a forgatás, amely épp a közepén tart, Jennifer Lawrence legalábbis rendre ezt nyilatkozza. Most úgy tűnik, az atlantai felvételek elkészültek, és már csak a Hawaii szigeteken zajlók vannak hátra, ahol a hírek szerint november 26-ától december 22-ig zajlik a forgatás. 
  • Ha minden kötél szakad, akkor azonban elhúzhatják a forgatást, vagy akár pótfelvételeket is készíthetnek, legalábbis Jennifer Lawrence ráér egészen áprilisig, következő X-Men filmjének forgatása akkor kezdődik ugyanis. 
  • Az elmúlt hónapban azonban szinte csak egy-egy forgatási helyszínről kaptunk fotót, a szeptember közepén tapasztalt invázió elült. Úgy tűnik, a film forgatása a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is hét lakat alatt zajlik. 
Ui.: Eredetileg úgy terveztem, hogy most már Futótűz hangulatú fejlécet teszek ki, de a DVD megjelenésére várva aztán végül mégis emellett döntöttem. :)

Éhezők Viadala Könyves Játék - 3. forduló

Meg is érkeztünk a játék 3. fordulójához.


A 3. forduló kérdése az Éhezők Viadala könyvváltozatára vonatkozik. Ne feledd, az 1. helyes megoldást beíró kommentelő 3, a következő 5 helyes megoldást küldő 2, az ezutániak pedig 1-1 pontot kapnak, amelyeket folyamatosan számolok majd. Ügyelj rá, hogy ennek ellenére ne kapkodj, ellenőrizd megoldásodat, vagy valamiképp légy biztos annak helyességében, mert javítást NEM fogadok el.  Tehát csak akkor küldd el a válaszod, ha biztos vagy benne! :)

A válaszokat ide írd KOMMENTBE, semmiképpen ne a chatbe!!

A játékba bármikor - később is - be lehet csatlakozni, nem kötelező minden fordulóban részt venni, viszont kérlek, ha nem vagy regisztrálva, vagy nnem évvel írsz választ, akkor is válassz egy nevet, amihez beírhatom majd a pontjaidat! Köszönöm!
A játékról egyébként ITT mindent elolvashatsz!

A 3. forduló kérdése a következő:


Mi Cato legutolsó (teljes, egész, nem nyöszörgött) mondata az Éhezők Viadala könyvváltozatában?


A válaszadás határideje 24 óra, vagyis ezúttal 2012. november 22. 11:45

Jó játékot, és soha ne hagyjon el benneteket a remény! :)

A helyes válasz pedig:
"- Ha lelősz, a szépfiú is lezuhan velem."

Filmajánló: Mavericks - Ahol a hullámok születnek

Folytatom sorozatomat, amelyben arra törekszek, hogy a film szereplőinek egyéb filmjeit ajánlom, hogy akit érdekel, el ne felejtse megnézni a moziban :) Mától tehát a Mavericks - Ahol a hullámok születnek című filmet nézhetitek meg a mozikban, amelyben Leven Rambin is szerepel:

Egy hihetetlen igaz történet Jay Moriartyról, a valódi szörf- fenoménról. Mikor az ifjú Jay (Jonny Weston) felfedezi, hogy a mitikus Mavericks, a Föld egyik legnagyobb hulláma csak pár mérföldnyire van Santa Cruz-i otthonától, Frosty Hessonhoz (Gerard Butler), a helyi szörfös legendához fordul, hogy készítse fel őt a hullám meglovaglására. Ahogy Jay és Frosty nekifog, hogy végrehajtsák a lehetetlent, olyan barátság alakul ki közöttük, mely nem csak mindkettőjük életét befolyásolja, de ezáltal a Mavericks megszelídítése is egyre inkább többről kezd szólni a szörfözésnél. Port.hu

A filmet az a Fórum Hungary forgalmazza, amelynek köszönhetően az Éhezők Viadalát is megnézhettük. 

Íme a film hivatalos, feliratos előzetese is:


Leven Rambintól pedig itt olvashattok interjúrészleteket, amelyekben karakteréről is beszél röviden.

2012. november 21., szerda

"Ebben a filmben mindenkit imádok" - Jennifer Lawrence Telegraph interjú

Ismét hosszabb interjú jelent meg Jennifer Lawrence-szel a Telegraph magazinban, ebből is fordítok részleteket, egyrészt a népszerűséggel kapcsolatosan, másrészt pedig ismét szóba kerül az Éhezők Viadala is:

Jennifer Lawrence a Napos oldal c. filmben - Photo: Moviestore / Rex Features

Jennifer Lawrence-nek saját elmélete van a hírességek kapcsolatairól. Az Éhezők Viadala 22 éves színésznője Nicholas Hoult-tal jár (akivel 2011-ben az X-Men: Elsők forgatásán ismerkedtek meg), és Lawrence elég szűkszavú a témában:
- Az ember nem akarja kiteregetni kapcsolatát a sajtónak - mondja az amerikai színésznő - ugyanakkor ez és ez csak egy elmélet, hogy minél jobban próbálja ezt titokban tartani, a média annál inkább feszegeti. Talán kisebb a nyomás, ha az ember bevallja, hogy jár valakivel. De ez a bevallás is csak egy próbálkozás. Én látom, hogy működik ez az egész.

Bár kapcsolata maga jól működik, ám Jennifer elismeri, hogy az Éhezők Viadala rendkívüli sikere márciusban megkeserítette kettejük Los Angelesben töltött idejét:
- Los Angelesi életem sokat változott. Ki kellett költöznöm a lakásomból, amelyben hemzsegtek a paparazzik, és még mindig fizetem azt a Volkswagent, amit ismernek és követnek. New York nem olyan rossz és Londonban sem szörnyű a helyzet. Gyakorlatilag - mondja nevetve - odaát azon filózok, vajon mit kell tennem, hogy egyáltalán lefotózzanak a paprazzik?

[...]
A Jennifer iránti érdeklődés azután nőtt meg ennyire, miután eljátszotta Katniss szerepét Suzanne Collins nagy népszerűségnek örvendő trilógiájának, az Éhezők Viadalának első filmjében, amely iránt Lawrence is nagy érdeklődést mutatott. 
A film, amely egy poszt-apokalitikus világban játszódik, ahol gyerekeket kényszerítenek, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással, közel 700 millió dollár bevételt hozott nemzetközi szinten, amely a valaha látott legnagyobb bevétel, amely női főszereplő által játszott akciófilmből származik.

- Valamennyire fel tud készülni erre az ember. - mondja Jennifer a hirtelen szupersztárrá válásról. - Tudom, hogy ha nem akarom, hogy kövessenek, másik kocsit kellene szereznem, és megtanultam, hogy ne tegyek fel képeket az internetre. De aggódom, hogy túl sok leszek, pusztán a film miatt. Mindenütt posztereket látok magamról, és amikor másokról látok posztereket, akkor úgy érzem, nagyon idegesítőek, függetlenül attól, milyenek emberileg vagy szakmailag. Szóval félek, hogy elegem lesz belőlük az embereknek. 

Lawrence leszerződött a sorozattal és élnie kell a lehetőséggel. Jelenleg a második rész, a Futótűz forgatásának közepén jár, amelyet új rendező, Francis Lawrence rendez. 
- Ez egy nagyszerű visszatérés. Olyan, mintha második évre mennék vissza a gimibe, mert általában egy első munkanap épp olyan, mint egy első nap egy új suliban, és az ember nem tudja, hogy vajon barátokra lel-e majd. De ebben a filmben mindenkit imádok. 

Ami miatt még jobban aggódik, mint amiatt, hogy mindenütt ott van, az Katniss népszerűsége. 
- Legnagyobb félelmem a sorozat kapcsán, hogy az emberek nem fogják majd tudni beleélni magukat más filmjeimbe, hogy mindenütt Katnisst látják majd. 

Lawrence egyike volt azoknak a színésznőknek, akiket az Alkonyat válogatásán Kristen Stewart kiütött a nyeregből, és azóta is nyomon követi vetélytársnője karrierjét:
- Sokat agyalok azokon a filmjeimen, amelyek az Éhezők Viadala környékén jelennek meg. - mondja. - És épp ezért olyan nagyszerű olyan filmeket is forgatnom, mint a Napos oldal.

Josh az MTV-nél

Josh számára is megkezdődött a Vörös hajnal promózása. Emiatt aztán ő is TV stúdióból TV stúdióba járt, az ezekről talált anyagokat szeretném ma összefoglalni.


Josh egyrészről az MTV-nél járt, ahol Josh Horowitz-nál járt, aki exkluzív interjút ígért a sráccal, és azt, hogy Josh szerepelni fog az After Hours-ban. Nos, nem tudom, hogy ez gyorsinterjú már az exkluzívnak számít-e, de megtudhatjuk belőle, hogyan élte meg Josh az idei évet:

- Nagyon hálás vagyok a 2012-es évért - mondta Hutcherson. - Sok munkám jelent meg idén, és ezek nagyon sikeresek is eddig, szóval ez nagyon izgalmas számomra. Határozottan felülmúlta a várakozásaimat.

Sokat beszélt az Éhezők Viadaláról, hogy azáltal, hogy nemzetközi promókörúton vehetett részt, láthatta, milyen széles körű sikere van a sorozatnak, és arról is beszámolt, milyen sok "első élménye" volt idén:
- Nagyon sok minden volt idén, ami először történt velem: életemben először jártam Párizsban, Londonban és Berlinben, szóval sok új helyet ismerhettem meg. - mesélte. - A sajtókörút is nagy élmény volt számomra, hogy Liam Hemsworth-el, Jennifer Lawrence-szel és Gary Ross-szal [Miért Marshall van vajon az eredeti cikkben???] együtt körberepülhettük a Földet... A Liam-mel és Jennel együtt töltött idő nagyszerű volt, hiszen valami olyasvalamit élhettünk át, ami mindannyiunk számára újdonság volt. Szerintem Liamnek kellett a legtöbbet foglalkozni az újságírókkal, többek között a Miley-val való eljegyzése miatt, de ha az ember jó emberekkel találkozik, akkor jobb élmények is érik. 

Josh azonban nem csupán az Éhezők Viadala miatt örült a 2012-es évnek, hanem annak is örül, hogy új őt érdeklő zenei irányzatokat is felfedezett, és hogy rátalált az MTV egyik népszerű valóságshow-jára a Gigolosra, amit mondjuk az atlantai forgatási napokon nem tudott követni.

Az interjúban arra is fény derül, hogy Josh Twitter-követője Kim Kardashiannek, mire Josh Horowitz megkérdezte tőle, mi alapján választja ki, hogy az internetes közösségi hálókban, kivel tartja a kapcsolatot? Josh sejtelmes mosollyal azt válaszolja, hogy:
- Megvannak az okaim. De ez szupertitkos. Titkos adatokat pedig nem adok ki.

Amikor pedig felvetődik a kérdés, hogy mit vár Josh 2013-ra, hogy az felülmúlja idei évét, kiderül, hogy Josh nem csupán önmagára gondol, hanem nagyban gondolkodik. [Ööö, kire is emlékeztet? ;-)]
- Nyilvánvaló, hogy mindenki növekvő gazdaságot és jobb Amerikát vár, úgyhogy én is növekvő gazdaságban és jobb Amerikában reménykedek. - mondta. - Ezen kívül pedig közvetlenül egymás után forgatjuk majd le a következő két Éhezők Viadala filmet, és én egy újabb Rejtélyes utazás filmet is forgatok, szóval - hacsak nem lesz világvége - sűrű évem lesz 2013-ban.
Forrás: MTV

Hivatalos!! A Futótűz mozgó posztere

Na, tegnap este FB oldalán a Lionsgate végre közzétette a mozgó posztert és a logót. IDe csak kicsiben hozom, ugrás után látható a nagy, zenélő, mozgó poszter, ami sok meglepetést nem okoz. Kicsit sötétebben lobog az a tűz, amely a rajongói poszteren is, és az, hogy ugyanazon a hangon szól, mint a tavalyi - számomra különösen kiábrándító:


Ugrás a nagyposzterre:

Josh Hutcherson a David Letterman Show előtt

Íme néhány kép, ha előkerülnek interjúrészletek, délután azokból is hozok:



2012. november 20., kedd

Jennifer Lawrence a Futótűz szereplőgárdájáról

Jennifer Lawrence Napos oldal promója tovább robog, tegnap este lezajlott a Los Angelesi premier is, amelyről az újságírók Futótűz-morzsákat is csipegettek. Ezekből hozok egy csokorra valót:

Credit: Getty Premium

Az MTV-nek például azt árulta el, mit is szeret legjobban Sam Claflinben:
- Ez nem kérdés számomra - mondta Jennifer. - Josh Hutchersont. Nagyon egymásra találtak. Teljes értékű "pasiszerelem", ami köztük van, nagyon pasis és nagyon imádnivaló. Nagyon aranyos. Idegesítő, de nagyon aranyos. 

Jennifer az MTV-nek Claflin színészi képeségeit is dicsérte:
- Nagyon édes, nagyszerű, csodálatos színész. - nyilatkozta még a Torontói Filmfesztiválon. - Nagyon remek az amerikai akcantusa. - tette még hozzá. 

Jennifer az E!Online-nak is beszélt a két srác haverságáról:
- Sam és Josh teljesen belezúgtak egymásba. - mondta, majd itt is elismételte, milyen aranyosnak tartja a két srác egymásra találását. -  Majd meg őrülnek egymásért, és teljességgel elválaszthatatlanok. - folytatta. - Hihetetlen.

Persze nem csak Claflin az egyetlen újonc a Futótűz forgatásán, hiszen Jena Malone, Philip Seymour Hoffman, Amanda Plummer és Jeffrey Wright is csak a nyáron csatlakozott a produkcióhoz. Jennifer elmondása szerint nem éppen nagy szeretettel fogadták őket ;), legalábbis így fogalmaz:
- Állandóan püföljük egymást - mondta Lawrecne. - Az egész testem teli van véraláfutással. Szóval ez csak egyfajta "Üdv a forgatáson!" - beavatás.

Ésvégül az Access Hollywood újságírójának is beszélt pár szóban a Futótűz forgatásáról:
- Jól halad a forgatás. - mondta a színésznő a Napos oldal Los Angelesi premierjén hétfő este. - Új szereplőtársaink vannak, akik csodálatosak. Jeffrey Wright, Jenna Malone, Amanda Plummer - és tényleg minden a legnagyobb rendben halad. 

Jennifer a Jay Leno Show-ban, Elizabeth Banks és Woody Harrelson a Georgia Aquariumban

A Georgia Aquarium népszerűsége töretlen a film szereplői között: Amandla Stenberg, Willow Shields, Josh Hutcherson és Jennifer Lawrence után most Elizabeth Banks és Woody Harrelosn is ellátogatott a delfinek világába:


Az ugrás után pedig Jennifer Lawrence-ről láthattok képeket ízelítőül, milyen is volt a tegnap esti Jay Leno Showban, ahol a Napos oldalt promotálta:

Woody Harrelson Jennifer Lawrence-ről

Az USA Today is lehozott egy remek anyagot Jennifer Lawrence-ről, amelyben ő is nyilatkozik, de szereplőtársai, Woody Harrelson és Bradley Cooper is méltatják, sőt a Napos oldal rendezője David O. Russel is. Kizárt, hogy lefordítsam a teljes cikket, de próbálok készíteni belőle egy összefoglalót:

Jennifer Lawrence az őt övető érdeklődésről:
- Soha nem járok el éjszaka [bulizni]. Nem járok el szórakozni. Én egy reggel 9-től délután 5-ig tartü meló vagyok a paparazzik számára. Legfeljebb akkor készülnek rólam képek, ha elmegyek tankolni és bekapok valamit reggelire. Az embereket ezek tényleg érdeklik? Oké. Lenyűgöző vagyok értem. Ha már én csinálok valamit, az rögtön különleges lesz."- mondja a végét már ironikus stílusban.

Jennifer az Oscar-jelölés megszerzéséről viccelődik:
- Azzal kezdtem, hogy lefeküdtem minden rendezővel. Ez tökre hasznos volt. A Filmakadémia tagjainak 98%-ával is le kellett feküdnöm, hogy megszerezzem az Oscar-jelölést. A maradék 2% meghalt.

Jennifer Napos oldal-beli (és egyéb) karakteré(ei)ről:
- Soha nem hasonlítom magamhoz a karaktereimet. Nem igazán. Egyszerűen ki kell találnom, hogy oldjam meg a színészi feladatokat. Őszintén hiszek abban, hogy az embernek olyannak kell elfogadnia magát, amilyen. Én úgy éreztem, sokkal inkább csodálom Tiffanyt, semminthogy magamhoz hasonlítgassam. Másnak lehet, hogy nem fog tetszeni. David [O. Russel rendező] megadja a választás lehetőségét. Nem egy manipulatív rendező.


Woody Harrelson Jennifer Lawrence-ről: 
- Jennifer egy pokoli nő. Szerintem ez annak köszönhető, hogy hogyan nevelkedett. Őt jól nevelték. Az emberek legtöbbször elvesztik a fejüket, amikor híressé válnak, nyilván mert bizonytalanok lesznek önmagukban. Ő nem ingott meg. Sokan azt hiszik, hogy a nagyképűség abból fakad, hogy az ember sokat gondol magáról. Pedig épp abból, hogy túl keveset. Jennifernek nem kell megjátszania magát. Hozzátartozói, a családja nagyon fontosak számára, és Jennifer mindig bevonja őket az életébe. A barátai is nagyon jófejek. Jennifernek a helyén van az esze.

Woody Harrelson Jennifer pókfóbiájáról és a Futótűz forgatásáról:
- Volt egy nagyon valóságosnak kinéző pókunk. Josh (Hutcherson) a háta mögé osont a pókkal. Jennifer erre teljes erejéből sikítozni kezdett. Egy hatalmas színpadon álltunk, ő pedig elkezdett fejvesztve rohanni - meséli Harrelson még mindig nevetve az eseten. - Jennifer a legviccesebb nő, akit valaha ismertem. Folyton nevetünk, ha együtt vagyunk, ami nagyon jót tesz, amikor forgatnunk kell. 

2- és 3D-s Éhezők Viadala duplaDVD és Blu-Ray borítók

Bár tudom, a múltkorában nagyrészt már láttuk ezeket a borítókat, de a forgalmazó képviselője több képet is küldött nekem még, amit mindenképpen szeretnék Veletek is megosztani:


2012. november 19., hétfő

Vége a forgatás atlantai részének

Bár az előzetes hírek 20-ig írták, úgy tűnik, vége a Futótűz forgatás atlantai részének (persze bizonyos háttérmunkák még lehetnek), mivel Jennifer Lawrence-t és Josh Hutchersont is lefotózták, amint megérkeznek Los Angelesbe. Mivel mindketten hamarosan debütáló filmjeiket promotálják, valószínűleg hallunk még róluk a héten, addig is íme egy kép "bizonyítékul" annak ellenére, hogy nem kifejezetten szokásom paparazzi képeket közzétenni az oldalon:

Forrás és még több kép a Just Jared Jr.-on

Szintén korábbi hírek szerint az Arénában játszódó jeleneteket a Hawaii Ohau szigetén forgatják november 26. és december 22. között. 

Minden lázadás egy szikrával keződik!

Köszönet Erykának a linkért, bár mint a chat-ben is kifejtettem, teljesen tanácstalan vagyok a poszterrel kapcsolatban, hiszen egyetlen hivatalos forráson (Lionsgate oldal vagy FB profil) sem látom, azonban a munka erősen emlékeztet a tavalyi első-poszterre, ami szintén így forgatás közepén jelent meg. Ha hivatalos, napokon belül kiderül, és bevallom, én számítok arra is, hogy az a bizonyos logó bemutató videó is hivatalossá válik lassan. Elvégre is az Alkonyat-bemutatásának első hétvégéjén túl vagyunk. Na, de addig is, íme a poszter:

Forrás: Tumblr

UPDATE:
Közben a chat-en kilogikáztuk [pontosabban Petra és Dóri voltak az értelmi szerzők :)], hogy a kitűző karimáján jobb oldalt lenn van egy OLLIVANDERS(?) felirat, amely inkább arra utal, hogy rajongói munkáról van szó. Különösen, hogy hivatalos helyen azóta sem jelent meg. 

Újabb Jennifer Lawrence interjúrészlet

Még mindig Napos oldal (leánykori nevén Silver Linings Playbook) dömping van, de ha az Éhezők Viadala  vonatkozású részleteket idézem az amúgy hosszabb interjúból, gondolom, nem bánjátok :) Kicsit szókimondó lesz, vigyázat! Én szóltam!

Mióta forgatjátok a Futótüzet?
Két hónapja. Körülbelül a felénél tarthatunk. Csak tuti depressziós leszek, ha befejezzük a sorozatot. Olyan jó buli ezen filmek forgatása.

Olvastad a könyveket?
Igen. Elolvastam a könyveket és akkor tudtam meg, hogy filmet forgatnak belőlük. Nagyon idegölő volt ilyen hatalmas dologba belemenni. Előtte már meghatároztam az utamat. Független filmekben szereplő színésznő szerettem volna lenni. Azt akartam, hogy saját autómmal vihessem a gyerekeimet ide-oda és hétköznapi életet akartam élni. Tudtam, hogy ha igent mondok erre, az egész életem megváltozik. Nem voltam biztos, hogy készen állok erre.

Tényleg komolyan megfordult a fejedben, hogy visszamondd a szerepet?
Igen. Három napig gondolkodtam rajta. A mérleg a 'nem' felé billent. Ha őszinte akarok lenni, csak azért mentem el a meghallgatásokra, mert nagyon versengő típus vagyok. A legjobbat akartam kihozni magamból ott is.

Végül miért vállaltad el, hogy eljátszd Katniss szerepét?
Mert anyukám azt mondta, hogy képmutató vagyok. Aztán rájöttem, hogy ha már ismert leszek, ez legalább olyasmi, amire büszke lehetek. 

Miért jó példakép Katniss a lányoknak?
Ő egy fajta Jeanne d'Arc, csak ő maga nem ismeri ezt fel. Igazából belecsöppen ebbe az egészbe. És olyan erős, akár egy férfi hős, csak vaginája van. Ez jó példa a 13 évesek számára. Valószínűleg nem kellett volna azt mondani, hogy vagina, de hát megtettem. Vagina! Ami a szívemen, az a számon.

Azt olvastam valahol - és lehet, nem is igaz az egész - hogy elvakult Alkonyat rajongó is vagy.
Ez vicces. Olvastam a könyvet, amikor az először megjelent. Úgy voltam vele, hogy "Basszus, ez marha jó!" De sokkal inkább Harry Potter-őrült vagyok. Mindegyik kötetet vagy 3-4-szer elolvastam. Minden varázsigét ismerek. Sőt, néha a beszédemben is Harry Potter kifejezéseket használok.
Forrás: TheDailyBeast

Chris Hemsworth a Team Peeta/Team Gale kérdésről


Chris Hemsworth-szel a Yahoo készített interjút (amúgy a Red Dawn kapcsán), amelyben nem bírták ki, hogy meg ne kérdezzék a Peeta vagy Gale kérdésről :)

Ebben a filmben Josh Hutchersonnal szerepelsz. Emiatt nem vagy kínos helyzetben, ha felmerül a Team Peeta vagy Team Gale kérdés?
(Nevet) Miért, mert egyikük az én kedves harcostársam, másikuk pedig családtag?

Igen.
Nos, mivel a vér nem válik vízzé, ezért fel sem merülhet más, mint az, hogy Gale táborát erősítsem.

Nem csalódtam, Chris ;)
És ha már úgyis ehhez a cikkhez tartozott, íme egy kép Josh-sal a filmből:

Connor Cruise és Josh Hutcherson a 'Red Dawn'-ban (Photo: FilmDistrict)

2012. november 18., vasárnap

Innen-onnan, 43.

De nem szeretem, amikor így hétvégén mégannyira sincsenek hírek, mint mondjuk hétközben, de legalább van idő összeszedni az egyéb dolgokat a filmek szereplőiről:

Nem lehet panasz, Jenniferről bőven volt hír a héten, mint tudjuk, a Silver Linings Playbook megjelenése okán kattant rá a sajtó. Így aztán most nem is azt firtatom (pláne, hogy a napokban még úgyis várhatóak ezzel kapcsolatos anyagok, hisz a film kint jövő héttől látható). 

Jennifer Lawrencet a héten a Vouge emelte ki különkiadásában, mint új Sztárstílus Megtestesítője:

Forrás: Vouge

Jennifer Lawrence nevét 2010 óta ismerik világszerte, amikor is a Hallgatás törvényében eljátszott szerepéért Oscar-díjra jelölték, de az Éhezők Viadalában nyújtott előadása a főszereplő, Katniss Everdeen szerepében szintén hozzásegítette, hogy a szupersztárság szintjére emelkedjen. A Kentucky-születésű, Santa Monicában élő lenszőke hajú színésznő, természetes, szellős ruhákat hord, ám 2012-ben láthattuk Prabal Gurung, Viktor & Rolf ruhákban is, nemrégiben pedig egy Raf Simons Dior számára készített kreációjában jelent meg - végülis ő a márka legújabb arca. Új, merész, barna hajával, Lawrence nem mutatja jelét, hogy biztonsági játékra törekedne jövőbeli vörös szőnyeges megjelenési alkalmával, amelyekből pedig nem lesz hiány, hiszen még két [három] Éhezők Viadala rész van a láthatáron. 

Jenről van egy remek képünk a Georgia Aquariumból is, ahol már a stáb több tagja (Willow Shileds, Amandla Stenberg és Josh Hutcherson is) járt már.


Josh Hutcherson Red Dawn című projektjének promója nem dübörög olyan hangosan, mint Jen SLP-jéé, de azért a héten is előkerült egy új előzetese a filmnek:


Az ugrás után még több Josh, Wes Bentley, Woody Harrelson, Elizabeth Banks és Lenny Kravitz.

2012. november 17., szombat

Éhezők Viadala Könyves Játék - 2. forduló


A 2. forduló kérdése az Éhezők Viadala könyvváltozatára vonatkozik. Ne feledd, az 1. helyes eredményt beíró kommentelő 3, a következő 5 helyes megoldást küldő 2, az ezutániak pedig 1-1 pontot kapnak, amelyeket folyamatosan számolok majd. Ügyelj rá, hogy ennek ellenére ne kapkodj, ellenőrizd megoldásodat, vagy valamiképp légy biztos annak helyességében, mert javítást NEM fogadok el.  Tehát csak akkor küldd el a válaszod, ha biztos vagy benne! :)

A válaszokat ide írd KOMMENTBE, semmiképpen ne a chatbe!!

A játékba bármikor - később is - be lehet csatlakozni, nem kötelező minden fordulóban részt venni, viszont kérlek, ha nem regisztrálva, vagy névvel írsz választ, akkor is válassz egy nevet, amihez beírhatom majd a pontjaidat! Köszönöm!
A játékról egyébként ITT mindent elolvashatsz!

A 2. forduló kérdése a következő:

Ki mondja az Éhezők Viadala könyvváltozatában a következő mondatot Katnissnek?

"Nem, Katniss, a reakciód tökéletes volt. Ha előre tudod, mi fog történni, nem lett volna ilyen hiteles az egész" " - szólal meg Portia"


A válaszadás határideje 24 óra, vagyis ezúttal 2012. november 17. szombat 21:00

Jó játékot, és soha ne hagyjon el benneteket a remény! :)

Vagyis a helyes válasz Portia volt! ;) [Az én könyemben a 113. oldal közepén található. Nekem mondjuk 2009-es kiadásom van, nem tudom az újabban elcsúszott-e az oldalszám.]

Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth az EW "Legjobb előadóművészeinek" listáján

Nagyon gyors szavazásra invitálja olvasóit az Entertainment Weekly, amely több kategóriában - zene, film, TV, könyvek - szeretné megkeresni az év legjobbjait. Ami az Éhezők Viadalát illeti, négy kategóriában merül fel olyan színész, akit mi is szívesen látunk:


  • Legjobb filmszínésznő: Jennifer Lawrence
  • Legjobb filmszínész Liam Hemsworth [Nem, Josh a lista közelében sincs :O]
  • A legszexisebb női előadó: Jennifer Lawrence
  • Legjobban öltözött híresség: Jennifer Lawrence
Szavazni az EW oldalán lehet ITT, de mint már írtam, nagyon gyorsan, de legalábbis november 19-én 12 óra előtt. A nyertesek az újság egy különkiadásában jelennek meg, amely [kinn] november 30-tól lesz kapható.